Το γκραν πρι που δεν είδαμε ποτέ!

Ο μεγάλος κερδισμένος από τον αγώνα του Βελγίου ήταν αναμφισβήτητα ο Λιούις Χάμιλτον

95

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ειλικρινά περίμενα πώς και πώς να παρακολουθήσω ένα συγκλονιστικό γκραν πρι, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Μαξ Φερστάπεν και σε περίπτωση που ο Ολλανδός περνούσε, τότε ο Γερμανός να επιτεθεί και να απειλεί τον οδηγό της Red Bull. Εις μάτην, όμως. Στην εκκίνηση ο Ρόσμπεργκ ξέφυγε σαν να μην υπήρχε κανείς άλλος πίσω του, την ώρα που ενώ θα περιμέναμε να έχει ξεκινήσει καλά και ο Φερστάπεν, αυτός να καθυστερεί και ως εκ τούτου να τον περνούν οι δύο Ferrari. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολλανδός χώθηκε στα δεξιά του Ραϊκόνεν, εκείνος με τη σειρά του ακούμπησε τον Φέτελ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο Φερστάπεν από εκεί και πέρα έχανε θέσεις, καθώς είχε σπάσει η μπροστινή του πτέρυγα, καθυστέρησε, μπήκε στα πιτ να την αλλάξει και ακόμα και μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου του αλυτάρχη από την πίστα, ήταν πολύ μακριά για να απειλήσει τον Ρόσμπεργκ.

Ενας Ρόσμπεργκ που… εξαφανίστηκε σαν να μην υπήρχε κανείς άλλος στην πίστα, δείγμα του πόσο καλό αυτοκίνητο έχει κατασκευάσει η Mercedes. Κρίμα, διότι ποτέ στην ουσία δεν είδαμε μια καλή μάχη ανάμεσα σε Ρόσμπεργκ και Φερστάπεν. Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν αναμφισβήτητα ο Λιούις Χάμιλτον. Δέχτηκε πάρα πολλές ποινές, ξεκίνησε τελευταίος μπροστά και κατάφερε να τερματίσει τρίτος, χάνοντας στην ουσία δέκα πόντους από τη διαφορά που είχε από τον Ρόσμπεργκ. Τώρα είναι στους εννέα μπροστά.

Ακολουθεί τώρα το γκραν πρι της Μόντσα, την Κυριακή. Πρόκειται για τον «ναό της ταχύτητας», όπως τον αποκαλούν, εκεί όπου ναι μεν τα βλέμματα θα είναι στις Ferrari (απόλυτα λογικό), αλλά σαφώς και αρκετοί άλλοι θα δουν τον Χάμιλτον να μην τιμωρείται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τόσο την pole position όσο και τη νίκη. Και ίσως να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον το γκραν πρι, διότι οι Mercedes είναι εκεί που είναι, οι Red Bull είναι εκεί που είναι, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν μεγάλο ανταγωνισμό από τις Ferrari, που αν δεν ήταν άτυχες στο Βέλγιο ελέω Φερστάπεν, θα ήταν σαφώς πιο ψηλά στην τελική κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή