Το εκπληκτικό στατιστικό του Σκόουλς

508
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο Πολ Σκόουλς. Ο Άγγλος πρώην μέσος είναι ιστορική φυσιογνωμία για την ομάδα, αφού το όνομά του ταυτίστηκε με την πιο λαμπρή περίοδο του συλλόγου, που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση πολλών τίτλων, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ευρώπη. Άλλωστε, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι τα χρόνια που έπαιξε μπάλα στη Γιουνάιτεντ, αυτή προσπέρασε σε τίτλους Πρέμιερ Λιγκ τη μισητή Λίβερπουλ, ενώ κατέκτησε και 2 Τσάμπιονς Λιγκ!

Το τι έχει κάνει στην καριέρα του ο Πολ Σκόουλς είναι λίγο-πολύ γνωστό. Έπαιξε μόνο για τους “κόκκινους διαβόλους”, με τους οποίους σε 718 παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) πέτυχε 155 γκολ. Ωστόσο το στατιστικό που εκπλήσσει είναι άλλο… Ο Σκόουλς κατάφερε να σκοράρει στο 1ο, το 100ό, το 300ό, το 400ό, το 500ό και το 700ό του ματς με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ!! Δηλαδή του ξέφυγαν μόνο το 200ό και το 600ό!

Φαίνεται ότι ο Άγγλος παλαίμαχος αρεσκόταν στα στρογγυλά νούμερα στην καριέρα του, φροντίζοντας να πετυχαίνει γκολ στα σημαδιακά παιχνίδια, που έκλειναν τις εκατοντάδες! Να θυμίσουμε ότι αγωνίστηκε στη Γιουνάιτεντ από το 1993 έως το 2011, όταν και ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα παπούτσια του. Μάλιστα διοργανώθηκε και ποδοσφαιρικό ματς για να τιμηθεί η προσφορά του. Ωστόσο έναν χρόνο μετά αποφάσισε να το… πάρει πίσω και αγωνίστηκε ξανά για άλλη μια σεζόν στην αγαπημένη του ομάδα, μέχρι να αποσυρθεί οριστικά το 2013!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή