Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια σε τέτοιες περιπτώσεις! Έχουμε καταλάβει όλοι μας τι παικταράδες έχει αναδείξει η Ατλέτικο Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια; Δεινούς σκόρερ τους οποίους πίστεψε και δεν δίστασε να βάλει γι’ αυτούς βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά και τους πούλησε στη συνέχεια με τουλάχιστον τα διπλάσια. Από Φερνάντο Τόρες, Σέρχιο Αγκουέρο και Ντιέγκο Φορλάν μέχρι Ρανταμέλ Φαλκάο και Ντιέγκο Κόστα. Τι έχει τώρα; Σας παρακαλώ… Αντουάν Γκριεζμάν για τον οποίο πού να δείτε τι θα γίνει το καλοκαίρι. Μιλάμε για εννιαψήφιο αριθμό…


Φερνάντο Τόρες

goltorresatletico

Γέννημα-θρέμμα της Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς αγωνίζεται στους «ροχιμπλάνκος» από τις ακαδημίες της, έπαιξε στην αντρική ομάδα αρχικά από το 2001 έως το 2007, έχοντας σε 238 συμμετοχές 90 γκολ. Ήταν δίχως υπερβολή ο πιο «καυτός» στράικερ εκείνη την περίοδο, με τη Λίβερπουλ να πραγματοποιεί ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία της και να δίνει 23 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο για να τον αγοράσει. Με τη Λίβερπουλ είχε σε τέσσερα χρόνια 81 γκολ σε 142 συμμετοχές και η Τσέλσι που δεν φειδόταν χρημάτων κατέβαλε ύστερα από τρεις προσπάθειες (και τρεις αρνήσεις της Λίβερπουλ) 58,9 εκατ. ευρώ. Μετά την περιπέτειά του στους «μπλε» και την αφλογιστία του (του είχαν βγάλει μέχρι και ημερολόγιο για τα γκολ που… δεν έχει πετύχει) δόθηκε δανεικός στη Μίλαν, πωλήθηκε στη Μίλαν (για 3 εκατ. ευρώ) αλλά ούτε στους «ροσονέρι» στέριωσε. Δόθηκε δανεικός στην Ατλέτικο όπου ξεκίνησε και πάλι να βρίσκει τον ρυθμό του και το… πόδι του έχοντας σε 26 συμμετοχές 6 γκολ και την επόμενη 12 γκολ σε 44 παρουσίες. Από το 2016 μεταγράφηκε ως ελεύθερος και πάλι στην Ατλέτικο όπου έχει μέχρι στιγμής 6 γκολ σε 26 συμμετοχές. Αυτή τη στιγμή αξίζει 6 εκατ. ευρώ.

Σέρχιο Αγκουέρο

59032_heroa

Αγαπήθηκε αλλά και μισήθηκε όσο λίγοι στη Μαδρίτη. Ο Σέρχιο Αγκουέρο είχε πραγματοποιήσει μεγαλειώδεις εμφανίσεις με τη φανέλα των «κολτσονέρος»- συνθέτοντας καλό δίδυμο με τον Ντιέγκο Φορλάν- οι οποίοι είχαν κάνει ρεκόρ στην ιστορία τους το 2006 όταν κατέβαλαν 23 εκατ. ευρώ στην Ιντεπεντιέντε για την αγορά του. Στα πέντε χρόνια που έκατσε στο «Βιθέντε Καλντερόν» σε 234 συμμετοχές σημείωσε 101 γκολ.
Με την Ατλέτικο Μαδρίτης είχε κερδίσει το UEFA Europa League, το Ιντερτότο αλλά και το Σούπερ Καπ Ευρώπης, ωστόσο ήθελε περισσότερα. Τον Μάιο του 2011 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του είχε δηλώσει πως ήθελε να φύγει από τη Μαδρίτη και ζητούσε να σπάσει το συμβόλαιό του, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, ενώ σε μία συνέντευξή του στο ESPN είχε τονίσει πως δεν θα γύριζε στη Μαδρίτη. Αποτέλεσμα; Ένα γκρουπ οπαδών της Ατλέτικο του είχε γράψει το ακραίο «ελπίζουμε να πεθάνεις» και εντέλει, υπό τη δική του πίεση, πωλήθηκε για 45 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν έπεσαν και άσχημα στην Ατλέτικο καθώς με αυτά αγόρασαν τον Ρανταμέλ Φαλκάο από την Πόρτο. Ο Αγκουέρο διανύει την έκτη του σεζόν στο Μάντσεστερ (θα φύγει όπως έχει πει και αναμένεται το καλοκαίρι) έχοντας σε 234 συμμετοχές 154 γκολ.

Ντιέγκο Φορλάν

realmadridvatleticomadridcopadelreyj0okui-06lex

Όταν αποφάσισε να αφήσει το Μάντσεστερ για την Ισπανία και τη Βιγιαρεάλ έλαμψε ξανά! Η Ατλέτικο δεν δίστασε να βάλει το χέρι στα ταμεία της και να βγάλει 21 εκατ. ευρώ καθώς ο Φορλάν από τα χρόνια της Ιντεπεντιέντε είχε δείξει μία προτίμηση στο χρήμα. Είχε πει μάλιστα όταν έκανε το βήμα και πέρασε τον Ατλαντικό για την Ευρώπη πως «σπουδαίο κλαμπ η Μάντσεστερ αλλά έδωσε και τα περισσότερα από τη Μίντλεσμπρο».
Στη Μαδρίτη έκατσε από το 2007 ώστε το 2011, μετρώντας 196 συμμετοχές με 96 γκολ. Το 2008-09 ήταν η πιο αποδοτική του σεζόν καθώς είχε 35 γκολ σε 45 συμμετοχές με την Ατλέτικο ενώ και την επόμενη είχε 28 γκολ σε 56 παρουσίες, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε 7 γκολ σε 11 συμμετοχές βοηθώντας τα μέγιστα στην 4η θέση.
Η αξία του στην Ατλέτικο ήταν στα 10 εκατ. ευρώ, ωστόσο η Ατλέτικο πήρε 5 εκατ. ευρώ από την Ίντερ για να τον αποκτήσει για δύο χρόνια.

Ντιέγκο Κόστα

diego-costa-atletico-madrid

Ο Ντιέγκο Κόστα ανήκει -το πιστεύετε ή όχι- στην Ατλέτικο Μαδρίτης από το 2007. Τον είχαν αγοράσει οι «κολτσονέρος» από την Μπράγκα για 1,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του, ωστόσο τον άφησε στην πορτογαλική ομάδα. Ο Ντιέγκο Κόστα πέρασε και τις επόμενες δύο σεζόν ως δανεικός σε Θέλτα και Αλμπαθέτε, με την Ατλέτικο αφενός να κρίνει ότι δεν χωράει στο ρόστερ της, αφετέρου να κρατάει τα δικαιώματά του καθώς -όπως είχε πει και ο πρόεδρός της τότε– «είναι ο νέος Κακά». Είχαν αρνηθεί μάλιστα και προσφορά της Μπαρτσελόνα.

Εντέλει, πωλήθηκε στη Βαγιαδολίδ για 1 εκα. ευρώ σε ένα deal για τον Σέρχιο Ασένχο, ωστόσο η Ατλέτικο φρόντισε να βάλει οψιόν στη συμφωνία την οποία και ενεργοποίησε στο τέλος της σεζόν (καλοκαίρι του 2010) πληρώνοντας για το επιπλέον 30% των δικαιωμάτων του καταβάλλοντας στον μάνατζέρ του 830.000 ευρώ. Η ένταξή του στο «Βιθέντε Καλντερόν» ήταν επιτακτική καθώς είχαν αποχωρήσει οι Σέρχιο Αγκουέρο και Ντιέγκο Φορλάν.

Το 2010-11 σε 39 συμμετοχές είχε 8 γκολ, τραυματίστηκε στην προετοιμασία και το 2011-12 δόθηκε και πάλι δανεικός στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Επέστρεψε φυσικά την επόμενη σεζόν και από το 2012 έως το 2014 είχε σε 96 συμμετοχές 56 γκολ. Η Τσέλσι τα έσκασε χοντρά και πλήρωσε 38 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο, υπογράφοντας για πέντε χρόνια τον Κόστα για τον οποίο προβλέπονταν 177.000 ευρώ την… εβδομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=-OM3kPbrzhw

Ρανταμέλ Φαλκάο

radamel-falcao-atletico-madrid-hd-wallpaper

Προσέξτε τώρα… Η Πόρτο είχε αγοράσει από τη Ρίβερ Πλέιτ τον Φαλκάο με 3,9 εκατ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του. Μετά τα 72 γκολ σε 87 συμμετοχές με τους «δράκους» πήγε η Ατλέτικο και έσκασε 40 εκατ. ευρώ για την αγορά του, τον έκανε τον πλέον ακριβοπληρωμένο στην ιστορία του συλλόγου τότε και ανέβασε τη χρηματιστηριακή του αξία στα 50 εκατ. ευρώ. Έκατσε στη Μαδρίτη από το 2011 έως το 2013 και σε 91 συμμετοχές σκόραρε 70 γκολ. Αυτός και ο Καβάνι (της Νάπολι) ήταν τα πλέον καυτά ονόματα εκείνου του καλοκαιριού. Τα εκατομμύρια που στρώθηκαν από τη Μονακό τελικά στα πόδια του (αυτή επικράτησε στον πλειστηριασμό) ήταν αρκετά για να δελεαστεί. Ο ίδιος ήθελε να φύγει, η Ατλέτικο είπε επίσημα «δεν θα του κόψουμε τον δρόμο» και για 60 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν στους «κολτσονέρος» έγινε κάτοικος πριγκιπάτου.

Αντουάν Γκριεζμάν

antoine-griezmann-atletico-madrid-malaga-liga-bbva-11222014_h49t7e2asu741l3d1a7hkx4h9

Η ιστορία του γνωστή. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ, όπως άλλωστε και τις γκάφες ομάδων και ομάδων, όπως της Λιόν, της Φούλαμ, των Μάντσεστερ και Άρσεναλ, αυτών που αρχικώς τον είχαν απορρίψει. Από το 2009-10 ξεκίνησε η περιπέτειά του στην Ισπανία με τα χρώματα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στα πέντε χρόνια που έμεινε σκόραρε 52 γκολ σε 201 συμμετοχές και η εξέλιξή του ήταν θεαματική αναγκάζοντας την Ατλέτικο να μη σκεφτεί καν τα 30 εκατ. ευρώ που ήταν η ρήτρα του. Τα κατέβαλε και αποζημιώνεται καθώς σε αυτά τα τρία χρόνια που φοράει τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος» σε 139 συμμετοχές έχει 73 γκολ. Τα σενάρια και οι φήμες κάνουν λόγο για (σίγουρη) συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη μετακόμισή του στο «Όλντ Τράφορντ» το προσεχές καλοκαίρι έναντι… κρατηθείτε, 100 εκατ. ευρώ, όσα λένε πως είναι και η ρήτρα του με την Ατλέτικο.


ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΟΝΟΥΣ/ Τόρες, Αγκουέρο, Φορλάν, Φαλκάο, Κόστα

https://www.youtube.com/watch?v=2ShmrjHPIhk