Το γκολ που σημάδεψε την καριέρα του Τζέραρντ

1432
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Μπορεί το γκολ που σημείωσε ο Στίβεν Τζέραρντ στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Μίλαν, να ήταν καθοριστικό για να ξεκινήσει η επική αντεπίθεση της Λίβερπουλ για το 3-3, ωστόσο ο ίδιος ο Άγγλος παλαίμαχος πλέον άσος έχει ξεχωρίσει ένα άλλο τέρμα που σημείωσε εκείνη τη σεζόν και κατά την άποψή του ήταν πιο σημαντικό στην πορεία προς την κατάκτηση της κούπας.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 οι “κόκκινοι” του Μέρσεϊσαϊντ υποδέχονταν στο “Άνφιλντ” τον Ολυμπιακό, στο τελευταίο ματς του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πειραιώτες είχαν συγκεντρώσει 10 βαθμούς, με τρεις νίκες στην έδρα τους και μια ισοπαλία στο “Ριαθόρ” από τη Λα Κορούνια, αλλά δεν είχαν προκριθεί ακόμα. Περνούσαν ακόμα και με ήττα με ένα γκολ διαφορά, αφού είχαν νικήσει τη Λίβερπουλ (στους 7 πόντους) στο Καραϊσκάκη με 1-0. Έτσι η αγγλική ομάδα για να προκριθεί εις βάρος του Ολυμπιακού έπρεπε να νικήσει και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά!

Liverpool v Olympiakos

“Σιγά το δύσκολο”, θα είχαν πει όλοι τότε, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο ο Ριβάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά τους “ερυθρόλευκους” παγώνοντας το γήπεδο και βυθίζοντας στο άγχος τους γηπεδούχους, που χρειάζονταν 3 γκολ για να περάσουν. Ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς στεκόταν πολύ καλά στο ματς και ήταν μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση: να πετάξει έξω τη μεγάλη Λίβερπουλ, μέσα στο “Άνφιλντ”!

01e3c53e0000044d-0-image-a-8_1418043047405

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, αφού οι Άγγλοι μπήκαν αποφασισμένοι και οι Έλληνες φοβισμένοι. Μόλις στο 47′ ο Σιναμά Πονγκόλ ισοφάρισε σε 1-1, ωστόσο ο Ολυμπιακός άντεχε για αρκετή ώρα και κρατούσε το αποτέλεσμα. Στο 81′ ο Μέλορ έκανε το 2-1 από κοντά, δείχνοντας για τα καλά ότι το γήπεδο είχε γείρει και η Λίβερπουλ δεν θα έφευγε αν δεν έπαιρνε αυτό που ήθελε. Σπασμωδικές κινήσεις από τον πάγκο του Ολυμπιακού, με αλλαγές που δεν βοήθησαν να πέσει ο ρυθμός, κι έτσι το μοιραίο δεν άργησε να έρθει… Στο 86′ ο Στίβεν Τζέραρντ έπιασε στην κίνηση ένα πολύ δυνατό, όσο και τεχνικό, σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αντώνη Νικοπολίδη…

steven-gerrard-l-scores-against-olympiakos-december-2004

Αυτό ήταν. Το “Άνφιλντ” στο πόδι, οι παίκτες του Ολυμπιακού στα τάρταρα της απογοήτευσης και η Λίβερπουλ στους “16” και τον… έβδομο ουρανό. Εκείνο το ματς και εκείνο το γκολ του Τζέραρντ μνημονεύεται ακόμα από όλους στο Λίβερπουλ, αφού αποτέλεσε το σημείο-κλειδί για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας στη διοργάνωση και την κατάκτηση του τροπαίου. Αν ο Ολυμπιακός άντεχε λίγο ακόμα, ή αν ο Στίβεν Τζέραρντ αστοχούσε στο σουτ, τότε η μοίρα θα είχε γράψει κάτι άλλο…

LIVERPOOL V OLYMPIAKOS. CHAMPIONS LEAGUE. PIC ANDY HOOPER GERRARD SCORES

Άλλωστε ο ίδιος ο σκόρερ έχει παραδεχτεί για εκείνο το παιχνίδι: “Ακόμα και σήμερα τα συναισθήματά μου είναι πολύ δυνατά γι’ αυτό το παιχνίδι. Όταν κοιτάζω πίσω στην καριέρα μου ο αγώνας απέναντι στον Ολυμπιακό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και είχαμε να ανέβουμε ένα βουνό. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός και νόμιζα ότι το όνειρο είχε τελειώσει. Αν έπρεπε να διαλέξω το αγαπημένο μου γκολ με κριτήρια την σημασία του αγώνα, την στιγμή που μπήκε το γκολ και την αντίδραση του κόσμου θα επέλεγα αυτό εναντίον του Ολυμπιακού. Ήταν ανακούφιση για μένα που είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα”.

steven-gerrard-anfield-crowd

Έτσι η ομάδα του Πειραιά έχει αποκτήσει και θέση στην καρδιά του εμβληματικού αρχηγού των “κόκκινων”, κάτι που έχει εξομολογηθεί δημόσια: ““Πάντα θα έχω μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για τον Ολυμπιακό! Αφενός γιατί πέρυσι, στο φιλικό παιχνίδι που δώσαμε στο Anfield ήταν μία πολύ επαγγελματική ομάδα και με τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο. Αφετέρου γιατί θυμάμαι το σημαντικό παιχνίδι που είχαμε παίξει το 2004. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι για εμένα, ενώ συνεχίσαμε εκείνη τη χρονιά και καταφέραμε να κατακτήσουμε το UEFA Champions League. Πάντα αναζητώ να δω τι κάνει ο Ολυμπιακός, να το μάθω όταν σκοράρει και ποια είναι τα αποτελέσματά του”.

“Είμαι fan του Ολυμπιακού και θα τον υποστηρίζω για πάντα. Είναι μία από τις ομάδες μου πια και κρατάει μία ξεχωριστή θέση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή