Ο Ρεδόνδο ο ασυμβίβαστος

29002

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει “βγάλει” το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, ήταν ο Φερνάντο Κάρλος Ρεδόνδο Νέρι. Με το “μαλλάκι” να ανεμίζει αλήτικα σε κάθε του κίνηση στο χορτάρι και την μαγική του “επαφή” με την μπάλα, ξεχώριζε σε κάθε του στιγμή στην καριέρα του.

Οι περισσότεροι τον θυμούνται για την τρομερή ντρίμπλα που είχε κάνει με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στο “Ολντ Τράφορντ” στον Χένινγκ Μπεργκ με τακουνάκι. Τότε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε πει “μα καλά τι είχε αυτός ο άνθρωπος στο πόδι του”, έχοντας πάθει… σοκ με αυτό που είδε. Όπως και όλος ο κόσμος άλλωστε.

Ο Ρεδόνδο, θα μπορούσε να είχε καταφέρει πολλά περισσότερα σε αυτή την πλούσια καριέρα του. Αλλά ως ένας γνήσιος Αργεντινός, ποτέ δεν έκανε τα χατήρια των άλλων.

Όπως το 1998 που δεν πήγε στο Μουντιάλ της Αργεντινής επειδή ο Ντανιέλ Πασαρέλα του είχε πει να κουρέψει το μαλλί του. Φυσικά δεν το έκανε και έτσι ο Ρεδόνδο έμεινε σπίτι του. Με την Αργεντινή τότε, θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά, σε αυτή την απίστευτη ομαδάρα με Ορτέγκα, Λόπες, Μπατιστούτα κι άλλους… ΄

Ωστόσο, με την Αλμπισελέστε κατάφερε τουλάχιστον να κατακτήσει ένα Κόπα Αμέρικα το 1993. Και τότε, είχε πει μία τρομερή ατάκα στον Φαουστίνιο Ασπρίγια. Τότε, ο επιθετικός της Κολομβίας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου και σε έναν αγώνα μεταξύ τους, οι δυο τους έρχονται σε… κόντρα.

Θέλοντας να τον “πικάρει” ο Ασπρίγια, πήγε δίπλα του με τρελό υφάκι. “Να σου πω εσύ μικρέ… Πόσα λεφτά παίρνεις εσύ τον μήνα”, για να δει τον Ρεδόνδο να τον αγνοεί. Τον κοιτάζει και φεύγει.

Ο Ασπρίγια συνεχίζει και του μιλάει ξανά… “Μικρέ, πόσα κερδίζεις; Εγώ παίρνω πάνω από 30.000 δολλάρια τον μήνα“…
Ο Ρεδόνδο δεν άντεξε… Γυρνάει, με ένα “αλήτικο” στυλ, με το μαλλί να κουνιέται και του λέει: “Όσα και να παίρνεις κάθε μήνα, έχεις αυτή την μούρη. Εγώ είμαι όμορφος“!

Αυτόν τον “λάτιν” διάλογο, γεμάτος πάθος και “αλητεία” Αργεντίνικη, τον έγραψε ο Φραντσίκο Ματουράνα (εκλέκτορας της Κολομβίας), στην αυτοβιογραφία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή