Τα λάθη των γυναικών στα social media που μας ξενερώνουν

90

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή και την καθημερινότητά μας και η συχνή χρήση τους καθορίζει ακόμα και το ποιοι είμαστε. Ανάλογα με το πόσο τα χρησιμοποιούμε, ο καθένας μπορεί να αποσπάσει πληροφορίες για τον εαυτό μας, για τον περίγυρό μας, για τη συμπεριφορά και τις απόψεις μας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις, συχνά η διαδικτυακή συμπεριφορά των γυναικών επηρεάζει τη στάση των ανδρών απέναντί τους. Κοινώς, υπάρχουν κάποιες συνήθειες στα γυναικεία προφίλ στα social media, οι οποίες καλώς ή κακώς, ξενερώνουν τους άνδρες.

1. Οι πολλές και άσκοπες selfies

Οι selfies θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια μάστιγα της σύγχρονης εποχής. Όχι επειδή είναι κάτι μεμπτό, αλλά σε μεγάλη συχνότητα είναι σίγουρα ενοχλητικό. Όσο όμορφη και αν είναι μια κοπέλα, ανεβάζοντας 20 selfies την ημέρα, από την ώρα που ξυπνάει, μετά το δροσιστικό ντους, με το πεντανόστιμο πιάτο που μαγείρεψε, μέχρι και τη στιγμή που ξεβάφεται για να πέσει για ύπνο, το πιο πιθανό είναι να τη διαγράψουμε από φίλη και όχι να της κάνουμε likes θαυμασμού. Εξάλλου, αυτή η συνήθεια δείχνει ένα επιφανειακό άτομο, που δεν έχει άλλο ενδιαφέρον από το να ψαρεύει like.

2. Οι φωτογραφίες που συνοδεύονται από αποφθέγματα για τη ζωή

Η παραπάνω κατηγορία που περιγράψαμε, μπορεί να απαντηθεί και ενισχυμένη με αποφθέγματα διασημοτήτων σχετικά με τη ζωή, την αγάπη, τον έρωτα ή με στίχους από ποιήματα. Δεν καταλαβαίνουμε πώς μπορεί ένας στίχος του Τάσου Λειβαδίτη να αποτελέσει λεζάντα μιας selfie με κορίτσια που φορώντας τα μαγιό τους, σουφρώνουν τα χείλη τους έξω από το Punda Beach Bar.

3. Τα status αγάπης και απόγνωσης

Ένας άντρας δε συγκινείται από μια κοπέλα που συνεχώς γράφει status για εκείνον που την πλήγωσε ή δεν της δίνει σημασία. Ίσως να αποτελεί έναν τρόπο κάθαρσης για την ίδια, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι στους υπόλοιπους φίλους της δεν κάνει καλή εντύπωση. Αντί να μιλάει όλο το facebook για τον ανεκπλήρωτο έρωτά της, θα τη συμβουλεύαμε να πει ό,τι έχει να πει στον άμεσα ενδιαφερόμενο.

4. Screenshots από συνομιλίες με τις κολλητές

Είναι απλά άσκοπο να ανεβάζει κανείς σε κοινή θέα συνομιλίες με inside jokes που 2- 3 άτομα μόνο καταλαβαίνουν. Δείχνει μια κοπέλα που δεν την ενδιαφέρει να ανοιχτεί σε άλλα άτομα, παρά μόνο στις φίλες της.

5. Ο υπερβολικός τσαμπουκάς

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που είτε λόγω νεύρων, είτε λόγω χαρακτήρα, γράφουν status- καταπέλτες προς πάσα κατεύθυνση- για την πολιτική, για τον πρώην τους, για το σκύλο του γείτονα που δε σταματάει να γαβγίζει. Άνθρωποι είμαστε και συχνά έχουμε την ανάγκη να ξεσπάσουμε μετά από μια δύσκολη μέρα ή μια στρεσογόνο κατάσταση, όμως τα social media δεν είναι ο κατάλληλος τόπος για το ξέσπασμα αυτό. Το πιθανότερο είναι ότι οι διαδικτυακοί φίλοι δεν ενδιαφέρονται για το λόγο που έχεις νεύρα και σίγουρα ένας άντρας δε θα κολακευτεί από αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή