Μπατιστούτα: Η απόφαση να παίξει στην Serie B για τον πρόεδρο που πέθανε

1864

Όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται και τον θυμούνται ως παίκτη, λένε ότι πρόκειται για τον κορυφαίο φορ που έχει βγάλει η Αργεντινή. Μάλιστα, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έχει δηλώσει ότι “έχω δει πολλούς φορ και έχω αγωνιστεί με κορυφαίους. Αλλά σαν τον Μπατιστούτα, δεν υπάρχει άλλος”.

Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ή αλλιώς Μπατιγκόλ, ερωτεύτηκε μία ομάδα περισσότερο από τις άλλες. Την Φιορεντίνα. Τα χρόνια που αγωνίστηκε εκεί, έζησε μεγάλες στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ποτέ του πρωτάθλημα μαζί της, όπως θα ήθελε. Όμως, γνώρισε ατελείωτη αγάπη.

“Με τίποτα δεν αλλάζω τα χρόνια μου στην Φιορεντίνα. Και με όλους τους τίτλους του κόσμου”, είχε πει κάποτε… Και το εννοεί ακόμα και σήμερα. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 1993 ο Αργεντίνος στράικερ βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη απόφαση της ζωής του. Έπρεπε να διαλέξει. Η Φιορεντίνα ήταν στη Serie B και από την άλλη είχε τη δυνατότητα να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης που είχε εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον. “Υπήρχε μία εικόνα που ήθελα να διαγράψω από τα μάτια μου: τον παλιό πρόεδρο Μάριο Τσέκι Γκόρι αναγκασμένο να φεύγει από το στάδιο μέσα σε ένα περιπολικό. Αγαπούσα τον πρόεδρο. Είχε επενδύσει πολλά χρήματα στη Φιορεντίνα, πολλά χρήματα και πολύ πάθος. Δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα στη Serie B”.

Και έτσι έκανε. Ο Μπατιστούτα αποφάσισε λοιπόν να μείνει και με τον Κλάουντιο Ρανιέρι ήρθε η επιστροφή (16 γκολ έβαλε). Αλλά πάνω στους πανηγυρισμούς ο Μπατιγκόλ των οπαδών δεν ξέχασε τον Μάριο Τσέκι Γκόρι που είχε φύγει από τη ζωή τον Νοέμβριο του 1993 από καρδιακή προσβολή. “Αγαπούσε πολύ τη Φιορεντίνα και δεν έπρεπε να πεθάνει με την ομάδα του στη Serie B. Η ζωή μερικές φορές είναι άδικη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή