Το χατ τρικ του Σεβτσένκο στο “Καμπ Νου”

1557
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ταξίδι πίσω στον χρόνο κάνουμε σήμερα και θυμόμαστε τη μέρα που ένας μεγάλος επιθετικός, ένας φοβερός γκολτζής συστηνόταν στο ποδοσφαιρικό κοινό με θορυβώδη τρόπο, δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον…

15822391_10155777009368747_2143583754_n

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 1997 και η Μπαρτσελόνα φιλοξενούσε την Ντιναμό Κιέβου στο “Καμπ Νου”, για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την προηγούμενη αγωνιστική είχε διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι, με τους Ουκρανούς να επικρατούν με 3-0, έτσι ήταν φυσικό οι Καταλανοί να θέλουν τη ρεβάνς, ως… εκδίκηση για τη μεγάλη ήττα τους στο Κίεβο.

Η Μπάρτσα παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα η οποία μεταξύ άλλων συμπεριλάμβανε ονόματα όπως ο Βίτορ Μπαΐα, ο Φερνάντο Κόουτο, ο Ράιζινγκερ, ο Φίγκο, ο Τζιοβάνι και φυσικά ο μεγάλος Ριβάλντο. Παρ’ όλα αυτά, η Ντιναμό δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα, ήταν σε καλύτερη φόρμα και, απαλλαγμένη από το άγχος του αποτελέσματος, έπαιξε επιθετικά και με ωραίο στιλ. Με τον τότε 21χρονο Αντρέι Σεβτσένκο στην κορυφή της επίθεσης, αιφνιδίασε τους αντιπάλους της και τους… τελείωσε σε μόλις ένα ημίχρονο.

Ο νεαρός Ουκρανός φορ, άγνωστος μέχρι τότε στο ευρύ κοινό, έδωσε ρεσιτάλ και παίρνοντας την ομάδα του από το χέρι, την οδήγησε σε έναν θρίαμβο. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο 9′ με κεφαλιά, ενώ στο 32′ πήδηξε στον Θεό και νικώντας στον αέρα τον γκολκίπερ των Καταλανών, Βίτορ Μπαΐα, έκανε το 0-2. Το σοκ για την Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο 43′, όταν ο “Σέβα” με σόλο πέρασε δύο αμυντικούς και ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή της συνάντησης να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, γράφοντας το 3-0 υπέρ των Ουκρανών!

Το ματς έληξε με 4-0, αφού στο 77′ σκόραρε και ο Ρεμπρόφ, με αποτέλεσμα τον διασυρμό της Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της. Εκείνη τη σεζόν οι Καταλανοί βγήκαν τέταρτοι στον όμιλο και αποκλείστηκαν, ενώ η Ντιναμό κατέλαβε την πρώτη θέση με 11 βαθμούς και συνέχισε την εκπληκτική πορεία της.

Ωστόσο εκείνο το ματς έμεινε στη μνήμη όλων τόσο για τη σπουδαία νίκη των Ουκρανών όσο και για το αστέρι του Σεβτσένκο που άρχιζε να λάμπει. Ένας σπουδαίος επιθετικός γεννιόταν τότε, που για τα επόμενα χρόνια όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα ασχολούνταν μαζί του.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου: gianniszervas@yahoo.gr / iperiodicogr@yahoo.gr / Facebook: Giannis Zervas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή