Όταν ο Μοράτι πλησίασε τον Πολ Σκόουλς

807
Ο Πολ Σκόουλς τα πρώτα χρόνια του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στις 16 Νοεμβρίου του 1974 γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει το αγγλικό ποδόσφαιρο. Και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πολ Σκόουλς. Ο παίκτης που αγωνίστηκε μόνο σε μία ομάδα και ποτέ του δεν σκέφτηκε να πάει σε άλλον σύλλογο.

Από τις ακαδημίες λοιπόν, ο Σκόουλς ήταν στους «κόκκινους διάβολους» και το 1993 ξεκίνησε επαγγελματικά το ποδόσφαιρο. Σε πολύ μικρή ηλικία. Με την Μάντσεστερ έπαιξε 499 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σκόραρε 107 γκολ παρά την θέση του, που ήταν ένας κλασικός μέσος. Έκοβε, «έφτιαχνε», αλλά σκόραρε κιόλας. Την δεκαετία του ’90 και του 2000 ήταν ένας από τους κορυφαίους της εποχής, κρατώντας χαμηλό προφίλ… Ανανέωσε πολλές φορές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς να σκεφτεί ποτέ του να αλλάξει φανέλα, αφού αγαπούσε τον σύλλογο και τους οπαδούς…

«Η Γιουνάιτεντ, είναι η οικογένεια μου. Εδώ μεγάλωσα», έλεγε πολλές φορές, χωρίς αυτά να είναι λόγια του… αέρα. Γιατί πολλοί έχουν πει παρόμοιες κουβέντες, αλλά λίγοι της τήρησαν. Ο  Σκόουλς το έκανε. Τήρησε την κάθε του λέξη, ακόμα και την στιγμή που ήρθε στην πιο περίεργη θέση.

Πολ Σκόουλς

Μία μέρα, ο Μάσιμο Μοράτι ήρθε σε επαφή μαζί του. Ήταν η εποχή που ο πρόεδρος της Ίντερ μοίραζε τα λεφτά με το «τσουβάλι» για να αποκτήσει όποιον ήθελε. Όποιον ονειρευότανε στην ομάδα του. «Πολ, θέλω να έρθεις στην ομάδα μου να παίξεις», του είπε και μάλιστα του είχε ένα λευκό συμβόλαιο για να τον δελεάσει.

Ο ίδιος ο Μοράτι, πίστευε ότι το «ναι» είναι… δεδομένο. Ο Σκόουλς, δεν είναι καν μάνατζερ και έτσι η λευκή επιταγή ήταν ένα δυνατό χαρτί. «Πρόεδρε, αν θες να παίξω στον σύλλογο σου, τότε αγόρασε αυτόν τον σύλλογο. Την Γιουνάιτεντ». Ήταν αφοπλιστικός και κάθετος, με μία απάντηση κοφτή και δεν άφησε κανένα περιθώριο να πάει η κουβέντα παρακάτω.

Και ο Σκόουλς, συνέχισε να είναι η «σημαία» της Γιουνάιτεντ, έχοντας τον σεβασμό όλων των μεγάλων της εποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανρί είχε πει κάποια στιγμή: «Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς ο Σκόουλς δεν έχει αναδειχτεί καλύτερος παίκτης της χρονιάς. Θεωρώ ότι έπρεπε να παίρνει αυτό το βραβείο για χρόνια», ενώ ο Τσάβι, της Μπαρτσελόνα έλεγε: «Για 15 με 20 έτη, ο Σκόουλς ήταν ο καλύτερος μέσος του κόσμου. Ο πιο ολοκληρωμένος»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή