Ανιέλι: Αγόρασε οπαδούς και “απήγαγε” τον Πλατινί

1784

Σπάνια κυκλοφορούσε δίχως ένα πολύ ακριβό κουστούμι. Ένα κουστούμι που ίσως κόστιζε όσο ολόκληρη η περιουσία μιας οικογένειας μεσαίας τάξης. Ιταλός φινετσάτος, έχοντας την τέλεια ιδέα. Να δημιουργήσει τη FIAT. Μία εταιρία που έζησε ένα μεγάλο μέρος της Ιταλίας, αφού πρόσφερε πολλές δουλειές. Σε πολλές περιοχές. Ο Ανιέλι ήταν πάμπλουτος. Ο Τζιάνι Ανιέλι επίσης είχε και τρέλα. Με το ποδόσφαιρο και τη Γιουβέντους.

Αγόρασε τους οπαδούς της Γιουβέντους

Έτσι, το 1947 έγινε πρόεδρος της αγαπημένης του ομάδας. Και είχε ακόμα μία φοβερή ιδέα. Να “αγοράσει” τους οπαδούς της Γιουβέντους. Ξέρω, ακούγεται περίεργο, αλλά διαβάστε το πώς. Εκείνη την εποχή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ήταν όπως τώρα. Ήταν ελάχιστα και μετρημένα. Έτσι, ο Ανιέλι σκέφτηκε να αγοράσει ένα ραδιόφωνο, το οποίο ήταν το μοναδικό που έκανε μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου. Και έθεσε βέτο, να περιγράφει μόνο ματς της Γιουβέντους. Έτσι, έκανε την ομάδα που είχε γνωστή σε όλη τη χώρα. Και σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς, κατάφερε να την κάνει και αγαπητή και να αποκτήσει πολλούς φαν. Οπαδούς πιστούς, που μετέδωσαν αυτή την τρέλα στις επόμενες γενιές.

Με ελικόπτερο στην Αγγλία

Ακόμα μια ιστορία του Ανιέλι που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι αυτή με τον Μισέλ Πλατινί. Ο Πλατινί λοιπόν, ήταν στην Αγγλία και ήταν έτοιμος να υπογράψει στην Άρσεναλ. Όταν το έμαθε τρελάθηκε. Πήρε το ελικόπτερό του και έφυγε για το Λονδίνο. Εκεί συναντήθηκε μαζί του και τον έκανε να υπογράψει για την αγαπημένη του Γιουβέντους, την οποία έκανε ανίκητη.

agnelli-platini

Τι έκανε ο Μαραντόνα; Άνοιξε το “παραθυράκι”! Και μια ιστορία με το τσιγάρο

Τον Πλατινί τον είχε σαν γιο του. Τον αγαπούσε και τον μάλωνε που κάπνιζε. Ο ίδιος ο Πλατινί του έλεγε ότι το τσιγάρο δεν τον επηρεάζει στο παιχνίδι του και αν κάποιος θα έπρεπε να το κόψει, αυτός θα ήταν ο Μπονίνι, αφού έπρεπε να τρέχει περισσότερο καθότι μεσοαμυντικός. Ο Ανιέλι λοιπόν, πριν από χρόνια είχε αφηγηθεί μία ιστορία με τον Πλατινί.

Κάποιος είχε πει στον Ανιέλι ότι ο Μαραντόνα κάνει προπόνηση σημαδεύοντας το παραθυράκι από το κέντρο. Τότε, πήγε και το είπε στην ομάδα. Ο Πλατινί, μπροστά σε όλους τότε, ζήτησε απ’ τον φροντιστή να ανοίξει την πόρτα των αποδυτηρίων που ήταν πίσω από το τέρμα, πέρα και απ’ τον στίβο. Με ένα σουτ από το κέντρο έστειλε την μπάλα κατ’ευθείαν μέσα στα αποδυτήρια. Κοίταξε τον Ανιέλι, χαμογέλασε και τότε έφυγε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή