Euro 2021: 20+1 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη μεγάλη διοργάνωση

Η μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το Euro 2020, ξεκινάει αυτήν την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Η μικρή λεπτομέρεια είναι πως… άργησε ένα χρόνο.

257
Euro 2021

Η μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το Euro 2020, ξεκινάει αυτήν την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Η μικρή λεπτομέρεια είναι πως… άργησε ένα χρόνο.

Γράφει ο Γιώργος Ψάχος

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας της Covid-19, το μεγάλο τουρνουά μεταφέρθηκε για το 2021, χωρίς ωστόσο να αλλάξει την ονομασία του, έπειτα από απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Συνολικά 24 ομάδες ρίχνονται στη μάχη για τη διεκδίκηση του βαρύτιμου τροπαίου, από φαβορί-μεγαθήρια όπως η Γαλλία και η νυν πρωταθλήτρια Πορτογαλία, έως και τα σεμνά αουτσάιντερ, όπως η Φινλανδία. Με τη δράση να διαρκεί για ένα μήνα, βάζουμε στο μικροσκόπιο τη διοργάνωση και παρέχουμε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες και τα fun facts για να μπείτε… υποψιασμένοι στο κλίμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

1. Ποδόσφαιρο σε 11 διαφορετικές πόλεις

Έντεκα διαφορετικά στάδια σε έντεκα διαφορετικές πόλεις και χώρες θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Euro. Το συγκεκριμένο φορμάτ είχε προταθεί με αρκετή δόση… ρομαντισμού από τον Μισέλ Πλατινί το 2012, με σκοπό να αποδώσει φόρο τιμής στα 60ά γενέθλια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ποδοσφαιρική δράση λοιπόν θα μεταφερθεί σε Άμστερνταμ (Γιόχαν Κρόιφ Αρένα), Μπακού (Ολυμπιακό Στάδιο), Βουκουρέστι ( Arena Nationala), Βουδαπέστη (Πούσκας Αρένα), Κοπεγχάγη (Πάρκεν), Γλασκώβη (Χάμπτεν Πάρκ), Λονδίνο (Γουέμπλεϊ), Μόναχο (Allianz Arena) , Ρώμη (Ολίμπικο), Αγία Πετρούπολη (Krestovskyi Stadium) και Σεβίλλη (La Cartuja). Να υπενθυμίσουμε πως τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο τελικός θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο calendart.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή