Το τελευταίο διπλό της Μίλαν στην Ευρώπη

210
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η επιστροφή της Μίλαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ένα γεγονός που χαροποιεί όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Εντάξει, όχι όλους, αφού οι φίλοι της μισητής αντιπάλου Ίντερ δεν πετάνε και από τη χαρά τους, ειδικά αφού η ομάδα τους δεν παίζει Ευρώπη. Όμως, έστω και στο Γιουρόπα Λιγκ, οι “ροσονέρι” έλειψαν πολύ από τα μεσοβδόμαδα βράδια μας…

Η ομάδα του Μιλάνο, μετά το 4 στα 4 που έκανε στους δύο προκριματικούς γύρους του καλοκαιριού, στην πρεμιέρα των ομίλων συνέτριψε με 5-1 την Αούστρια στη Βιέννη, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει. Με αφορμή το άνετο διπλό στην Αυστρία, θυμηθήκαμε την τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη των Μιλανέζων.

Ήταν στις 26 Νοεμβρίου του 2013, όταν η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά φιλοξενούσε τη Μίλαν στην προτελευταία αγωνιστική για τον όγδοο όμιλο. Με προπονητή τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, οι “ροσονέρι” παρατάχθηκαν με τους Αμπιάτι, Μπονέρα, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μπίρσα, Ντε Γιονγκ, Κακά, Εμάνουελσον, Μοντολίβο, Πόλι και Μπαλοτέλι. Εύκολο βράδυ για την ιταλική ομάδα που κέρδισε 3-0 με γκολ του… σεληνιασμένου Κακά, του Ζαπάτα και του τρελο-Μπαλοτέλι.

Χάρη σε εκείνη τη νίκη η Μίλαν έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στους “16”, ως δεύτερη πίσω από την Μπαρτσελόνα και πάνω από τον Άγιαξ. Εντελώς άλλη ομάδα εκείνη με τη σημερινή, αφού μιλάμε για νέα πρόσωπα σε παίκτες, προπονητή, ακόμα και διοίκηση! Όπως και να ‘χει, η Μίλαν είναι ένας κολοσσός στης Ευρώπη, με 7 Τσάμπιονς Λιγκ και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι… υποχρέωσή της να τις τιμά.

Αναμένουμε του χρόνου να τη δούμε και στα μεγάλα σαλόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή