Όταν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις

520

Υπάρχει άραγε πιο όμορφο συναίσθημα από το να βλέπεις ένα γκολ και να μην ξέρεις τι είναι πιο όμορφο. Η ασίστ ή το τελείωμα; Και να αλλάζεις γνώμη συνέχεια βλέποντας το ξανά και ξανά. Αυτό έπαθα (κι όλοι σας πιστεύω) όταν είδα κατά τύχη στο youtube ένα γκολ του Ρομάριο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ένα τέρμα αριστούργημα που ήρθε από μία πάσα του Λάουντρουπ την οποία σπάνια βλέπεις.

Ήταν 3 Οκτωβρίου του 1993 όταν η Μπαρτσελόνα έπαιζε στην έδρα της Οσασούνα. Ο αγώνας ήταν για την Πριμέρα Ντιβιζιόν και οι “μπλαουγκράνα” ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με τον Βραζιλιάνο Ρομάριο να σκοράρει σε κάθε αγώνα σχεδόν και τον Λάουντρουπ να κάνει ό,τι θέλει στη μεσαία γραμμή. Σε εκείνο τον αγώνα λοιπόν, ο Ρομάριο είχε ανοίξει νωρίς το σκορ και είχε κάνει το 0-1 με πλασέ. Κι όλα αυτά, για να έρθει ίσως ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχουν σημειωθεί ποτέ στα ισπανικά γήπεδα… Ένα γκολ που όλοι οι φίλοι της Μπαρτσελόνα δεν θα το ξεχάσουν ποτέ και το θεωρούν (δίκαια) ένα από τα ομορφότερα.

Ο Λάουντρουπ είχε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε πλάγια κίνηση. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς, τσιμπάει την μπάλα κάθετα και βρίσκει τον Ρομάριο, ο οποίος το “τερμάτισε”. Με “λόμπα” κρέμασε τον τερματοφύλακα Ζέσους Ουνανούα και έκανε το 0-2.

Είναι η στιγμή που πραγματικά δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Δεν μπορείς να αποφασίσεις με τίποτα τι είναι πιο όμορφο. Η ασίστ του Λάουντρουπ, ή η το τελείωμα του Ρομάριο. Προσωπικά πάντως εγώ, διάλεξα την πάσα του μεγάλου αυτού Δανού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή