Οι ομάδες που “κυνηγάει” η UEFA

884
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Τα τελευταία χρόνια η UEFA έχει γίνει πιο αυστηρή όσον αφορά τις επιταγές της προς τις ομάδες-μέλη της. Έτσι έχει θέσει όρους για για τα οικονομικά των συλλόγων και δεν διστάζει να τιμωρεί παραδειγματικά τους παραβάτες, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν… Άλλωστε, από το 2011 ισχύει το Financial Fair Play, ένα σύστημα ελέγχου εσόδων και εξόδων, έτσι ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα ομάδων όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Σίτι, οι οποίες ξόδευαν πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που έμπαιναν στα ταμεία του. Ας θυμηθούμε δέκα ομάδες που έχουν… νιώσει την οργή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Η τουρκική ομάδα πέρυσι και φέτος έχει υποστεί αναγκαστικές μειώσεις στο ρόστερ της και περιορισμό μεταγραφών, διότι δεν μπόρεσε να εξισορροπήσει τα οικονομικά της. Οι τιμωρίες αυτές αναμένεται να παύσουν από τη νέα αγωνιστική σεζόν…

cvnbqjswaaa38st-768x432

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Και οι Ρώσοι είχαν πρόβλημα με την τήρηση του Financial Fair Play, με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί να δηλώσουν 25 παίκτες στη λίστα Α για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρά μόνο 22.

4611

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ

Ο βουλγαρικός σύλλογος υποχρεούται να πληρώσει 200.000 ευρώ στην UEFA λόγω οικονομικών ατασθαλιών, καθώς και να περιορίσει αρκετά έξοδα.

cska-sofia-slavia-768x427

ΚΑΡΝΤΕΜΙΡ ΚΑΡΑΜΠΟΥΚΣΠΟΡ

Όπως και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, έτσι και η τουρκική ομάδα πρέπει να πληρώσει 200.000 ευρώ, μαζί με άλλους περιορισμούς που της επιβλήθηκαν.

buy-karabukspor-football-tickets-footballticketnet

ΡΟΣΤΟΦ

Ο,τι αναφέραμε για τις δύο προηγούμενες ομάδες, ισχύει και για τη Ροστόφ. Ωστόσο ο συγκεκριμένος σύλλογος ερευνάται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ακόμα και για φαινόμενα ρατσισμού ανάμεσα σε συμπαίκτες!

match_champions_league_2016_fk_rostov_1473683697

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ

Οι Ρώσοι είναι συνηθισμένη στις τιμωρίες της UEFA, μια και πρόσφατα αγωνίστηκε για τρία ματς χωρίς κόσμο λόγω επεισοδίων σε ματς με τη Ρόμα. Τώρα αναγκάζεται να δει το ρόστερ της να μειώνεται, αλλά πρέπει και να πληρώσει 5 εκατ. ευρώ, λόγω οικονομικών παραβάσεων…

Êîìàíäíîå ôîòî ÔÊ "Ëîêîìîòèâ".

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

Βρήκε τον μπελά της διότι το 2012 έκανε κάποιες ακριβές μεταγραφές και δεν μπόρεσε να τις δικαιολογήσει βάσει εσόδων. Έτσι καλείται να στελεχώσει το ρόστερ της με μόλις 22 ποδοσφαιριστές…

nani-lisbon

ΜΟΝΑΚΟ

Πρόκειται για την ομάδα που από τη Λιγκ 2 της Γαλλίας, βρέθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στην… τραπεζική ικανότητα του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Τιμωρήθηκε με πρόστιμο 13 εκατ. ευρώ, αλλά και περιορισμό του ρόστερ.

monaco-v-nice-monaco-s-forward-dimitar-berbat_3128157

ΡΟΜΑ

Και οι “τζιαλορόσι” στις δαγκάνες της UEFA. Η ιταλική ομάδα διέπραξε οικονομικές παραβάσεις και υποχρεώθηκε σε 6 εκατ. ευρώ πρόστιμο, σε περιορισμό της λίστας Α για την Ευρώπη, ενώ υποχρεώθηκε να παρουσιάσει μειωμένα έξοδα για τα έτη 2015 και 2016.

buy-as-roma-football-tickets-footballticketnet-768x558

ΙΝΤΕΡ

Σκούρα τα βρήκε και η ομάδα του Μιλάνο. Αν και πέρυσι δεν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εντούτοις τιμωρήθηκε με περιορισμό του ρόστερ σε μόλις 21 παίκτες. Μάλιστα της επιβλήθηκε και πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ, ενώ για φέτος δεν πρέπει να παρουσιάσει έλλειμμα άνω των 30 εκατ. Το 2017 η χασούρα της πρέπει να είναι μηδενική…

229033-800-768x550

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή