Τον… σώζει η Τιφλίδα

69

Μετά τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ, ο ΠΑΟΚ καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και να αντιμετωπίσει τη θεωρητικά αδύναμη Ντιναμό Τιφλίδας για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΡΕΚΟΣ

Για να το επιτύχει αυτό θα ταξιδέψει στην Τιφλίδα, όπου πριν από 17 χρόνια ο Δικέφαλος του Βορρά πανηγύρισε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του στην Ευρώπη, και από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκά κύπελλα, με 7-0 απέναντι στη Λοκομοτίβ Τιφλίδας.

Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου για τον πρώτο γύρο του UEFA, με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν πραγματικό πάρτι στο γήπεδο ξεκινώντας με δύο γκολ του Γεωργιάδη στο 17’ και στο 25’. Ακολούθησαν οι Σάμπρι (43’), Φρούσος (56’, 62’), Μαρανγκός (67’) και Φραντζέσκος (69’).

Τα πράγματα ήταν διαδικαστικά στην Τούμπα δύο βδομάδες αργότερα, όπου ο ΠΑΟΚ ζευγάρωσε τις νίκες του, επικρατώντας με 2-0, χάρη σε πέναλτι του Βαλένσια στο 52’ και με τον Σαλπιγγίδη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 88’. Για την ιστορία, εκείνη τη χρονιά ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο του UEFA, όπου αποκλείστηκε από την Μπενφίκα. Ηττήθηκε με 2-1 στην Τούμπα από τους Πορτογάλους, αλλά ισοφάρισε το σκορ στη Λισαβόνα και οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι, όπου ηττήθηκε με 4-1.

Οσον αφορά το επερχόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Τιφλίδας, ένας σοβαρός Δικέφαλος μπορεί να καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει να αντιμετωπίσει είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Αν αυτό δεν ξεπεραστεί άμεσα, μπορεί να τον επηρεάσει σε όλη τη σεζόν και να χάσει παίκτες. Επομένως, ο Κλάους, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής, πρέπει να σκοράρει και να φέρει την (εύκολη) πρόκριση, για να ανεβάσει και τη δική του ψυχολογία, αλλά και της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι δέχτηκε τεράστια στήριξη από τους συμπαίκτες και το τεχνικό τιμ και οφείλει να τους το ανταποδώσει στο γήπεδο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Δικέφαλος μπορεί και πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στα παιχνίδια και να μην περιμένει παθητικά και οργανωμένα πίσω. Πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, διατηρώντας βέβαια την οργάνωσή του, και να εμφανιστεί στο γήπεδο ταχύτερος, αναλαμβάνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες. Περισσότερα σουτ, περισσότερη αυτοπεποίθηση και βέβαια, αυτές οι φαρμακερές αντεπιθέσεις που έδειξε ο Δικέφαλος κόντρα στον Αγιαξ. Είναι ευκαιρία του ΠΑΟΚ στην Τιφλίδα να «φτιάξει» όλη του τη σεζόν.

Κλείνοντας, να αναφερθούμε στον ρόλο Ίβιτς, που θυμίζει σχολή Σάντος, με μια ομάδα που επιτέλους μετά από πολλά χρόνια εκμεταλλεύεται τα στημένα της, οι παίκτες της βγάζουν αυτοματισμούς και πειθαρχία και παίζουν για το αποτέλεσμα με το οποιοδήποτε τίμημα. Βέβαια, ακόμα είναι αρχή της σεζόν και έχουμε πάρει ένα ελάχιστο δείγμα. Μέσα στη σεζόν θα δούμε καλύτερα τη δουλειά του Σέρβου, τις αντοχές και τις διαθέσεις των παικτών, αλλά και την κατάσταση της ομάδας.

ΥΓ.: Περιμένουμε την ενσωμάτωση των Μπίσεβαρ, Βαρέλα, Κάνιας, αλλά και τη χρησιμοποίηση των Περέιρα και Πέλκα στο επιθετικό κομμάτι. Οι δύο τελευταίοι μοιάζουν στην αρχή της σεζόν παραγκωνισμένοι, όμως σε μια απαιτητική σεζόν αποτελούν τις ποιοτικότερες λύσεις που είχε ο Δικέφαλος από τον πάγκο του τα τελευταία χρόνια. Περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει με φορ, μια και ένας killer είναι αναγκαίος για να τραβήξει κουπί μαζί με τον Κλάους, αλλά και να αποτελέσουν ένα καλό δίδυμο σε ενδεχόμενο 4-4-2.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή