Η “μικρή” κιτρινόμαυρη ομαδάρα

148

Η παρακάτω ομάδα έχει όλα τα στοιχεία για να κερδίσει την προσοχή και τη συμπάθεια μας: Πρωτοεμφανιζόμενη με κιτρινόμαυρη φανέλα και μια ιστορία που πρωταγωνιστής είναι Ιάπωνας νίτζα ποδοσφαιριστής.

Όλα ξεκίνησαν ένα απόγεμα του Σεπτέμβρη του 2009, όταν καθήμενος να δω ένα ακόμη cult Ολλανδικό ματς μεταξύ της Αϊντχόφεν και της νεοφώτιστης Φένλο, διαπίστωσα ότι έγινα μάρτυρας ενός συγκλονιστικού αγώνα που έληξε 3-3, με το σκορ να αδικεί κατάφωρα τη Φένλο. Σε αυτό το ματς της πρεμιέρας, αισθάνθηκα υπερήφανος γιατί μόλις είχα ανακαλύψει ένα ανερχόμενο αστέρι: Τον Keisuke Honda.

Ομολογώ ότι αυτό το παλικάρι με είχε τρελάνει. Ασίστ με τακουνάκι, γκολ, ταχύτατες αντεπιθέσεις και μεταβιβάσεις, ευκαιρίες, τρίπλες που είχαν κυριολεκτικά ζαλίσει την αντίπαλη άμυνα. Τα πάντα άρχιζαν και ξεκινούσαν από τον Honda. Πόσοι αλήθεια είναι οι παίκτες, που παρακολουθείς και περιμένεις πως και πως να πάει η μπάλα πάνω τους για να δεις τι θα κάνουν;

Όλο αυτό ήταν αρκετό ώστε η Φένλο (ή αλλιώς VVV) να μου τραβήξει την προσοχή. Προερχόμενη από μια μικρή πόλη στα σύνορα Ολλανδίας – Γερμανίας και με ένα γηπεδάκι 8000 θέσεων, κατέκτησε τελικά τη 12η  θέση στο πρωτάθλημα, η οποία είναι και προσωπικό ρεκόρ στη μακρόχρονη ιστορία της. Ο Keisuke Honda ήταν αδιαμφισβήτητα ο αγαπημένος της εξέδρας. Δεν ήταν μόνο τα 24 παστέλια που σημείωσε με τη VVV. Στους 6 πρώτους μήνες της παρουσίας του στην ομάδα, βίωσε τον πικρό υποβιβασμό, ωστόσο ήταν ο συντελεστής της ανόδου την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Δίκαια του αποδόθηκε ο τίτλος «Αυτοκράτορας Keisuke» από τους φαν της ομάδας.honda

Οι παράγοντες του συλλόγου γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν τέτοιο παίκτη για πολύ ακόμα. Τo Δεκέμβρη του 2009 και ενώ o Honda έχει γίνει top θέμα συζήτησης, η TΣΣΚΑ Μόσχας κινείται γρήγορα και τον κάνει δικό της έναντι 6 εκ. ευρώ. Η Φένλο δεν κατάφερε να αντικαταστήσει αυτή την απώλεια, ωστόσο έκανε δύο σπουδαίες απ’ ότι φαίνεται μεταγραφές τις οποίες μοσχοπούλησε αργότερα: Τον Maya Yoshida, Ιάπωνα αμυντικό που σήμερα αγωνίζεται στη Southampton και τον Ahmed Musa, ταλαντούχο επιθετικό και σημερινό άσσο της Leicester. Την πρώτη μετά-Honda εποχή η ομάδα έμεινε οριακά εκτός υποβιβασμού και τη δεύτερη βρέθηκε στην 16η θέση και αποχαιρέτησε την Eredivisie.

Έκτοτε πολιτική του συλλόγου ήταν η ανάδειξη ταλέντων και η ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Συνέχισε τη συνεργασία της με τον Tetsuro Kiyooka, ατζέντη του Keisuke Honda και μέχρι και σήμερα φέρνει και δοκιμάζει Ιάπωνες ποδοσφαιριστές. Σήμερα βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας της ErsteDivisie, απέχοντας 1 μόλις βαθμό από την κορυφή. Αποπνέει υγεία, οι φίλαθλοι της ομάδας την ακολουθούν, το γήπεδο γεμίζει και αποτελεί το φαβορί της ανόδου. Κλείνοντας… Vito van Crooij: Κρατήστε αυτό το όνομα.

https://www.youtube.com/watch?v=mulhGWwfWx8

cvs3ha0wgaabjto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή