Τον κατέστρεψε το ποτό…

405

Ο Κένι Σάνσομ νικήθηκε από το αλκοόλ και φτάνει σε μια τραγική παραδοχή… Από λαμπρός αστέρας του ποδοσφαίρου, πλέον είναι πάμφτωχος, άστεγος και με πολλά άλυτα προβλήματα, που του έχουν συντρίψει κάθε ελπίδα για βελτίωση της ζωής του

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΥΡΚΟΣ

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των αυτοκαταστροφικών ανθρώπων. Εκείνοι που είχαν όλα τα εχέγγυα για μια ωραία, άνετη ζωή, γεμάτη πολυτέλεια και ξέγνοιαστες στιγμές και λόγω κάποιων παθών που είχαν οδηγήθηκαν σε… μαύρα μονοπάτια, τα οποία έφεραν στην καθημερινότητά τους μιζέρια, απαξίωση, ένα κάρο προβλήματα και δυστυχία. Ειδικά για τους διάσημους ποδοσφαιριστές στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι ευκαιρίες για δημιουργία μιας περιουσίας που θα κάνει πολύ ευκολότερο τον υπόλοιπο βίο τους από την ημέρα που θα… κρεμάσουν τα παπούτσια τους, είναι πολλές. Ειδικά αν λέγεσαι Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και πάει λέγοντας…

Ακόμη και Κέβιν Σάνσομ να λέγεσαι, με μεγάλη καριέρα σε Αρσεναλ (κυρίως), Κρίσταλ Πάλας, ΚΠΡ, Κόβεντρι (την παλιά καλή Κόβεντρι) και όχι μόνο, με 86 διεθνείς συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας, τότε το να φτάσεις σε ένα σημείο να είσαι άστεγος, άφραγκος και δίχως καμία ελπίδα για βελτίωση της ζωής σου είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμένει κάποιος να συμβεί. Ελα, όμως, που το αλκοόλ και ο εθισμός σε αυτό (σε συνδυασμό με τον τζόγο) έφεραν τον πρώην διάσημο ποδοσφαιριστή σε σημείο να σκέφτεται πως η μόνη του διέξοδος είναι η αυτοκτονία.

kenny-sansom-3

«Βρίσκομαι στη χειρότερη κατάστασή μου. Ποτέ δεν είχα φτάσει τόσο χαμηλά. Θέλω να αυτοκτονήσω. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι για να ζήσω. Θέλω να ξεχάσω τη ζωή. Δεν μπορώ να την ελέγξω. Εάν μπορούσα τώρα να την τερμάτιζα θα το έκανα.

Ξέρω πως όσα λέω ίσως πληγώσουν πολλούς ανθρώπους, όμως πρέπει να απαλλαγώ από όλα αυτά και να είμαι έντιμος στο τι νιώθω», δήλωσε ο Σάνσομ προ ημερών στην «Daily Mirror», με την εξομολόγησή του να συγκλονίζει όχι μόνο τον ποδοσφαιρόκοσμο στο Νησί, αλλά σε όλον τον κόσμο.

Ο 58χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αριστερά μπακ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η καριέρα του είχε διάρκεια 20 ετών, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Αρσεναλ το 1981. Ωστόσο, από τότε που άφησε την αγωνιστική δράση το 1994, η διαχείριση που έκανε στη ζωή του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με απόρροια αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

kenny-sansom-2

«ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΠΙΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ»

Αποκορύφωμα σε αυτή την τραγική κατρακύλα ήταν ο χωρισμός με την επί μία δεκαετία σύντροφό του, Ντενίζ Μάλινς. «Εκανα πολλά άσχημα πράγματα. Είμαι τραγικός απέναντί της (σ.σ. της Ντενίζ Μάλινς). Επινα συνεχώς. Γινόμουν συνεχώς πιο επιθετικός».

Το πόσο πολύ επηρεάζει το αλκοόλ την καθημερινότητά του, γίνεται ξεκάθαρο από το εξής: «Δεν έχω βουρτσίσει τα δόντια μου για εφτά μέρες. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι κατάθλιψη. Γνωρίζω πως πίνω μέχρι να πεθάνω, αλλά δεν νομίζω πως θα σταματήσω. Δεν θέλω να σταματήσω. Αυτή είναι η αλήθεια.

Την περασμένη εβδομάδα δύο αστυνομικοί ήρθαν να με δουν, επειδή ανησυχούσαν πως θα πληγώσω τον εαυτό μου. Επίσης, έφτασε και ασθενοφόρο για να με μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά αρνήθηκα. Ηθελα να είμαι μόνος μου».

kenny-sansom-1

Οσο για το τι του κατέστρεψε τόσο δραστικά μια ζωή που προβλεπόταν τουλάχιστον καλή για εκείνον, ομολόγησε: «Το ποδόσφαιρο ήταν πολύ εύκολο για μένα. Η ζωή δεν ήταν το ίδιο. Πίνω τέσσερα μπουκάλια κρασί κάθε μέρα. Αλλαξα μάρκα κρασιού, γιατί ήθελα να είναι πιο δυνατό και να νιώθω την επίδρασή του. Το ξέρω, αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα, αλλά αγαπώ το αλκοόλ. Με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα. Οταν πίνω δεν με απασχολεί η ζωή μου. Για έξι μήνες είχα σταματήσει, αλλά δεν νομίζω πως πλέον μπορώ να το κάνω αυτό.

Εχασα τα πάντα. Την οικογένειά μου, τα σπίτια μου επειδή πίνω και τζογάρω. Θέλω να πιστεύω πως έδωσα στα παιδιά μου τα πάντα και ήμουν καλός πατέρας μέχρι που άρχισα να πίνω. Το αλκοόλ κατέστρεψε τη ζωή μου και τις ζωές αρκετών ανθρώπων που βρίσκονται γύρω μου. Απογοήτευσα τα παιδιά μου. Οποτε το σκέφτομαι, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα».

kenny-sansom

«Ο ΤΖΟΓΟΣ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ»

Στις ημέρες της δόξας ο Σάνσομ έβαζε στον λογαριασμό του 1.500 λίρες την εβδομάδα, ενώ πλέον οι μηνιαίες απολαβές του δεν ξεπερνούν τα 700 ευρώ, ποσό που προκύπτει από το επίδομα της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας. Τα μισά, μάλιστα, καταλήγουν στη διατροφή που καταβάλλει στην πρώην γυναίκα του.

«Το ποτό με πληγώνει, αλλά νομίζω πως ο τζόγος είναι ακόμη χειρότερο. Κέρδισα 1.400 λίρες πριν από δέκα μέρες, αλλά μέσα σε μία ώρα τα έχασα όλα στα φρουτάκια. Το μόνο πράγμα που με απέτρεψε από το να ξοδέψω όλα τα χρήματά μου, ήταν πως έπρεπε να κρατήσω λίγα λεφτά για να αγοράσω κρασί».

Σε αυτήν την κατάσταση, όταν είσαι γνωστός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα η αναγνώριση. «Δεν θέλω να με αναγνωρίζουν, γιατί μου αγοράζουν ποτά και θέλουν να τους μιλάω για την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής. Τον περασμένο μήνα είχα ένα πρόβλημα στο πόδι και φοβήθηκα πως θα το χάσω. Δεν θέλω να καταλήξω σε αναπηρικό καροτσάκι. Πονάω ήδη και δεν θα το αντέξω. Πολύς κόσμος μού λέει τι να κάνω, αλλά γνωρίζω πως μόνο εγώ μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Πρέπει να βρω με κάποιο τρόπο τη δύναμη να το κάνω», κατέληξε ο Σάνσομ σε αυτήν τη συγκλονιστική εξομολόγηση.

article_6f24c0095e9416cb_1375356548_9j-4aaqsk

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή