Το σκισμένο αυτόγραφο του Γκιγκς και η αστεία πρόβλεψη…

899
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η ιστορία που θα σας αφηγηθούμε είναι μια από αυτές τις ιστορίες ποδοσφαιρικές… τρέλας, που όλοι λατρεύουμε να ακούμε και να διαβάζουμε. Πρόκειται για τραγικές ειρωνείες, για παιχνίδια της μοίρας και για κάτι που ιντριγκάρει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Ο Ράιαν Γκιγκς έχει να πει μια τέτοια ιστορία, που ταξιδεύει αρκετά πίσω στον χρόνο. Το 1992, λοιπόν, ο Ουαλός ξεκινούσε τα πρώτα του βήματα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όντας τότε μόλις 18 χρονών στις οδηγίες του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Εκείνη τη σεζόν οι “κόκκινοι διάβολοι” είχαν χάσει το κρίσιμο ντέρμπι από τη Λίβερπουλ στο “Άνφιλντ” και μαζί και τον τίτλο, και στα αποδυτήρια υπήρχε κατήφεια για μια χρονιά δίχως την πολυπόθητη κούπα. Βγαίνοντας ο πιτσιρικάς τότε Γκιγκς συνάντησε μια απρόσμενη έκληξη: ένας οπαδός της Λίβερπουλ ήταν εκεί και τον περίμενε για να του ζητήσει να υπογράψει ένα αυτόγραφο!

ryan-giggs-memorabilia-signed-man-utd-player-card-autograph-football-manchester-united-600-jpg-opt401x267o00s401x267

Η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων είναι γνωστή τοις πάσι κι έτσι ο Γκιγκς δεν περίμενε ότι ένας οπαδός της μισητής αντιπάλου θα ζητούσε αυτόγραφο από έναν παίκτη των… εχθρών του. Ωστόσο υπέγραψε έκπληκτος και σαστισμένος το χαρτάκι και το έδωσε στο τύπο. Αυτός με τη σειρά του το έσκισε μπροστά στον Ουαλό και το πέταξε στα πόδια του! Μάλιστα του είπε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα ξαναπάρει ποτέ ξανά το πρωτάθλημα, συνοδεύοντας τα λόγια του με αυτή την υποτιμητική κίνηση…

Είναι λογικό τέτοιο σκηνικό να επηρεάζει την ψυχολογία ενός 18χρονου, όμως ο Ράιαν Γκιγκς δεν ήταν σαν τους συνηθισμένους 18χρονους… Χρόνια μετά, διηγείται γελώντας αυτό το περιστατικό, αφού τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Ο Ουαλός βοήθησε τη Γιουνάιτεντ να κατακτήσει 13 φορές την κούπα από τότε, ξεπερνώντας τη Λίβερπουλ στους τίτλους, κάτι που δεν ίσχυε πριν από την έλευση των Γκιγκς και Φέργκιουσον. Μάλιστα, από το 1992 μέχρι σήμερα, η Λίβερπουλ είναι αυτή που δεν έχει ξαναπάρει το πρωτάθλημα ούτε μία φορά!

ryan-giggs

Ο Γκιγκς θυμάται εκείνο το συμβάν και αναφέρει: “Ελπίζω αυτός να είχε κρατήσει το αυτόγραφο που έσκισε. Σίγουρα αυτή η ιστορία έχει ειπωθεί τόσες πολλές φορές από τότε, που τα κομματάκια χαρτιού θα έχουν σίγουρα κάποια αξία”… Σίγουρα εκείνος ο οπαδός της Λίβερπουλ θα έχει μετανιώσει για την κίνηση και θα προτιμούσε να… μάσαγε παρά να μίλαγε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή