Αντρές Ινιέστα: Ο σταρ πίσω από τους προβολείς (Vids)!

433
  • Πριν από 20 χρόνια, ένα αγόρι ονόματι Αντρές Ινιέστα έκανε την εμφάνισή του στην περίφημη και ξακουστή ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη «Μασία» από τη γενέτειρά του, τη Fuentealbilla. Ο Ισπανός μέσος με την κομψότητα και δημιουργία του παιχνιδιού του, την μοναδικότητα αυτού και την ενέργειά του έχει καταφέρει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Πολλοί αναρωτιούνται ακόμα και τώρα: «Αν είχε περισσότερα γκολ τι θα είχε συμβεί γύρω από το όνομά του, τι θα γράφονταν;» απόρροια του μη δολοφονικού ενστίκτου που διαθέτει όταν μπαίνει στην περιοχή. Και; Κανείς δεν είναι τέλειος και φυσικά ο Ινιέστα κάνει σε εξαιρετικό βαθμό τη δουλειά για την οποία προορίζεται στο χορτάρι.

Το γκολ ποίημα βέβαια απέναντι στη Σέλτικ, θύμισε σε πολλούς τα αρκετά και σημαντικά γκολ που έχει πετύχει με τους «μπλαουγκράνα» αλλά και με την Εθνική Ισπανίας. Ποιος έχει ξεχάσει το γκολ-πρόκρισης κόντρα στην Τσέλσι, το «Ινιεστάτζο» ή το γκολ του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική.

https://www.youtube.com/watch?v=ggBR7s_haQw

Ο μέσος όρος του στα γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι «φτωχός». 50 σε 500 συμμετοχές δεν τα λες και αρκετά σε δεκατέσσερις σεζόν με την Μπαρτσελόνα, και κάπου είναι λογικό με την παρουσία του Μπουσκέτς στην μεσαία γραμμή ή τον Ράκιτιτς και Φάμπρεγκας, ωστόσο έχει αυξήσει την παραγωγικότητα των γκολ στην ομάδα του, από την δημιουργία και το παιχνίδι του.

Παρά ταύτα, όταν χρειάστηκε, όταν κρίθηκε αναγκαίο, ο Ινιέστα ήταν εκεί σημειώνοντας σπουδαία και σημαντικά γκολ για τις ομάδες του δείχνοντας ότι αρκετές φορές, αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα και ο Ινιέστα έχει χαρίσει αρκετές τέτοιες στιγμές.


Τον Φεβρουάριο του 2007 στο Όλντ Τράφορντ, ο νεαρός τότε Ινιέστα σκοράρει με την Εθνική Ισπανίας απέναντι στην Αγγλία, προμηνύοντας το τι θα επακολουθήσει…


Τον Απρίλιο του 2009, ανοίγει το σκορ απέναντι στην Σεβίλλη στο Καμπ Νόου.


Το «Ινιεστάτζο» στον Στάνφορντ Μπριτζ. Γκολ στο τελευταίο λεπτό απέναντι στην Τσέλσι και ο δρόμος για το 3ο Τσάμπιονς Λιγκ της Μπαρτσελόνα είναι ορθάνοιχτος.


Το πιο σημαντικό γκολ στην ιστορία της Ισπανίας (όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Ίβηρες) ήρθε από τον Ινιέστα. Γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010.

https://www.youtube.com/watch?v=QwADqit3dBE


Ένα μήνα μετά το πρώτο Μουντιάλ της Ισπανίας, ο Ινιέστα με ωραία λόμπα έξω από την περιοχή παίρνει το χειροκρότημα από όλο το El Sardinero κόντρα στη Ρασίνγκ Σανταντέρ.


Για το Κόπα Ντελ Ρέι με την Hospitallet Καταλονίας ο Ινιέστα αποφασίζει για το παιχνίδι με γκολ έξω από την περιοχή και πάλι to 2011-12.


Το 2012-13 απέναντι στην Λεβάντε. Γκολ και 3 ασίστ.


Όταν τα δύσκολα μοιάζουν απλά για τον Αντρές Ινιέστα. Γκολ με την Αλαβές για το Κόπα Ντε Ρέι το 2012-13.

https://www.youtube.com/watch?v=UL2YYQAiqpI


Γκολ στο 0-4 κόντρα στη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου.

https://www.youtube.com/watch?v=ohW7TlFKdcA

Ο ΜΕΣΙ ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΤΟΝ ΙΝΙΕΣΤΑ: “ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ”

FC Barcelona v Real Betis Balompie - La Liga

Ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα από το 2004, Λιονέλ Μέσι, είπε για τον Αντρές Ινιέστα…

Καταγραφή

«Όταν είσαι παιδί και παίζεις στους δρόμους, παίρνεις πράγματα τα οποία σου είναι πολύτιμα αργότερα. Συνηθίζεις να παίζεις με μεγαλύτερους παίκτες αλλά χωρίς να αλλάζεις το παιχνίδι σου, γιατί αυτός είναι ο δρόμος σου.

Ο ΑντρEΣ και εγΩ μοιΑζουμε… ΧρησιμοποιοΥμε και οι δΥο το σΩμα μας ανΑλογα Ωστε να αποφΥγουμε τους αντιπΑλους. ΑλλΑ Εχει κΑτι που πΑντα με εντυπωσΙαζε.

Πάντα υπάρχει η στιγμή που σκέφτεσαι ότι θα τον πιάσουν, ότι θα του πάρουν τη μπάλα, αλλά δεν μπορούν. Δεν είναι τρομακτικά γρήγορος, αλλά έχει την ικανότητα πάντα να ξεφεύγει από σένα, προϊόν της τεχνικής του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή