Ένα βράδυ με τον Ζόλα στο Λονδίνο

902
Ήταν ένα βράδυ του 2002 όταν η Τσέλσι έπαιζε με την Νόργουϊτς για το FA Cup. Συγκεκριμένα 16 Ιανουαρίου. Τότε, οι “μπλε” κερδίζουν ένα κόρνερ και ο Ζόλα “έγραψε” ιστορία. Ο κοντούλης με το 25 στην πλάτη κατάφερε να σκοράρει ένα θρυλικό γκολ. Στην κίνηση, έκανε τακουνάκι 180 μοιρών και τρέλανε όλο τον πλανήτη. Εκείνη την εποχή, τα “φαντεζί” γκολ, δεν ήταν και τόσο της… μόδας, όμως, ο Ιταλός “μικρόσωμος” άσος, άνοιξε την φαντασία των οπαδών και τον συναδέλφων του. Ο Ρανιέρι ήταν στον πάγκο τότε και είχε δηλώσει: “Φανταστικό”, “Μαγικό. Δεν ξέρω τι άλλο να πω αλήθεια“…
Αν δείτε το βίντεο και εσείς, δύσκολα θα βρείτε λέξεις να το περιγράψετε.

Ήταν μάγος, αλλά παράλληλα τόσο απλός. Θεωρήθηκε αδικημένος για πολλούς. Αλλά για τους οπαδούς της Τσέλσι, ήταν ο παίκτης που έκανε την ομάδα μεγάλη. Ο ίδιος, έχει δηλώσει για αυτό το γκολ ότι “ήταν το πιο θεαματικό γκολ που έχω πετύχει”.

Ωστόσο, ο Ζόλα, δείγμα του ότι ήταν απλός, είχε πει παλαιότερα: “Αν διάλεγα το αγαπημένο μου γκολ, θα ήταν αυτό του 1998 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στην Στουτγάρδη. Τότε, η Τσέλσι είχε πάρει το τρόπαιο και αυτό το τέρμα έχει μείνει στον κοντούλη μάγο χαραγμένο και αγαπημένο. Ο Ζόλα γεννήθηκε το 1966 και στην Τσέλσι έπαιξε από το 1996 ως το 2003. Ήταν ο ήρωας του Λονδίνου για τους “μπλε” και όλοι ήθελαν ένα αυτόγραφο (σαν κι αυτό στην φωτογραφία).

zola

Κάποια στιγμή, ο Λάμπαρντ είχε πει ότι: “Στα 35 του και στα 36 του, ο Ζόλα, καθόταν μετά την προπόνηση και χτυπούσε φάουλ. Δεν το πίστευτα, ότι σε τέτοια ηλικία είχε τόσο όρεξη, ενώ ήταν τέλειος στις εκτελέσεις φάουλ. Ήμουν κι εγώ δίπλα του για να πάρω κάτι από αυτόν. Να μάθω από αυτόν… Έκανε σαν μικρό παιδί”.

lampardzola

Επίσης, ο Λάμπαρντ είχε δηλώσει ότι ο Ζόλα ήταν κάτι σαν… δάσκαλος για τον ίδιο: “Ήμουν κι εγώ δίπλα του για να πάρω κάτι από αυτόν. Να μάθω από αυτόν… Έκανε σαν μικρό παιδί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή