Θα λέγαμε “ποια Μπαρτσελόνα”…

4197
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πρόκειται για μια ομάδα με παράδοση στις ακαδημίες και την παραγωγή ταλέντων στο ποδόσφαιρο, μια και από τα σπλάχνα της ξεπήδησαν παίκτες όπως ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Ντένις Μπέργκαμπ, ο Φρανκ Ράικαρντ, οι αδερφοί Ντε Μπουρ και τόσοι άλλοι… Ο λόγος για τον Άγιαξ, έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία και βαριά φανέλα, που τώρα είναι σε χαμηλότερο επίπεδο, αφού επέλεξε (ή… αναγκάστηκε πολλές φορές) να πουλήσει τα τελευταία χρόνια πολλά… προϊόντα του στην κατάλληλη τιμή.

Εμείς μαζέψαμε τους παίκτες που πουλήθηκαν από την ολλανδική ομάδα και σας παραθέτουμε μια ενδεκάδα που θα είχε ο Άγιαξ αν είχαν παραμείνει όλοι αυτοί στο Άμστερνταμ.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ – ΜΑΑΡΤΕΝ ΣΤΕΚΕΛΕΜΠΟΥΡΓΚ

Έκατσε κάτω από τα δοκάρια του “Αίαντα” για 9 χρόνια και από το 2011 έχει παίξει σε Ρόμα, Μονακό, Φούλαμ, Σαουθάμπτον και τώρα στην Έβερτον.

690

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ – ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΦΑΝ ΝΤΕΡ ΒΙΛ

Μετά από 7 σεζόν στον Άγιαξ, ο Ολλανδός πήρε μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί 6 εκατ. ευρώ, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το Σαμπιονά 2 φορές.

690-1

ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ – ΓΙΑΝ ΒΕΡΤΟΝΧΕΝ

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην Αγγλία, αφού μετακόμισε πριν από 5 χρόνια στο Λονδίνο για χάρη της Τότεναμ.

690-2

ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ – ΤΟΜΠΙ ΑΛΝΤΕΡΒΑΪΡΕΛΝΤ

Μαζί με τον Βερτόνχεν συνθέτουν ένα φοβερό δίδυμο στόπερ στην άμυνα της Τότεναμ. Ο Αλντερβάιρελντ πήρε μεταγραφή στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” μέσω της Ατλέτικο Μαδρίτης και ενός δανεισμού στη Σαουθάμπτον.

690-3

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ – ΝΤΑΛΕΪ ΜΠΛΙΝΤ

Βοήθησε τον Άγιαξ να κερδίσει 4 τίτλους στην Ολλανδία και το 2014 παραχωρήθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (όπου είναι απαραίτητος) για 13,8 εκατ. λίρες.

690-4

ΜΕΣΟΣ – ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ

Φαίνεται ότι η Τότεναμ έχει βρει το κόλπο και ψωνίζει τακτικά από το… εμπορικό κέντρο του Άγιαξ, μια και πλήρωσε 11 εκατ. λίρες για τον Έρικσε το 2013, ο οποίος δεν έχει χάσει αγώνα για τις δύο τελευταίες σεζόν!

690-5

ΜΕΣΟΣ – ΡΑΦΑΕΛ ΦΑΝ ΝΤΕΡ ΦΑΑΡΤ

Ο πολυσχιδής μέσος έκανε σπουδαία καριέρα μετά τον Άγιαξ, αφού έπαιξε σε Αμβούργο, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, ξανά Αμβούργο και τώρα στη Μίντιλαντ.

690-6

ΜΕΣΟΣ – ΓΟΥΕΣΛΙ ΣΝΑΪΝΤΕΡ

Ο Ολλανδός χαφ διανύει το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας, αφού έπαιξε σε Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Γαλατάσαραϊ, κατακτώντας με όλες το πρωτάθλημα!

690-7

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ – ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ

Βλέποντας τα στατιστικά του σε Άγιαξ, Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα, μας πιάνει ίλιγγος: με τον “Αίαντα” πέτυχε 111 γκολ σε 159 συμμετοχές, με τους “κόκκινους” 82 γκολ σε 133 εμφανίσεις και τώρα με τους “μπλαουγκράνα” έχει μέχρι στιγμής 92 τέρματα σε 106 ματς. Σκοράρει αρκετά, ε;

690-8

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ – ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ

Ένας αληθινός σταρ του ποδοσφαίρου, που έχει παίξει σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μετά τον Άγιαξ φόρεσε τη φανέλα των Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν και τώρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα λόγια είναι περιττά για τον μεγάλο Σουηδό…

690-9

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ – ΚΛΑΣ-ΓΙΑΝ ΧΟΥΝΤΕΛΑΑΡ

Μπορεί να επισκιάστηκε στον Άγιαξ από τους δύο προηγούμενους που αναφέραμε, αλλά έχει κάνει μια αξιόλογη καριέρα. Έπαιξε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μίλαν και τη Σάλκε, ενώ τα 42 γκολ σε 76 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας δείχνουν πόσο υψηλό είναι το επίπεδό του.

690-10

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή