Τα τραγικά λάθη των διαιτητών

1626

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα κάθε αγωνιστική να “ψάχνουμε” το κάθε ανάποδο πλάγιο για να δούμε ποια ομάδα αδικήθηκε και ποια όχι, αλλά εμείς, θυμόμαστε 4 μεγάλες “σφαγές” διαιτητών και τέσσερις εγκληματικές αποφάσεις που έγιναν σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως Μουντιάλ, ή σε μεγάλα πρωταθλήματα, όπως αυτό της Πρέμιερ Λιγκ.

Τιερί Ανρί

Στον αγώνα για το Μουντιάλ του 2010 μεταξύ της Γαλλίας και της Ιρλανδίας, ο Ανρί σκοράρει με το χέρι. Ο διαιτητής αρνείται να δώσει φάουλ και γίνεται το 1-1. Στην παράταση οι Γάλλοι είχαν νικήσει με 2-1 με σκόρερ τον Γκαλάς.

 

Ντιέγκο Μαραντόνα

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτό. Ο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986 στον προημιτελικό, είχε σκοράρει επί της Αγγλίας με το χέρι. Από είχε βγει το λεγόμενο “χέρι του Θεού”.

maradonna

Φρανκ Λάμπαρντ

Στον αγώνα της Αγγλίας με την Γερμανία για το Μουντιάλ του 2010, ο Λάμπαρντ κάνει φοβερό σουτ. Η μπάλα πάει δοκάρι και γκολ, αλλά ο διαιτητής δεν δείχνει ποτέ σέντρα, αφού θεώρησε ότι δεν πέρασε την γραμμή! Έτσι το 2-1 υπέρ των Γερμανών παρέμεινε. Κάπου εκεί σκέφτηκαν πιο σοβαρά στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ να βάλουν το “glt” (goal line technology) για να καταλαβαίνουν αν η μπάλα είναι μέσα ή έξω.

 

Πέδρο Μέντες

Σε έναν αγώνα της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πέδρο Μέντες κάνει λόμπα από πολύ μακριά. Ο Κάρολ χάνει τον έλεγχο και η μπάλα περνάει κάνα μέτρο, αλλά ποτέ δεν μέτρησε αυτό το γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή