Καρίμ Μπενζεμά: Ο “χοντρός” με το πιο γρήγορο γκολ

1909

Ο Καρίμ Μπενζεμά, μετά τον Ραούλ, είναι ο επιθετικός που έχει μείνει τα περισσότερα χρόνια την τελευταία 30ετία παίζοντας ως βασικός στη γραμμή κρούσης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Και εδώ, σας παρουσιάζουμε 7 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Γάλλο φορ…

  • Νούμερο 1 / Ball Boy

Όταν ήταν μικρός, ο Μπενζεμά ήταν στις ακαδημίες της Λιόν. Και καθόταν πίσω από τα τέρματα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να δίνει την μπάλα όταν βγαίνει έξω. Ball boy με λίγα λόγια.

  • Νούμερο 2 / Πήρε Euro με τους Κ17

Με την ομάδα της Γαλλίας Κ17 πήρε το Euro το 2004. Ήταν «παρέα» με τον Νασρί, τον Μπεν Αρφά και τον Μενέζ. Στον τελικό είχαν νικήσει την Ισπανία. Τότε είχε σκοράρει ένα γκολ σ’ όλη τη διοργάνωση και ήταν με τη Βόρειο Ιρλανδία σε νίκη με 3-1.

  • Νούμερο 3 / «Ήρθα εδώ να πάρω τη θέση σας»

Όταν ήταν πιτσιρικάς δεν φοβόταν να μιλήσει στους παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας απ’ αυτόν. Παίκτες που είχαν καταφέρει πολλά στην καριέρα τους και στη Λιόν. Όπως ο Μαλουντά, ο Εσιέν, ο Αμπιντάλ και ο Βιλτόρ. Τους είχε πει μάλιστα όταν του κάνανε πλάκα, ότι «μη γελάτε μαζί μου, ήρθα εδώ για να πάρω τη θέση σας». Και το έκανε. Στη Λιόν έβαλε 66 γκολ σε 148 συμμετοχές.

Δεν έχει ξαναϋπάρξει παίκτης (εκτός του Ραούλ) που να παίζει βασικός τόσα χρόνια σερί στη γραμμή κρούσης της Ρεάλ Μαδρίτης 

  • Νούμερο 4 / Μπήκε σε κλινική γιατί ήταν «χοντρός»

Το 2011 ο Μπενζεμά δούλευε εντατικά για να χάσει κιλά. Δεν τα κατάφερε, όμως, με τη γυμναστική. Και έτσι, ο Μπλαν και ο Ζιντάν αποφάσισαν γι’ αυτόν να πάει σε κλινική ώστε να χάσει βάρος. Και είχε αποτέλεσμα. Εκείνη τη χρονιά ο Μπενζεμά σκόραρε 32 γκολ και ήταν κορυφαίος της Ρεάλ Μαδρίτης.

  • Νούμερο 5 / Το πιο γρήγορο γκολ στο «Κλάσικο»

Δεν ήταν ο Λιονέλ Μέσι, δεν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά. Αυτός που έχει σκοράρει το πιο γρήγορο γκολ στο «Κλάσικο». Το 2011 στα πρώτα 21 δευτερόλεπτα έβαλε μπροστά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως, για την ιστορία, τότε είχε χάσει η ομάδα του με 3-1 στο τέλος.

  • Νούμερο 6 / Πρώτος Γάλλος στην Ισπανία

Έχει σκοράρει εκατοντάδες γκολ εδώ και μια 10ετία περίπου και είναι με διαφορά ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Λα Λίγκα στην ιστορία.

  • Νούμερο 7 / Τα αδέρφια του επίσης παίκτες

Μπορεί να μην έχουν τη φήμη του Καρίμ, αλλά και τα αδέρφια του, ο Γκρέισι και ο Σάμπρι, είναι επίσης ποδοσφαιριστές. Παίζουν σε μικρές κατηγορίες της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή