Κάντο όπως ο… Λεμπρόν!

100

Ο Κέβιν Ντουράντ διάλεξε τον… εύκολο δρόμο δίπλα στον Κάρι, τον Τόμπσον και τον Γκριν για το πρωτάθλημα, κλείνοντας στους Ουόριορς, όπως είχε κάνει και ο φίλος του Τζέιμς το ’10 στο Μαϊάμι.


Το τμήμα μάρκετινγκ του Κέβιν Ντουράντ ίσως δουλεύει πιο έξυπνα απ’ αυτό του Λεμπρόν- που παραδέχτηκε πως η εκπομπή στο ESPN το 2010 στο περιβόητο «The Decision» ήταν ένα τραγικό λάθος- καθώς δεν πολυδιαφήμισε την απόφασή του για την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του, ωστόσο η ουσία μένει επακριβώς ίδια. Δημιούργησε ένα σωρό haters, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατοικοεδρεύουν στην Οκλαχόμα και συγκέντρωσε πάνω του ένα κάρο, σχόλια, με του λόγου συμπαθήσεως, κακεντρεχή.

Πολύ απλά, γιατί όπως τότε ο Λεμπρόν Τζέιμς, έτσι κι αυτός, διάλεξε τον εύκολο δρόμο. Επέλεξε να ενταχθεί στο φαβορί, στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τους πρωταθλητές του 2015 και φιναλίστ των τελικών του 2016 ώστε (επιτέλους) να πάρει ένα πρωτάθλημα. Μετά από 9 χρόνια στην Οκλαχόμα, ενδεχομένως κατάλαβε πως το ταβάνι ήταν μέχρι τους τελικούς Δύσης.

Έχοντας τον Κάρι, τον Τόμπσον, τον Γκριν, τον Ιγκουοντάλα στο πλευρό του το έργο του για το πολυπόθητο πρωτάθλημα απλοποιείται όπως είχε επακριβώς είχε πράξει και ο καλός του φίλος, με τον οποίο αρκετά καλοκαίρια δουλεύουν μαζί, ο Λεμπρόν Τζέιμς, όταν στο Μαϊάμι πήρε μαζί του τον Κρις Μπος και κράτησε τον Ντουέιν Ουέιντ ή ακόμα όταν στο Κλίβελαντ βρήκε τον Ίρβινγκ και κουβάλησε και τον Κέβιν Λαβ.

Στο Γκόλντεν Στέιτ φυσικά και πανηγυρίζουν με τον Ντρέιμοντ Γκριν να δηλώνει από τη πλευρά του «είμαι ενθουσιασμένος. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κινήσεις στην ιστορία του ΝΒΑ και ο Κέβιν είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Ο Κέβιν έχει το δικαίωμα της επιλογής.

Πρόσφερε για εννιά χρόνια στην Οκλαχόμα, τους είναι ευγνώμων και του είναι ευγνώμονες. Έρχεται όμως η ώρα που πρέπει να πάρεις την απόφαση που κρίνεις καλύτερη για τον εαυτό σου και χαίρομαι που ο Κέβιν επέλεξε τη δική μας ομάδα.

Πιστεύω πως μας ταιριάζει απόλυτα, σε επίθεση και σε άμυνα, θα είναι ο εαυτός του και μπορούμε να πάρουμε πολλά πρωταθλήματα μαζί. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα που θα τα θυμούνται για πάντα στο ΝΒΑ και θα μείνουν στην ιστορία».

Στην Οκλαχόμα; Σε ένα déjà vu του 2010 στο Κλίβελαντ, ξεκίνησαν ήδη να καίνε τις φανέλες του. Αποκαθηλώθηκε η αφίσα του την επόμενη μέρα ακριβώς από την πρόσοψη του «Chesapeake Energy Arena» ενώ ήδη ένα ένθερμος φίλος της Οκλαχόμα πήγε σπίτι του και κάρφωσε ταμπέλα «πωλείται» γράφοντας πάνω της «δειλός».

«Τον αγαπούσαμε και τον εκτιμούσαμε όσο κανέναν άλλο. Οι Θάντερ έκαναν τα πάντα για εσένα Κέβιν Ντουράντ. Εμείς σου δώσαμε τα πάντα. Το μόνο που δεν μπορέσαμε να σου δώσουμε ήταν η καρδιά μας. Η καρδιά του πρωταθλητή, αλλά μπορούμε να σου δώσουμε ένα ζευγάρι αρ…α.

Δεν θα κάψουμε τις φανέλες σου. Απλά θα τις αφήσουμε στην πόρτα σου για να τις φορέσεις και να αποκλειστείς ξανά ενώ είσαι μπροστά 3-1 επειδή είσαι κότα (σ.σ. 3-1 κέρδιζε η Οκλαχόμα τους Ουόριος αλλά αποκλείστηκε). Δεν έχεις καρδιά πρωταθλητή. Στο καλό KD».

Ο ίδιος ο Ντουράντ δικαιολόγησε την απόφασή του με γράμμα που απέστειλε στο

«The Players’ Tribune», αναφέροντας πως «η βασική εντολή που είχα για τον εαυτό μου παίρνοντας αυτή την απόφαση ήταν να παρθεί βάσει της εξέλιξης για την ανάπτυξη μου ως παίκτης, καθώς αυτό με έχει οδηγήσει πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι επίσης σε ένα σημείο της ζωής μου όπου είναι εξίσου σημαντικό να βρω την ευκαιρία που θα βοηθήσει την εξέλιξη μου ως άνθρωπο».

Πολλοί τα άκουσαν… βερεσέ όλα αυτά με τον Πολ Πιρς να γράφει στο twitter την σπόντα του…

  • «Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις… υπέγραψε μαζί τους»!

Είναι μία άποψη και αυτή. Όπως ήταν άλλωστε και του ίδιου του Κέβιν Ντουράντ το 2010, όταν είχε κλείσει στο Μαϊάμι ο Λεμπρόν και είχε ανανεώσει ο Κόμπι Μπράιαντ στους Λέικερς.

Τι έγραφε ο ίδιος τότε στο twitter που για κακή του τύχη, βγήκε ξανά στην επιφάνεια;

  •  «Τώρα όλοι θέλουν να παίξουν στους Χιτ και στους Λέικερς; Ας επιστρέψουμε στο να ‘μαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθούμε να τους νικήσουμε»!

Ο Ντουράντ έκλεισε στους Ουόριορς που γίνονται βέβαια παντοδύναμοι με 54.300.000 δολάρια μέχρι το 2018 με τον δεύτερο χρόνο να ‘ναι στην δική του πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή