Οι 8 εφιάλτες για κάθε άμυνα

1302

Δεν είναι εύκολο το να «χορεύεις» και να ελίσσεσαι ανάμεσα σε αντίπαλους. Απέναντι σε κλειστές άμυνες. Λίγοι έχουν την ικανότητα και την ποιότητα να το πράξουν και φυσικά ανήκουν στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ξεχωρίσαμε οκτώ ποδοσφαιριστές οι οποίοι χάρη στην τεχνική τους κατάρτιση μπορούν να ανταπεξέλθουν απέναντι σε κλειστές άμυνες, να ελιχθούν και να τις αναστατώσουν με μαεστρία ταλαιπωρώντας κάθε αντίπαλο που θα βρουν μπροστά τους.

ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ

luka-modric

Ο Κροάτης μαέστρος τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ικανός για τη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα ακόμα κι αν του δώσουν ένα μικρό κενό χώρου. Θα το εκμεταλλευτεί και χάρη στην τεχνική του ικανότητα θα αποτελέσει «εφιάλτη» για την αντίπαλη άμυνα.

ΜΑΡΙΟ ΓΚΕΤΣΕ

375836501-mario-goetze-1o3c7koex1ef

Το τελείωμά του αλλά και ο τρόπος που πέρασε τη μπάλα από εκεί που λίγοι θα μπορούσαν, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνοντας τη νίκη στη Γερμανία απέναντι στην Αργεντινή ίσως καταδεικνύει πολλά. Ο Γερμανός, έχει σπουδαία τεχνική κατάρτιση και στην επιστροφή του στη Ντόρτμουντ θέλει να επιτύχει ακόμα περισσότερα.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΟΣΤΑ

Diego Costa

Ξέρουμε τι θα πείτε και συμφωνούμε. Δεν είναι “υδραυλικός”, αλλά και δεν φτάνει την τεχνική των προαναφερθέντων. Είναι σκληρός και αυτοκαταστροφικός ωστόσο τη δουλειά του την κάνει άριστα. Το γκολ θα το βάλει, ότι και να πούμε από κει και πέρα, η αποτελεσματικότητά του μετράει. Φόβος της αντίπαλης άμυνας. Αυτό που θέλει θα το πάρει.

ΠΙΕΡ ΕΜΕΡΙΚ ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ

aubameyang

Πολλές φορές η ταχύτητά του από μόνη της είναι ικανή να καταστρέψει κάθε αντίπαλη άμυνα. Αμφισβητήθηκε πολύ ο διεθνή Γκαμπονέζος ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί ίσως τον πιο αποτελεσματικό σκόρερ στην Ευρώπη, σίγουρα τον πιο πολυσυζητημένο.

ΑΝΤΡΕΣ ΙΝΙΕΣΤΑ

FBL-ESP-CUP-BARCELONA-VILLARREAL

Από τους λίγους παίκτες στον κόσμο που θα εκμεταλλευτούν και το παραμικρό κενό χώρου που θα του δώσει η αντίπαλη άμυνα. Διαθέτει ίσως τον καλύτερο έλεγχο της μπάλας και παίζει με το μυαλό. Δεν υπήρξε ποτέ «νούμερο 1» αλλά αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους.

ΕΝΤΕN ΑΖΑΡ

Eden Hazard

Ο Βέλγος έχει την ικανότητα να περνά τον αντίπαλό του λες και είναι… φάντασμα. Λες και δεν υπάρχει ο άλλος εκεί. Ξεγλιστράει με ρυθμό από τις αντίπαλες άμυνες, είναι δυνατός και συνδυάζει μία ηρεμία με αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

lionel-messi

Αρνούμαστε να κάνουμε το παραμικρό σχόλιο. Αν δεν ήταν ο Μέσι σε αυτή τη λίστα, ποιος θα μπορούσε να είναι;

ΚΕΒΙΝ ΝΤΕ ΜΠΡΟΥΪΝΕ

e466a9109bdda41f9f79c126b2b107fa

Βρίσκεται πάντα στο κατάλληλο μέρος, έχει καλή ντρίμπλα που δύσκολα θα του πάρεις τη μπάλα από τα πόδια και πολλές φορές όταν φεύγει με αυτή μπροστά μοιάζει ασταμάτητος. Επηρεάζει όλη την επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Σίτι ο Βέλγος και αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη της αξίας και της αποτελεσματικότητάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή