Πώς έφτασε ως το ντέρμπι του Λίβερπουλ

547

Αν κάποιος έλεγε ότι το Έβερτον-Λίβερπουλ είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Αγγλία δεν θα τον έλεγαν υπερβολικό. Πρόκειται για μία μεγάλη παραδιασιακά μάχη, με τα γήπεδα των δύο ομάδων να μην απέχουν ούτε 1 χλμ απόσταση. Και το να κρίνεις αυτό το ντέρμπι με δικό σου γκολ δεν είναι και λίγο. Και ειδικά στην πρώτη σου χρονιά στην ομάδα. Και ειδικά αν είσαι παίκτης της Λίβερπουλ και δίνεις το διπλό στο 90ο λεπτό όπου εκεί “πονάει” περισσότερο. Αυτός είναι ο Μανέ. Ο οποίος σε ντεμπούτο του σε ντέρμπι κατάφερε να κρίνει ολόκληρο το παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα. Και σας παρουσιάζουμε όλη την ιστορία του, μέχρι να φτάσει ως εδώ. Μέχρι να καταφέρει να γράψει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στο ίσως μεγαλύτερο ντέρμπι της Αγγλίας.

Κάθε δύο χρόνια… αλλού

Πάντως ο 24χρονος επιθετικός ανέβηκε πολύ γρήγορα. Ο γεννημένος στη Σενεγάλη ποδοσφαιριστής, αρχικά -ως επαγγελματίας- έπαιξε στη Μετς και εκεί έκατσε για ένα έτος (2011-12).  Σε 22 ματς στο πρωτάθλημα σκόραρε 2 φορές. Όμως, το ταλέντο του ξεχώρισε και στη συνέχεια πήγε στη Σάλτσμπουργκ, όπου έκατσε 2 έτη. Εκεί τα πήγε περίφημα και σε 63 αγώνες είχε 31 γκολ και ήταν το πολυβόλο της ομάδας. Έτσι, η Σαουθάμπτον τον έκανε δικό της με 10.000.000 λίρες.

mane liverpool salzburg

Ντεμπούτο με Άρσεναλ και κερδισμένο πέναλτι

Το ντεμπούτο του με την αγγλική ομάδα ήταν στο Λιγκ Καπ κόντρα στην Άρσεναλ με νίκη της ομάδας του. Μάλιστα είχε κερδίσει και πέναλτι. Το πρώτο του γκολ πάντως το πέτυχε στις 18/10/2014 με τη Σαουθάμπτον στη νίκη με 8-0 επί της Σάντερλαντ.

Τρία γκολ σε 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα

Ένα από τα κατορθώματά του με τη φανέλα της Σαουθάμπτον είναι τα τρία γκολ που είχε πετύχει σε 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα σε αγώνα με την Άστον Βίλα για την Πρέμιερ Λιγκ στη νίκη με 6-1 στις 16/05/15. Έτσι είχε κάνει το ρεκόρ της κατηγορίας για το πιο γρήγορο χατ τρικ και έσπασε το αντίστοιχο του Ρόμπι Φάουλερ που είχε σκοράρει κατά της Άρσεναλ σε 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα.

Δείτε το πιο γρήγορο χατ τρικ

4 μήνες χωρίς τέρμα

Τη δεύτερη χρονιά στην αγγλική ομάδα, ο Μανέ έμεινε χωρίς τέρμα για 4 μήνες και σκόραρε ξανά κόντρα στη Λίβερπουλ στη νίκη με 3-2 στις 20 Μαρτίου του 2016. Και έπειτα πήρε ξανά μπρος και σκόραρε 5 τέρματα στα επόμενα πέντε παιχνίδια. Τη σεζόν τη δεύτερη την είχε τελειώσει με 15 τέρματα σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Για να έρθει η 19η Δεκεμβρίου και να καταφέρει να σκοράρει ένα τέρμα πολύ σημαντικό. Ένα τέρμα που έκρινε το μεγάλο ντέρμπι της Αγγλίας μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ και μάλιστα στο 90′.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή