Μισό εκατομμύριο λίρες έσοδα η MU!

96

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα και αυτά έδειξαν ότι είχε έσοδα πάνω από 500 εκ. λίρες μόνο μέσα σε μία σεζόν, όντας έτσι ο πρώτος βρετανικός σύλλογος που καταφέρνει να βάλει στα ταμεία του πάνω από μισό εκατομμύριο λίρες.

Μεγάλος βραχνάς αποτέλεσε το κόσμος της αποδέσμευσης του Λουίς Φαν Χάαλ το οποίο ανήλθε στα 8.3 εκ. λίρες, περισσότερα απ’ όσα έδωσε η Έβερτον για τον Ρομπέρτο Μαρτίνες ωστόσο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του συλλόγου Εντ Γούντγουαρντ ανέφερε πως «το ρεκόρ αυτό αντανακλά στην συνεχιζόμενη δυναμική του συλλόγου και στόχος πλέον είναι να σημειώσουμε νέο ρεκόρ για το 2017 ακόμα και χωρίς την συνεισφορά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η οικονομική δυνατότητα μας δίνει την ώθηση να επενδύσουμε στην ομάδα και στις εγκαταστάσεις μας ώστε να κερδίσουμε πολλά τρόπαια τα επόμενα χρόνια».

Το μισθολογικό κόστος της MU αυξήθηκε από φέτος στα 232 εκ. λίρες με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζοσέ Μουρίνιο αλλά και την μεταγραφή –ρεκόρ του Πολ Πογκμπά από την Γιουβέντους. Η Γιουνάιτεντ μάλιστα υπέγραψε τον Έρικ Μπέιλι από την Βιγιαρεάλ για 30 εκ. λίρες αλλά και τον Χένριχ Μιχιταριάν από την Ντόρτμουντ για 26 εκ. λίρες. Το συμβόλαιο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θυμίζουμε πως μόνο για έναν χρόνο στοιχίζει 200.000 λίρες την… εβδομάδα.

Μόνο η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε σε έξοδα μεταγραφών την Γιουνάιτεντ με σκοπό να επανέλθει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή