Το ρεκόρ της Τσέλσι που δείχνει… τίτλο!

237
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την έδρα της Μίντλεσμπρο και, εκμεταλλευόμενη την γκέλα της Λίβερπουλ με τη Σαουθάμπτον, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο το συγκεκριμένο ματς ήταν σημαδιακό, καθώς σε αυτό οι “μπλε” συμπλήρωσαν 6 συνεχόμενες νίκες χωρίς καν να δεχθούν γκολ!

Δέκα φορές έχει γίνει στην Πρέμιερ Λιγκ αυτό, δηλαδή μια ομάδα να πετύχει συνεχόμενες νίκες κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, και από αυτές τις δέκα, μόνο δύο φορές δεν κατάφερε η συγκεκριμένη ομάδα να πάρει τον τίτλο! Μάλιστα η Τσέλσι το έχει ξανακάνει άλλες τρεις φορές, κατακτώντας δύο φορές το πρωτάθλημα, ενώ την τρίτη τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

courtois_conte

-Το ρεκόρ κρατάει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2009, όταν είχε συμπληρώσει 9 συναπτές νίκες χωρίς να φάει γκολ και στο τέλος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

-Τη σεζόν 2004-05 η Τσέλσι πέτυχε 8 σερί νίκες και βγήκε πρώτη, ενώ την ίδια σεζόν η Λίβερπουλ πέτυχε κι αυτή 8, αλλά τερμάτισε τρίτη.

-Το 2006-07 πάλι η Τσέλσι έκανε 8 σερί νίκες με μηδέν παθητικό, ωστόσο έμεινε στη δεύτερη θέση στο τέλος.

– Οι “μπλε” του Λονδίνου το… έχουν πολύ με τέτοιες επιδόσεις, καθώς τη σεζόν 2005-06 πέτυχαν 6 σερί νίκες χωρίς να δεχθούν γκολ, κατακτώντας τον τίτλο!

cech_chelsea

-Την ίδια ακριβώς επίδοση πέτυχε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε δύο σεζόν, το 2007-08 και το 2012-13, και αμφότερες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Τώρα η Τσέλσι έχει χρυσή ευκαιρία να διευρύνει το ρεκόρ της και να στείλει στους υπόλοιπους, αλλά και στην… Ιστορία, μήνυμα τίτλου! Δύσκολο το έργο της βέβαια, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Μπρομ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 9 σερί ματς…

ad_216064394

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή