Παίκτες εθισμένοι

2295
Ο Κένι Σάνσομ δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα αυτοκαταστροφικού ανθρώπου του ποδοσφαίρου που η ζωή του επηρεάστηκε πάρα πολύ από τον εθισμό του στο αλκοόλ. Αλλωστε, ο Πολ Γκασκόιν είναι εκείνος που έχει απασχολήσει περισσότερο απ’ όλους -πιθανότατα- τα ταμπλόιντ στο Νησί για τον ίδιο λόγο. Ενώ κανείς δεν λησμονεί τον τρόπο ζωής που επέλεξε (ή τον επέλεξε) ο Τζορτζ Μπεστ.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

Βρήκαμε άλλες δέκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των δύο που προαναφέρθηκαν, και φτιάξαμε μια… ενδεκάδα με πολλά «κιλά» μπάλα και πολλά λίτρα αλκοόλ.

Τζορτζ Μπεστ

22-23_best

Ηξερε ότι το ποτό και οι γυναίκες θα του κόψουν πολύ πιο σύντομα το νήμα της ζωής του, αλλά δεν το μετάνιωσε ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα, θα μετάνιωνε εάν δεν το έκανε, όπως είχε παραδεχθεί. Επειδή ήταν σπάνιο ταλέντο, διακρίθηκε όσο λίγοι στο χορτάρι. Ωστόσο, εάν δεν είχε τα παραπάνω, δεν ξέρουμε ποιο θα ήταν το ταβάνι του. Πέθανε στα 59 του το 2005.

Πολ Γκασκόιν

22-23_gascoine

Ενας από τους πλέον ταλαντούχους Αγγλους ποδοσφαιριστές. Ο «Γκάζα» λατρεύει το φαΐ, τον τζόγο, τα ναρκωτικά, αλλά περισσότερο απ’ όλα το ποτό. Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτοκαταστροφικού ανθρώπου, με όποιες συνέπειες είχε αυτό για την εικόνα του, που δείχνει πιο «τσαλακωμένη» από ποτέ.

Τόνι Ανταμς

Portsmouth's manager Tony Adams before t

Ενας από τους κορυφαίους στόπερ της Αγγλίας, εμβληματική μορφή της Αρσεναλ. Εμβληματική μορφή και για τα μπαρ, καθώς δεν ήταν λίγες φορές που είχε τσακωθεί σε αυτά όντας πιωμένος, ενώ μια φορά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Ζει και βασιλεύει, όντας πλέον 50 ετών.

Τζίμι Γκριβς

22-23_greaves

Ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ, καθώς και ένας από τους τοπ σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας. Ο Τζίμι Γκριβς, ωστόσο, είχε τον… δαίμονα του αλκοόλ να τον κυνηγάει, με τον οποίον έδωσε μεγάλη μάχη. Είναι από τα πιο φωτεινά παραδείγματα, που σε αυτήν τη μάχη αναδείχθηκαν νικητές και τώρα, στα 76 του, ακόμη ζει απαλλαγμένος από τον αλκοολισμό.

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

TRASLADO A CLÍNICA PSIQUIÁTRICA

Ναι, το αλκοόλ δεν είναι το πρώτο για το οποίο τον «στοιχειώνει», καθώς έχει παλέψει πολλές φορές με τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ωστόσο, είναι και εκείνος… γερό ποτήρι. Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, με το Μουντιάλ 1986 να πηγαίνει στην Αργεντινή από τα δικά του χέρια (και κυριολεκτικά) δείχνει ότι είναι πολύ… Die Hard για να καμφθεί.

Γκαρίντσα

22-23_garincha

Ο… Τζορτζ Μπεστ της Βραζιλίας, μόνο που έβαλε στη συλλογή του και δύο Μουντιάλ (1958, 1962). Λάτρευε το ποτό και τις γυναίκες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ενεπλάκη σε τροχαία ατυχήματα. Το συκώτι του τον πρόδωσε το 1983, όντας μόλις 49 ετών, αφήνοντας πίσω του 14 -αναγνωρισμένα- παιδιά…

Σόκρατες

22-23_socrates_new

Επαιξε στην -κατά πολλούς- καλύτερη εθνική Βραζιλίας, που δεν πήρε κάποιον τίτλο. Γόνος ευκατάστατης οικογένειας, ειδικά για τα δεδομένα της χώρας, ο επιβλητικός σε σωματοδομή και ταμπεραμέντο «φιλόσοφος του ποδοσφαίρου» θα μπορούσε να είχε έναν πολύ πιο μεγάλο σε διάρκεια και ήσυχο βίο. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έκοψε το νήμα της ζωής του σε ηλικία 57 ετών το 2011.

Αντριάνο

22-23_adriano

Η φύση τον ευλόγησε με ατόφιο και τεράστιο ταλέντο, αλλά και εκπληκτικά προσόντα για να γίνει ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία. Αλλά, οι πειρασμοί δεν το άφησαν, κι ας είχε με τη «σελεσάο» 31 γκολ σε 51 ματς. Θεωρείται πλέον παλαίμαχος, αλλά με την εξάρτησή του από το αλκοόλ και τις διάφορες ουσίες που δοκίμασε τον είχαν φτάσει πολύ καιρό πριν σε αυτό το σημείο.

Ρομάν Σιρόκοφ

22-23_shirokov

Ο λόγος που ο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει αλλάξει στην καριέρα του 13 ομάδες, είναι ότι κάθε σύλλογος που τον είχε στις τάξεις του, δεν μπορούσε να αντέξει την τάση του να… τα κοπανάει. Και πάλι, όμως, στα 35 του αγωνίζεται ακόμη σε υψηλό επίπεδο, έχοντας μάλιστα 13 γκολ σε 57 ματς με την εθνική Ρωσίας.

Αρτέμ Μιλέφσκι

22-23_milevskiy

Ο άνθρωπος που στην Ουκρανία έλεγαν ότι θα καθίσει στον «θρόνο» του Αντρέι Σεφτσένκο. Ωστόσο, ο εθισμός του στο αλκοόλ και στις ωραίες γυναίκες της χώρας του δεν του επέτρεψαν να φτάσει το potential του. Είναι 31 ετών, παίζει ακόμη ποδόσφαιρο στην Τόνσο (2η κατηγορία Ρωσίας), ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι τον «έκοψε» ο ΠΑΣ Γιάννινα, για τους ευνόητους λόγους, κι ας είναι 50 φορές διεθνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή