Η νύχτα που η Φιορεντίνα του Μπατιστούτα, νίκησε τους πρωταθλητές Ευρώπης

882

1999 και η Φιορεντίνα παίζει στον δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με Μπορντό, Βαλένθια και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και φτάνει η στιγμή, που η παρέα του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα υποδέχεται τους “κόκκινους διαβόλους”. Τους υποδέχεται ως πρωταθλητές Ευρώπης, έχοντας πάρει την κούπα με την ιστορική ανατροπή επί της Μπάγερν Μπονάχου.

Η Φιορεντίνα, δεν ήταν φαβορί στα… χαρτιά, αλλά η ποιότητα που είχε με τους Μπάλμπο, Ρουί Κόστα και Μπατιστούτα, έκανε όλο τον κόσμο να πιστεύει ότι θα πάρει αυτό το ματς. Από το πρώτο λεπτό κιόλας, μπαίνουν δυνατά στο ματς.

Η Γιουνάιτεντ, είχε την ταχύτητα από την Πρέμιερ Λιγκ και έπαιζε διαφορετικά, με τους Σκόουλς και Γκιγκς να είναι τα πρώτα βιολιά.

Το 1-0 γίνεται στο 24′ με τον Μπατιστούτα και η Γιουνάιτεντ προσπαθεί να αντιδράσει. Τα λεπτά όμως ήταν υπέρ της Φιορεντίνα και ο Ρόι Κιν έβγαζε νεύρα στο χορτάρι με την ομάδα του να μην μπορεί να γίνει ουσιαστική.

Και στο δεύτερο μέρος ο Μπάλμπο έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι, η παρέα του Μπατιστούτα, το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου, έγραψε την δική της ιστορία, αφού επικράτησαν των πρωταθλητών Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή