Ζηλεύετε τα γήπεδα; Πού να δείτε τα προπονητικά κέντρα!

2621
  • Πόσες και πόσες φορές ζηλεύουμε τα γήπεδα του εξωτερικού και τις ανέσεις που παρέχουν. Αν δούμε και τα προπονητικά τους κέντρα, τότε θα πάθουμε κατάθλιψη. Δείτε δέκα από τα καλύτερα προπονητήρια ομάδων του εξωτερικού.

10. ΑΡΣΕΝΑΛ

32AF259200000578-3516425-image-a-17_1459379609784

Το προπονητικό κέντρο στο Λονδίνο, το Colney, είναι η εγκατάστασης της Άρσεναλ. Το κόστος δημιουργίας του ανήλθε στα 10 εκ. λίρες τα οποία προήλθαν από την πώληση του Νικολάς Ανελκά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Διαθέτει δέκα γήπεδα κανονικών διαστάσεων ποδοσφαίρου, ιατρική μονάδα και αποκατάστασης ενώ είχε υπάρξει και βάση της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας από το 2003 ως και το 2012.

9. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

manchester-city-training-village

Η ακαδημία της Σίτι, βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο έκτασης 80 στρεμμάτων και βοηθά στην προπόνηση και εξέλιξη 400 νεαρών παικτών της Μάντσεστερ Σίτι. Είναι μόλις δύο ετών το προπονητικό κέντρο και διαθέτει πολυάριθμες παροχές, όπως αίθουσα συνεδριάσεων, Τύπου και γραφεία πέραν των αθλητικών. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα για την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράγκμπι Κάτω των 20.

8. ΤΟΤΕΝΑΜ

1M8E2009-Edit-1200x500

Το προπονητικό κέντρο των «Σπερς» της Τότεναμ εκτείνεται σε 77 στρέμματα και αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Περιλαμβάνει χώρους προετοιμασίας των αθλητών, πισίνα και υδροθεραπεία, κέντρο αποκατάστασης, γυμναστήριο και αθλητικές σουίτες. Διαθέτει 15 γήπεδα τα τέσσερα εκ των οποίων είναι στη διάθεση της πρώτης ομάδας για τις προπονήσεις της.

7. ΤΣΕΛΣΙ

502171230

Το Cobham, το προπονητικό κέντρο της Τσέλσι, έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι και το 2007 και για την κατασκευή του δαπανήθηκαν 20 εκ. λίρες. Εκτείνεται σε 140 στρέμματα και διαθέτει 30 γήπεδα ποδοσφαίρου, εσωτερικό γήπεδο, κέντρο μίντια, ιατρικό κέντρο, γυμναστήρια, πισίνες, σάουνα, και υδρομασάζ.

6. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ

cidadedogalo1renatocobucciimprensamgdiv

Το Cideade do Galo, είναι το προπονητικό κέντρο της Ατλέτικο Μινέιρο. Είναι το καλύτερο κέντρο της Βραζιλίας και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Περιλαμβάνει τέσσερα κανονικών διαστάσεων γήπεδα ποδοσφαίρου, ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται από τους παίκτες της πρώτης ομάδας, 20 σουίτες, ρεστοράν, αίθουσα με παιχνίδια, αμφιθέατρο και φυσικά κουζίνα. Το κέντρο φιλοξένησε την ομάδα της Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

5. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Valdebebas-3

Το Ciudad, είναι το επίσημο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Εγκαινιάστηκε το 2005 και φιλοξενεί και τα γραφεία των ακαδημιών, χώρους με οπτικοακουστικό εξοπλισμό, κέντρο αποκατάστασης, πισίνες με κρύο και ζεστό νερό, τρία γήπεδα κανονικών διαστάσεων με συνθετικό χλοοτάπητα, και δύο με κανονικό χλοοτάπητα για τις ομάδες μικρότερων ηλικιών.

4. ΑΓΓΛΙΑ

1420634544_original

Το St George Park είναι το προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Διαθέτει 12 γήπεδα διεθνών διαστάσεων με γρασίδι αλλά και τεχνητές επιφάνειες καθώς και ένα κλειστό γήπεδο. Υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 30 εκ. λίρες και επίσης φιλοξενεί και την εθνική ομάδα Ράγκμπι της Αγγλίας.

3. ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

112267__max_news

Το Kirsha είναι το προπονητικό κέντρο της ουκρανικής Σαχτάρ Ντόνετσκ. Εγκαινιάστηκε το 1999 αλλά από τότε έχει αναβαθμιστεί και ανακαινιστεί πολλές φορές. Καλύπτει 106.2 στρέμματα και διαθέτει εννιά κανονικών διαστάσεων γήπεδα, εκ των οποίων τα οκτώ έχουν κανονικό χλοοτάπητα και το ένα τεχνητό. Έχει κέντρο αποκατάστασης, εστιατόριο, πισίνα, γυμναστήριο, αίθουσα υπολογιστών και παιχνιδιών.

2. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Carrington-Training-Ground

Το ΑΟΤ, είναι το προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το κόστος κατασκευής του ανήλθε στα 60 εκ. λίρες και διαθέτει ένα μεγάλο γυμναστήριο, εσωτερικούς διαδρόμους για τρέξιμο, γήπεδα μπάσκετ, σάουνα και ατμόλουτρα, σαλόνι, χώρους αναψυχής και παιχνιδιών. Έχει 12 γήπεδα ποδοσφαίρου και δύο με συνθετικό χλοοτάπητα. Το κέντρο χρησιμοποιούν και οι ακαδημίες της Μάντσεστερ.

1. ΜΟΝΑΚΟ

top-view-of-la-turbie-1208_34

Το La Turbie είναι το προπονητικό κέντρο της Μονακό εδώ και 30 χρόνια. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, μεγάλα αποδυτήρια, αίθουσα θεραπείας, χώρο χαλάρωσης, πισίνα και τζακούζι ενώ διαθέτει δύο γήπεδα. Είναι μία από τις πιο ελκυστικές προπονητικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή