Μια σύντομη απόπειρα του Σερ

568

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αλλάξει την ιστορία του αθλήματος και έχουν αφήσει στο στίγμα τους σε αυτό! Όπως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει αμέτρητες ιστορίες να μας πει και όλες έχουν τεράστιο ενδιαφέρον. Μία από αυτές είναι αυτή με τον πατέρα του Πάολο Μαλντίνι, τον Τσέζαρε.

Ο Τσέζαρε Μαλντίνι (5 Φεβρουαρίου 1932 – 3 Απριλίου 2016) ήταν διεθνής Ιταλός ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως αμυντικός και επίσης ήταν τέως προπονητής. Ξεκίνησε από την ομάδα της Τριεστίνα το 1952 και το 1954 μεταγράφηκε στη Μίλαν έως το 1966 που αποχώρησε (για να κλείσει την καριέρα του στην Τορίνο την περίοδο 1966-67) ο Τσέζαρε Μαλντίνι έλαβε μέρος σε σχεδόν 350 επίσημους αγώνες, κατακτώντας τέσσερις εγχώριους τίτλους πρωταθλητή και έναν ευρωπαϊκό (1962-63). Είναι ο πατέρας του ρέκορντμαν συμμετοχών της Μίλαν και επίσης διεθνή Πάολο Μαλντίνι και παππούς των Κριστιάν και Ντανιέλ Μαλντίνι, επίσης ποδοσφαιριστών της ομάδας. Ο Τσέζαρε Μαλντίνι είναι μέλος του Hall of Fame της Μίλαν. (παρακάτω ο γιος Πάολο Μαλντίνι με τον πατέρα Τσέζαρε).

Ο Φέργκιουσον λοιπόν, μία φορά συναντήθηκε με τον Τζέζαρε, όταν ο γιος του, ο Πάολο, έπαιζε στη Μίλαν και ήταν ο καλύτερος αμυντικός της εποχής. Η Μάντσεστερ, εκείνη την εποχή είχε πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 και γενικότερα ήταν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης. Όμως, ήθελε έναν ποδοσφαιριστή που θα “έδενε” την άμυνα. Που θα την έκανε ανίκητη. Και ο Πάολο Μαλντίνι ήταν ο ιδανικός.

Μία ημέρα λοιπόν, ο Φέργκιουσον πήρε την μεγάλη απόφαση να του μιλήσει. Να μιλήσει στον πατέρα του, τον Τσέζαρε.

Γεια σου, Τσέζαρε… Ξέρεις την άποψη του για τον γιο σου. Θα τον ήθελα πολύ στη Γιουνάιτεντ. Θα κάνουμε μεγάλα πράγματα“, του είπε ο Φέργκιουσον. Όμως, η απάντηση που πήρε δεν του άφησε πολλά περιθώρια να συνεχιστεί η συζήτηση. “Ξέρεις κάτι; Ο παππούς μου είναι Μίλαν. Ο πατέρας μου είναι Μίλαν. Εγώ είμαι Μίλαν. Ο γιος μου είναι Μίλαν. Ξέχνα το“! Και κάπου εκεί, οι δυο τους σταμάτησαν να συζητήσουν επί του θέματος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή