10 Θρύλοι όχι μόνο για έναν σύλλογο

1702

Δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αλλάξει ομάδα και να αγαπηθεί όσο στην προηγούμενή του. Υπάρχουν, όμως, 10 παίκτες οι οποίοι έγιναν Θρύλοι σχεδόν όπου και να έπαιξαν και αγαπήθηκαν από τον κόσμο όχι μόνο μιας ομάδας.

Φαν ντερ Σάαρvan-de-saar

Ο Φαν ντερ Σάαρ στην δεκαετία του ’90, αλλά και την επόμενη ήταν ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων του κόσμου. Με τον Άγιαξ, στον οποίο έγινε Νο1 όνομα, κατάφερε να κερδίσει τέσσερις τίτλους στο πρωτάθλημα Ολλανδίας, 3 Κύπελλα Ολλανδίας και από ένα ΟΥΕΦΑ και Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλάμε για την απόλυτη επιτυχία. Έγινε θρύλος της ομάδας και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φτάσει ο Άγιαξ σε αυτές τις επιτυχίες. Στη συνέχεια έπαιξε σε Γιουβέντους και ξάφνιασε τους πάντες πηγαίνοντας στην Φούλαμ. Αλλά στο τέλος της καριέρας του μετακόμισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία κατάφερε να πάρει 4 Πρέμιερ Λιγκ, 2 Κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Και με τους “κόκκινους διάβολους” έγινε Θρύλος και έχει γραφτεί στην ιστορία της ομάδας.

Τιερί Ανρίthierry-henry

Έγραψε ιστορία στην Άρσεναλ και πλέον θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τον σύλλογο. Έγινε μέχρι και άγαλμα έξω από το γήπεδο. Κατάφερε να κερδίσει πρωταθλήματα, Κύπελλα και να είναι πρωταγωνιστής την σεζόν που οι “κανονιέρηδες” πήραν την Πρέμιερ Λιγκ αήττητοι. Μετακόμισε στη συνέχεια στην Βαρκελώνη και με την Μπαρτσελόνα πήρε δύο πρωταθλήματα, ένα Κόπα ντελ Ρέι, ένα διηπειρωτικό και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Και εκεί λατρεύτηκε και έγραψε το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. Όπως έκανε και στην Ρεντ Μπουλ Νιου Γιορκ όπου έπαιξε τελευταία και σε 135 ματς σκόραρε 50 γκολ, όντας ένας Θρύλος για τον σύλλογο και ο κορυφαίος που έχει φορέσει αυτή τη φανέλα.

Ρουί Κόσταrui-costa

Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπενφίκα και πέρασαν 4 χρόνια κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο. Στη συνέχεια πήγε στη Φιορεντίνα και έκατσε για παραπάνω από 5 έτη παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Έπειτα πήγε στη Μίλαν κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Σε όποια ομάδα και αν έπαιξε αγαπήθηκε και όλοι θα τον θυμούνται.

Κλάρενς Ζέεντορφzeedorf

Όπου και να πήγε λατρεύτηκε. Ξεκίνησε στον Άγιαξ και έγινε μέλος της χρυσής γενιάς. Πήρε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Έπειτα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έπαιξε σημαντικό ρόλο εκεί στην κατάκτηση ενός ακόμα Τσάμπιονς Λιγκ. Στη συνέχεια πήγε στη Μίλαν όπου εκεί έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Πήρε 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 πρωταθλήματα και έπαιξε για παραπάνω από 400 ματς με τον σύλλογο.

Λουίς Σουάρες

BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 10: Luis Suarez of FC Barcelona reacts during the UEFA Champions League group F match between FC Barcelona and Paris Saint-Germanin FC at Camp Nou Stadium on December 10, 2014 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ποιότητα του Λουίς Σουάρες. Έγινε γνωστός στον Άγιαξ όπου έπαιξε 159 ματς και σκόραρε 111 τέρματα. Κέρδισε ένα πρωτάθλημα το 2011 και ένα Κύπελλο το 2010. Έπειτα πήγε στη Λίβερπουλ όπου δεν πήρε κάποιο τρόπαιο. Μαζί, όμως, με τον Τζέραρντ ήταν οι αγαπημένοι της εξέδρας και ο Ουρουγουανός πήρε το 2013-14 το βραβείο της Πρέμιερ Λιγκ Golden Boot. Έτσι πήγε στην Μπαρτσελόνα και αποτελεί μία από τις καλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει στην ιστορία του συλλόγου.

Ντέιβιντ Μπέκαμdavidbekham

Ένας ποδοσφαιριστής που λατρεύτηκε όσο λίγοι στον κόσμο. Απ’ όλους. Από οπαδούς, από συμπαίκτες, ακόμα και από γυναίκες (λόγω ομορφιάς). Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το Νο7 στην πλάτη αποτέλεσε έναν… μύθο. Κατέκτησε 6 Πρέμιερ Λιγκ, δύο Κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Στη συνέχεια πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου έμεινε 4 έτη και κέρδισε ένα πρωτάθλημα πραγματοποιώντας παραπάνω από 155 εμφανίσεις. Μπορεί να μην πήρε πολλούς τίτλους αλλά από τους οπαδούς των “μερένχες” λατρεύεται ακόμα και σήμερα.

Τσάβι Αλόνσοalonso

Στη Λίβερπουλ μαζί με τον Στίβεν Τζέραρντ αποτέλεσαν τους ηγέτες της μεσαίας γραμμής. Κέρδισε ένα Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, 2 Κύπελλα Αγγλίας και ένα ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και στη συνέχεια πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης όπου έπαιξε 158 φορές. Με τη “βασίλισσα” πήρε ένα πρωτάθλημα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, 2 Κόπα ντελ Ρέι και στη συνέχεια προκάλεσε αίσθηση ότι πωλήθηκε στην Μπάγερν Μονάχου όπου και εκεί αυτή τη στιγμή γνωρίζει την λατρεία από τους φίλους των Βαυαρών.

Γιόχαν Κρόιφcryuff

Ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Ο ίδιος απολάμβανε το ποδόσφαιρο και αυτό το… έβγαζε στο γήπεδο! Ξεκίνησε στον Άγιαξ και έπαιξε περίπου 10 έτη εκεί κερδίζοντας 6 πρωταθλήματα και τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Αργότερα πήγε στην Μπαρτσελόνα. Δεν κέρδισε κάποιο τίτλο εκεί αλλά άλλαξε όλη την φιλοσοφία της ομάδας και το στυλ παιχνιδιού. Στη συνέχεια επέστρεψε στον Άγιαξ και πήρε δύο πρωταθλήματα, παρόλα αυτά πωλήθηκε στη “μισητή” Φέγενορντ με την οποία πήρε ένα νταμπλ.

Πάβελ Νέντβεντnedved

Ένας Τσέχος “μαέστρος” με αριστουργηματικές εμπνεύσεις και κινήσεις. Από τους καλύτερους της γενιάς του. Έπαιξε στη Σπάρτα Πράγας πραγματοποιώντας πάνω από 100 εμφανίσεις κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Στη συνέχεια πήγε στη Λάτσιο (το 1996) και βοήθησε την ομάδα να πάρει ένα πρωτάθλημα και το Κύπελλο 2 φορές. Πωλήθηκε στη συνέχεια στη Γιουβέντους και αντικατέστησε τον Ζιντάν το 2001 που είχε πάει στη Ρεάλ τότε. Πήρε δύο πρωταθλήματα με τη Γιούβε και έμεινε στην ομάδα όταν υποβιβάστηκε στη β’ κατηγορία λόγω στημένων. Ένας ζωντανός Θρύλος της Λάτσιο και της Γιουβέντους, αλλά και της Σπάρτα Πράγας.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτςzlatan-ibrahimovic

Μπορεί να έχει παίξει σε πολλές ομάδες αλλά ο Σουηδός είναι ένας Θρύλος. Έχει λατρευτεί από τους οπαδούς των ομάδων που έπαιξε. Στον Άγιαξ αγαπήθηκε και κέρδισε μαζί του δύο Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα. Στην Ίντερ αγαπήθηκε επίσης σκοράροντας 66 γκολ σε 110 ματς και κατακτώντας 3 σερί πρωταθλήματα. Επίσης αγαπήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν όπου σκόραρε 156 γκολ σε 180 ματς και έκανε την Παρί πρώτη με διαφορά. Έχει περάσει επίσης από Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αλλά σίγουρα δεν θα μείνει στην ιστορία αυτών των δύο συλλόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή