Η αχαριστία στο μεγαλείο της…

2738
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει ακόμη την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, ενός τίτλου που έσωσε τη χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο, αφού οι “κόκκινοι διάβολοι” θα έμεναν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου εάν έχαναν από τον Άγιαξ στον τελικό της Στοκχόλμης. Κι αυτό γιατί τερμάτισαν 6οι στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ.

Η αλήθεια είναι πως ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά για τη Γιουνάιτεντ. Τον αρχικό ενθουσιασμό για τις μεταγραφές του Ζλάταν και του Πογκμπά διαδέχτηκε ο προβληματισμός για τις εμφανίσεις και την κακή εικόνα της ομάδας. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε προβλήματα στο να διαχειριστεί το ρόστερ, η Γιουνάιτεντ δυσκολευόταν να κερδίσει (χαρακτηριστικές είναι οι… άπειρες ισοπαλίες, ειδικά στο “Ολντ Τράφορντ”) και γενικότερα το κλίμα δεν ήταν καλό. Κάπως έφτιαξαν τα πράγματα με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, όμως ο τραυματισμός του Ιμπραΐμοβιτς έφερε ξανά σύννεφα. Ο στόχος, όμως επετεύχθη με το Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που φάνηκε και από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς παικτών και προπονητή.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ασκήθηκε δριμεία κριτική σε όλους, αλλά ένας είναι αυτός που συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος επιθετικός έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε αποδιοπομπαίο τράγο, αφού στα δύσκολα και τις αποτυχίες, όλοι τα βάζουν μαζί του. Ναι, είναι αρχηγός και ο παλιότερος παίκτης της ομάδας, έχει σημαντικό μερίδιο στις κακές στιγμές, αλλά έχει ακόμα μεγαλύτερο στις επιτυχίες. Στο Μάντσεστερ ξεχνάνε εύκολα τι έχει κάνει ο Ρούνεϊ για την ομάδα τους και τι έχουν καταφέρει με αυτόν ηγέτη.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει ό,τι συλλογικό τίτλο υπάρχει: 5 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 3 Λιγκ Καπ, 4 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Γιουρόπα Λιγκ και 1 Διηπειρωτικό. Επίσης, είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και της εθνικής Αγγλίας. Βρίσκεται 13 χρόνια στην ομάδα και ξέρει τα αποδυτήρια σαν την παλάμη του. Πονάει τη φανέλα, την οποία έχει τιμήσει και με το παραπάνω, και συνεχίζει να το κάνει. Παρ’ όλα αυτά, για κάποιους δεν είναι αρκετά καλός, δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει και δεν μπορεί να προσφέρει…

Είναι λογικό να γίνεται κριτική στο ποδόσφαιρο, σε όλους. Άλλα άλλο η κριτική και άλλο η απαξίωση και ο μηδενισμός. Γιατί αυτό υφίσταται ο Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ εδώ και κάποια χρόνια. Οι οπαδοί των “κόκκινων διαβόλων” ξεχνάνε τι έχει προσφέρει στην ομάδα τους και δείχνουν αχαριστία. Την αχαριστία στο μεγαλείο της… Κάτι που τον έχει οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή