Φοβούνται τα ύψη και τα αεροπλάνα!

1242

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πάσχουν από υψοφοβία. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τον συγκεκριμένο φόβο και να φανταστείτε ότι επηρεάζει και τη δουλειά τους, καθώς αρκετοί πρέπει πολύ συχνά να ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Κάποιοι καταφέρνουν να καταπατήσουν τον φόβο τους, κάποιοι άλλοι δεν το καταφέρνουν. Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα…

Μοχάμεντ Άλι/ Ο ατρόμητος…

maxresdefault

Ο άνθρωπος αυτός που πίστευε (και έλεγε) ότι είναι ο καλύτερος στο οτιδήποτε, ότι είναι ανίκητος και… πέταγε «όπως η πεταλούδα», ο θρυλικός Μοχάμεντ Άλι φοβόνταν τα αεροπλάνα. Κάποια στιγμή είχε εξηγήσει βέβαια πως «δεν θα τα φοβάμαι ποια καθώς ο Αλλάχ δεν θα με άφηνε να πεθάνω σε ένα δυστύχημα με αεροπλάνο».

Ντένις Μπέργκαμπ/ Ο ποδοσφαιριστής…

London 2006-07-22

Το πιο γνωστό παράδειγμα… Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο πως ο Ντένις Μπέργκαμπ φοβόνταν να ταξιδεύει με αεροπλάνα. Είχε επηρεαστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994 αλλά και από ατύχημα που είχε η εφηβική ομάδα του Άγιαξ. Στο συμβόλαιό του με την Άρσεναλ υπήρχε ειδικός όρος για να μην ταξιδεύει μαζί με την ομάδα. Όπου μπορούσε να πηγαίνει με το αυτοκίνητο καλώς, διαφορετικά κάθονταν σπίτι του.

Έβελ Κνίεβελ/ Ο ακροβάτης…

a6c319d905bfcb0a3d9fc4766dd98acf

Κι όμως…. Ο άνθρωπος αυτός που έκανε άλματα με τη μηχανή του, ύψους ακόμα και 75 μέτρων, που πήδαγε από άκρη σε άκρη φαραγγιών και ποταμιών, φοβόνταν να μπει σε αεροπλάνο.

Ρόις Ουάιτ/ Ο ΝΒΑer…

royce-white-rockets

Το Νο.16 του ντραφτ του 2012 από τους Χιούστον Ρόκετς θα είχε κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, ωστόσο δυστυχώς η πνευματική του ασθένεια δεν τον άφησε. Ο Ουάιτ δεν φοβάται όσο βρίσκεται μέσα στο αεροπλάνο, αλλά τα λεπτά και την ώρα… πριν επιβιβαστεί. Αγχώνεται, το στομάχι του δένεται κόμπος και υποφέρει από φοβία μόνο στην ιδέα. Είναι μία ασθένεια που είχε διαγνωστεί απ’ όταν μικρός και μάλιστα έπαιρνε και φαρμακευτική αγωγή. Εν τούτοις δε το έχει ξεπεράσει και του κόστισε την καριέρα του στο ΝΒΑ.

Θοδωρής Παπαλουκάς/ Ο δικός μας…

papaloukas

Ο θρύλος της Ευρωλίγκας Θοδωρής Παπαλουκάς είναι γνωστό ότι φοβάται τα αεροπλάνα. Κάθεται… παναγία μέσα σε αυτά και περιμένει υπομονετικά πότε θα τελειώσει το ταξίδι. Οξύμωρο βέβαια, αλλά λειτουργεί θετικά το να πηγαίνει μέσα στο κόκπιτ των πιλότων και να κάθεται εκεί. Μπέργκαμπ βέβαια δεν ήταν ποτέ καθώς ταξίδευε κανονικά και πάντα με τις ομάδες του ή όποτε χρειάζονταν. Έξι χρόνια στη Μόσχα πέρασε που οι αποστάσεις μέσα στη Ρωσία είναι μεγάλες.

Κατερίνα Στεφανίδη/ Η δικιά μας…

ÓÔÅÖÁÍÉÄÇ (ÅÐÉ ÊÏÍÔÙ) ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ ÑÉÏ 2016

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ δεν φοβάται ακριβώς τα αεροπλάνα. Φοβάται τα ύψη και να φανταστεί κανείς πως βρίσκεται στα 5 μέτρα… ανάποδα. Με το κεφάλι κάτω.

«Μπορεί ν’ ακουστεί πολύ περίεργο αφού είμαι αθλήτρια του άλματος εις ύψος, αλλά φοβάμαι τα ύψη! Ακόμα και λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, με κάνουν να φρικάρω! Τις προάλλες ανέβηκα στη σκάλα να βοηθήσω τον σύζυγό μου να βιδώσει κάτι. Δεν τον έφτανα από το δεύτερο σκαλοπάτι κι αποκλείεται να ανέβαινα στο τρίτο! Όταν είμαι ψηλά με πιάνει ζαλάδα και ναυτία και φοβάμαι ότι θα πέσω! Είναι περίεργο, γιατί ποτέ δε φοβήθηκα το ύψος όταν κάνω επί κοντώ. Αισθάνομαι ότι έχω τον απόλυτο έλεγχο. Ακούγεται τελείως τρελό».

Δεν είναι τρελό Κατερίνα… Εδώ ο Φελπς φοβόταν το νερό και γι αυτό ξεκίνησε να κολυμπάει μόνο με ύπτιο, για να έχει το κεφάλι έξω από το νερό.

Ιρίνα Σάικ / Η σελέμπριτι…

irina_shayk_14-wide

Θα πείτε τι δουλειά έχει τώρα στη λίστα μας η Ιρίνα Σάικ. Μόνο και μόνο ότι είναι… η Ιρίνα Σάικ, έχει. Λοιπόν, η πανέμορφη Ρωσίδα θέλει να γίνει… κοσμοναύτης. Να γίνει μέλος της ΝΑΣΑ και να ταξιδεύει στο φεγγάρι. Πάσχει όμως από υψοφοβία και φοβάται να πετάει με αεροπλάνα όπως είχε πει σε συνέντευξή της στο Sports Illustrated.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή