Αυτοί είναι… αριστεροί!

1067
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την Αριστερά στην πολιτική ζωή τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Ακόμα και στις συζητήσεις πολιτικών ή και απλών πολιτών, θα ακούσει κανείς λογομαχίες για το ποιος είναι πιο γνήσιος αριστερός. Εμείς, από το δικό μας… μετερίζι, θα θυμηθούμε τους μεγαλύτερους “αριστερούς” του ποδοσφαίρου μας, που έγραψαν ιστορία χάρη στο αριστερό τους πόδι… Σίγουρα ξεχνάμε πάρα πολλούς, αλλά αυτοί που αναφέρουμε είναι οι… γνήσιοι εκπρόσωποι της Αριστεράς στο ποδόσφαιρο.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΑΡΜΑΝΤΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Τι να γράψει κανείς για τον τεράστιο Αργεντινό, που δεν έχει γραφτεί… Ο Μαραντόνα έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Τα γκολ που έχει βάλει με το αριστερό έχουν μείνει στην ιστορία, όπως και γενικά τα επιτεύγματά του… Αξέχαστος!

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ

Από Αργεντινό σε Βραζιλιάνο! Ο αριστερός μπακ που έκανε σπουδαία καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, είχε ένα σπάνιο χάρισμα: μπορούσε να στείλει την μπάλα όπου ήθελε, αν την λάκτιζε με το αριστερό του πόδι. Αξέχαστο έχει μείνει το γκολ του από εκτέλεση φάουλ, με το σουτ-μπανάνα που έκανε… ολόκληρη βόλτα μέχρι να καταλήξει στα δίχτυα!

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Από Αργεντινό σε Βραζιλιάνο, και μετά πάλι Αργεντινό… Ο παικταράς της Μπαρτσελόνα αποτελεί συνεχιστή του Μαραντόνα, στο μυαλό των Αργεντινών, μια και η τεχνική, οι πάσες του, η ταχύτητά του, τα τελειώματά του και η ιδιοφυΐα του μέσα στο γήπεδο, ξεχωρίζει και θεωρείται εν πολλοίς ο καλύτερος παίκτης του τώρα. Η αλήθεια είναι ότι έχει και τα δύο πόδια, αλλά το αριστερό του ξεχωρίζει αισθητά… Άλλωστε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει δηλώσει ότι θα ήθελε το αριστερό του Αργεντινού!

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Εναλλάξ πάμε τους Βραζιλιάνους και τους Αργεντινούς, για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Ο τεράστιος Ριβάλντο, που πέρασε και από την Ελλάδα (Ολυμπιακό, ΑΕΚ), άφησε παρακαταθήκη στο ποδόσφαιρο και κανείς δεν θα μπορέσει να ξεχάσει τα γκολ που έχει βάλει με το αριστερό του πόδι.

https://www.youtube.com/watch?v=gg_keCVJDf4

ΡΑΪΑΝ ΓΚΙΓΚΣ

Και στη Βρετανία η… Αριστερά παίρνει μεγάλα ποσοστά! Ο Ουαλός που έγραψε ιστορία με τη Γιουνάιτεντ ήταν άπιαστος σε ταχύτητα, αξεπέραστος σε τεχνική και ασύγκριτος σε οξυδέρκεια. Το αριστερό του ήταν… φωτιά και χάρισε πολλά γκολ και ασίστ στους “κόκκινους διάβολους”.

ΡΟΜΠΙΝ ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ

Ο Ολλανδός συστήθηκε στην Άρσεναλ, καθιερώθηκε στη Γιουνάιτεντ και κατέληξε στη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο είναι επιθετικός-φονιάς και το αριστερό του πόδι είναι φαρμάκι για κάθε αμυντικό…

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ

Άλλος ένας Ολλανδός στη λίστα μας… Μπορεί ο Ρόμπεν να παίζει δεξιά στην Μπάγερν Μονάχου, όμως αυτό συμβαίνει επειδή του αρέσει να συγκλίνει και να εκτελεί με το αριστερό, το οποίο στέλνει την μπάλα συστημένη στο παραθυράκι της εστίας του τερματοφύλακα.

ΟΙ… ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και της Σεβίλλης είχε ίσως το πιο γλυκό αριστερό πόδι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι εκτελέσεις φάουλ και οι μακρινές μπαλιές του δεν ήταν δυνατές, αλλά πάντα έφταναν εκεί που έπρεπε, ώστε να βρουν συμπαίκτη ή δίχτυα…

ΠΡΕΝΤΡΑΓΚ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ

Ο Σέρβος που έγινε… Έλληνας είχε μια τεράστια ικανότητα να παίζει όλη την αριστερή πλευρά. Το αριστερό του πόδι αποδείχθηκε καθοριστικό ουκ ολίγες φορές, ενώ λεγόταν ότι, παρότι έχει σημειώσει μερικά πανέμορφα τέρματα με το δεξί, κυρίως το είχε για να… περπατάει!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ

Το αριστερό του πόδι το ζήλεψε η Ίντερ δύο φορές και το νοστάλγησε ο μεγάλος Κριστιάν Βιέρι. Ο “Γκεό” είχε κι αυτός χάρισμα με το αριστερό, ειδικά οι σέντρες του ήταν συγκλονιστικές, και δεν είναι έκπληξη που οι Ιταλοί τον ήθελαν σαν τρελοί για να βγάζει πρώτο σκόρερ τον Βιέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή