Ρόι Κάρολ: Αυτός που σώθηκε από κατάθλιψη και αλκοολισμό

317

Γενέθλια έχει ο Ρόι Κάρολ ο οποίος μπορεί να πέρασε για λίγο χρονικό διάστημα από την Ελλάδα (ΟΦΗ, Ολυμπιακό), αλλά αγαπήθηκε απ’ όλο το ποδοσφαιρικό κοινό και έμεινε χαραγμένος στις μνήμες όλων αυτών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Έχοντας φτιάξει το όνομα του στην Γουίγκαν και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήρθε στην Ελλάδα στα 35 του και εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης για τον ΟΦΗ. Έκατσε λίγο στο νησί και ο Ολυμπιακός που εντυπωσιάστηκε από τις εμφανίσεις του, τον έκανε δικό του μετά από λίγους μήνες. Τεράστιο όνομα, τεράστια προσωπικότητα, έχοντας μεγάλη ιστορία από πίσω του. Στον Ολυμπιακό έγινε ξανά ‘μεγάλος’. Δεν ήρθε για σύνταξη όπως έλεγαν πολλοί! Έπαιξε σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έγινε ξανά ‘επαγγελματίας’. Όπως είχε πει, παλαιότερα, πριν έρθει στην Ελλάδα δηλαδή, είχε προβλήματα με το αλκοόλ αλλά ήταν και στα πρόθυρα κατάθλιψης. Αλλά τα ξεπέρασε με πίστη, δουλειά και αφοσίωση. Μάλιστα το 2006 –όταν ήταν στην Γουέστ Χαμ- είχε μπει και σε κέντρο απεξάρτησης και όπως είχε πει η οικογένεια του, ο λόγος που είχε κυλήσει ήταν το στρες!

Ο Κάρολ απέδειξε ότι με θέληση όλα μπορούν να γίνουν και αυτό ήταν που τόνιζε κατά την παραμονή του στην Ελλάδα. Ήταν υπόδειγμα επαγγελματία και πρόσφερε πολλά στην ομάδα του Πειραιά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα με την Ρουμπίν Καζάν εκτός έδρας. Όταν είχε μπει αλλαγή, λόγω αποβολής του Μέγερι ο οποίος είχε κάνει πέναλτι και πήρε κόκκινη κάρτα. Ο Κάρολ, όμως, είχε πει ‘όχι’ αν και ‘κρύος’. Έτσι έδωσε τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό για να περάσει στην επόμενη φάση.

Στον επαναληπτικό, όλο το Καραϊσκάκη τον αποθέωσε. Ο κόσμος του είχε δείξει την αγάπη του και του είχε πει με τον καλύτερο τρόπο: ‘ευχαριστώ’. Στον Ολυμπιακό έμεινε ουσιαστικά 18 μήνες, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μία απίστευτη σχέση με την ομάδα και γενικότερα, ήταν ένας ποδοσφαιριστής που τον ‘παραδέχτηκε’ όλο το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό.

 

Κατά την διάρκεια που ο Κάρολ ήταν στην Ελλάδα είχε πει: ‘Η Ελλάδα με έσωσε από την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό΄. Ο ίδιος πάντως, αυτή τη στιγμή συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο και βρίσκεται στην ομάδα της Λίνφιλντ. Και επίσης, το καλοκαίρι έπαιζε και στο EURO με την Βόρειο Ιρλανδία. Και εκτός αυτού, συνεχίζει να παραμένει μέλος της Εθνικής ομάδας, παρά τα 39 του χρόνια, αφού όπως είχε πει ‘αναγεννήθηκε’ στην χώρα μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή