Ζλάταν: Μια ζωή στους κορυφαίους!

709
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ο… πρόεδρος ενός κλαμπ με παγκόσμιας κλάσης παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Ρόμπεν, Ρονάλντο, Ανελκά, Μπέκαμ, Βιέρι τον… συντροφεύουν


Φέτος ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παίζει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σουηδός σταρ πρόσθεσε άλλη μια βαριά φανέλα στη συλλογή του, καθώς φαίνεται ότι κάνει… συλλογή από ένσημα σε κορυφαία κλαμπ της ηπείρου μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΖΛΑΤΑΝ

Έχοντας παίξει στον Άγιαξ από το 2001 έως το 2004, μεταγράφηκε στη Γιουβέντους, όπου έμεινε για 2 χρόνια, καθώς το 2006 μετακόμισε στην Ίντερ. Αφού έκατσε τρία χρονάκια, στη συνέχεια πήγε στην Μπαρτσελόνα, όπου έμεινε για δύο σεζόν. Από εκεί δόθηκε δανεικός στη Μίλαν, η οποία τον αγόρασε κιόλας, για να τον παραχωρήσει το 2012 στην Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορεί η φανέλα της γαλλικής ομάδας να μην είναι τόσο βαριά όσο των άλλων, αλλά ο Ζλάταν είπε να επανορθώσει και αποφάσισε να παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προφανώς και ο Σουηδός κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του… προέδρου στο άτυπο κλαμπ των παγκόσμιας κλάσης παικτών που έχουν φορέσει τη φανέλα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων! Ας δούμε τα υπόλοιπα μέλη του «συλλόγου»…

0111026001463448555_filepicker

Ο… ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΜΠΕΝ

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» θεωρείται… αντιπρόεδρος του εν λόγω κλαμπ, μια και είναι ακόμα εν ενεργεία και έχει κάνει σπουδαία καριέρα σε κορυφαίες ομάδες. Φεύγοντας από την Αϊντχόφεν το 2004 πήγε στην Τσέλσι για τρία χρόνια, και από εκεί… καρφί για τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη «βασίλισσα» έμεινε για δύο χρονιές και έπειτα αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να παίξει για τη θρυλική Μπάγερν Μονάχου, στο δυναμικό της οποίας ανήκει ακόμα… Τη θέση του «αντιπροέδρου» διεκδικεί και ο Αντρέα Πίρλο, όμως ο Ιταλός έχει… ένσημα κολλημένα μόνο στην Ιταλία, σε Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν, οπότε όπως είναι λογικό βρίσκεται ένα κλικ πιο κάτω… Πιο… ταξιδιάρης είναι ο Ροναλντίνιο, που φόρεσε τις φανέλες των Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα και Μίλαν.

ArjenRobbenWallpaper

ΤΟ “ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ”

Περνάμε τώρα στους πρώην ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην κατηγορία που προαναφέραμε. Θα ξεκινήσουμε φυσικά με τον Ρονάλντο, τον Βραζιλιάνο παικταρά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, όσο και αν ο… τωρινός Ρονάλντο (ο Κριστιάνο, ντε…) έχει βαλθεί να μας κάνει να τον ξεχάσουμε. Το «φαινόμενο» έπαιξε δύο χρόνια στην Αϊντχόφεν (ποδοσφαιρομάνα η PSV…) και από εκεί το 1996 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του παίζοντας για την Μπαρτσελόνα. Στη Βαρκελώνη έκατσε μόνο για μία σεζόν, καθώς το 1997 πήρε μεταγραφή για την Ίντερ. Πέντε σεζόν έμεινε στο Μιλάνο, προτού πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, μεγαλώνοντας κι άλλο τη λίστα των παικτών που έχουν παίξει στις δύο αντιπάλους του ισπανικού «clasico». Στη συνέχεια, ήταν η σειρά της λίστας των ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει σε Μίλαν και Ίντερ να μεγαλώσει, καθώς ο Ρονάλντο το 2007 φόρεσε τη «ροσονέρα» φανέλα, έστω για μία χρονιά.

Barcelona's Brazilian star Ronaldo (R) celebrates his goal in the last minute the second half, during the Spanish first division soccer match against Deportivo in Barcelona's Nou Camp stadium on May 24. Barcelona won 1-0. SPORT SOCCER - RTR3ZFB

ΕΠΙΤΙΜΟΣ Ο ΑΝΕΛΚΑ…

troll_football_image_301f11fc0f46875fbb957193c5c57903

Μία κατηγορία μόνος του είναι ο Νικολά Ανελκά. Ο Γάλλος έχει τεράστια συλλογή από βαριές φανέλες, γεγονός που σίγουρα του δίνει άλλο… κύρος και εκτόπισμα στον παράδοξο σύλλογο όπου προεδρεύει ο Ιμπραΐμοβιτς. Ο… επίτιμος πρόεδρος του κλαμπ, λοιπόν, ξεκίνησε από την Παρί Σεν Ζερμέν το 1996 και μέσα σε 12 χρόνια έχει αγωνιστεί σε σπουδαία κλαμπ. Πάρτε μια βαθιά ανάσα… Έτοιμοι; Ξεκινάμε: Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Γιουβέντους… Μέγας γυρολόγος ο Νικολά, καθώς δεν αναφέραμε όλες τις ομάδες όπου έχει παίξει, οι οποίες συνολικά είναι 12!

anelka-liverpool

Ο… ΠΟΛΥΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ

Στην πρωτότυπη αυτή λίστα δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε τον μεγάλο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Άγγλος μάς συστήθηκε ποδοσφαιρικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ανδρώθηκε και καταξιώθηκε. Αργότερα έγινε άθελά του… πηγή έμπνευσης για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, διαδρομή που ακολούθησε και ο Πορτογάλος αρκετά χρόνια μετά. Ο Μπέκαμ έμεινε 4 χρόνια στη Μαδρίτη, πήγε μετά στην Αμερική για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, αλλά έπαιξε δανεικός για τη Μίλαν και έκλεισε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

MANCHESTER - AUGUST 17: David Beckham of Manchester United during the Manchester United v West Bromwich Albion FA Barclaycard Premiership match played at Old Trafford in Manchester, England on August 17, 2002. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

ΒΙΕΡΙ ΚΑΙ… ΒΑΣΙΛΕΥΕ

Ολοκληρώνουμε το θέμα μας με τον αξέχαστο γκολτζή Κριστιάν Βιέρι. Δεκατρείς ομάδες είχαν την τιμή να δουν τον Ιταλό να φοράει τη φανέλα τους, με τις κορυφαίες να είναι οι Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο, Ίντερ, Μίλαν και Μονακό. Ωραίος ο Κριστιάν, σίγουρα γέμισε εμπειρίες και θα έχει να διηγείται τις περιπέτειές του στα παιδιά και τα εγγόνια του.

vieri

Προφανώς η λίστα δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχουν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες που έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα… τουρ σε τοπ ευρωπαϊκούς συλλόγους. Όμως δεν θέλαμε να σας κουράσουμε πολύ, οπότε διαλέξαμε τους πιο αντιπροσωπευτικούς ώστε να εκπροσωπήσουν επάξια τον… Σύλλογο Σπουδαίων που έχουν παίξει σε Σπουδαίες Ομάδες.

  • Αναντίρρητα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι ο επικεφαλής, καθώς οι δικοί του… σταθμοί είναι όλοι ένας και ένας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή