Οι πιο τρελοί και πιο “άρρωστοι” οπαδοί του κόσμου

1322

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν τι πάει να πει να είσαι οπαδός. Δεν μπορούν να δεχτούν ότι μπορεί κάποιος να αγαπάει πραγματικά ένα σήμα, μία ομάδα. Δεν μπορούν να καταλάβουν έναν τύπο που θέλει να στηρίξει με όλο του το είναι τον αγαπημένο του σύλλογο και να κάνει θυσίες γι’ αυτόν. Τους φαίνεται “ξένο” και παράξενο. Τους φαίνεται παράλογο πολλές φορές. Αλλά αν πραγματικά κάποιος θέλει να μπει στη διαδικασία να μάθει 10 πράγματα για το πώς ένας άνθρωπος μπορεί να νιώσει τα αισθήματα για έναν σύλλογο, ιδανικό θα ήταν να ρωτήσει έναν οπαδό της Λεχ Πόζναν.

Πρόκειται για μία πολωνική ομάδα που ιδρύθηκε το 1922 και παίζει στο Δημοτικό Στάδιο της ομώνυμης πόλης με χωρητικότητα 41.609. Τα χρώματά της είναι μπλε και άσπρο και ποτέ δεν ήταν η νούμερο ένα ομάδα της χώρας. Πάντα, όμως, ήταν μία μεγάλη δύναμη και στην ιστορία της έχει καταφέρει να κερδίσει 7 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα.

Αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι οπαδοί της.

Μιλάμε για τους πιο τρελούς οπαδούς της χώρας. Όπως λένε και οι Πολωνοί, πρόκειται για τους φιλάθλους που δημιουργούν την καλύτερη ατμόσφαιρα σε όλα τα παιχνίδια. Σε ματς που μπορεί να μην έχουν ενδιαφέρον. Οι οπαδοί που δεν σταματούν να τραγουδούν ούτε λεπτό από την αρχή του αγώνα ως το τέλος. Αυτό τους έχει να κάνει να ξεχωρίζουν και όχι απλά η μαγική εξέδρα που δημιουργούν με τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους, τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Αλλά αυτό που δείχνει την πραγματική αγάπη που έχουν για τον σύλλογο, είναι η στήριξη σε ό,τι ακούει στο όνομα Λεχ Πόζναν και αγωνίζεται σε χορτάρι. Δηλαδή και στις ομάδες των κάτω των 20, των κάτω των 19, των κάτω των 14, των κάτω των 12 ακόμα και των κάτω των 11 χρονών. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται σε κάποιον, αυτοί οι οπαδοί είναι ικανοί να δημιουργήσουν πιο μαγική ατμόσφαιρα σε ένα ματς πιτσιρικάδων, παρά σε έναν αγώνα για την πρώτη ομάδα.

Είναι ο οπαδός που θα μπορέσει να σου εξηγήσει τι σημαίνει αγάπη για το κλαμπ και τι σημαίνει στήριξη όπου παίζει αυτό το σήμα. Το σήμα της Λεχ Πόζναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή