ΙΒΑΝΟΦ: Ζητώντας… αναγέννηση στον Παναθηναϊκό

68

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ιβάν Ιβάνοφ, με τον 28χρονο αμυντικό να επιθυμεί την επιστροφή του σε υψηλό επίπεδο. Διαβάστε για τα προβλήματα τραυματισμού που είχε στο γόνατο και τα 2 χρόνια… απραξίας, αλλά και τις καλές χρονιές στην Παρτιζάν και την «παραλίγο» μεταγραφή του στην Αγγλία…


ΤΟΝ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 1994

Ο Ιβάν Ιβάνοφ γεννήθηκε στην Ζλάτισα στις 25 Φεβρουαρίου του 1988 και αποφάσισε να γίνει ποδοσφαιριστής όταν είδε το Μουντιάλ του 1988. Σε ηλικία 6 ετών τότε «κόλλησε» με την Παγκόσμια διοργάνωση και ήθελε και εκείνος να γίνει ο «ήρωας» που έβλεπε στις τηλεοράσεις! Τα πρώτα του… βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στην Πιρίν 1922, μία ομάδα που ήταν στην περιοχή της Μπλαγκόεβγκαρντ, αλλά πλέον δεν υπάρχει και έχει διαλυθεί. Αλλά ο Ιβάνοφ πρόλαβε να «φτιάξει» το όνομα του και να μπει στο «μάτι» των μεγάλων! (σ.σ. για την ιστορία η ομάδα της Πιρίν διαλύθηκε το 2008)

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ

Το 2005 ο Ιβάν Ιβάνοφ έβλεπε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητας. Ο στόπερ από την Βουλγαρία μετακόμισε στα Σόφια και την ομάδα της ΤΣΣΚΑ, με την οποία το 2006 κατέκτησε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ. Το πρώτο του τέρμα με την ΤΣΣΚΑ το πέτυχε το 2008 στις 19 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Μίνιορ Πέρνικ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ. Και γενικά εκείνη την χρονιά (2008-09) είχε σημειώσει 5 τέρματα με την φανέλα της ομάδας του.

  • Να σημειώσουμε ότι τη σεζόν 2007-08 είχε δοθεί δανεικός στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και έπαιξε σε 24 αγώνες…

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΑΛΛΑ…

Το χειμώνα του 2008 ο Ιβάν Ιβάνοφ είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον της Αγγλικής Ντέρμπι Κάουντι. Οι «νησιώτες» ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά τα προβλήματα που είχε με την άδεια εργασίας του δεν τον άφησαν να αλλάξει ομάδα. Και έτσι έπειτα από 2 έτη, το 2010 αποκτήθηκε από την Ρωσική, Αλάνια Βλαντικαφκάζ. Σε 24 παιχνίδια κατάφερε να σκοράρει 2 φορές και αποχώρησε.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥιβανοφπαναθηναικοςπαρτιζαν

Το 2011 ο Ιβάνοφ ο οποίος «έψαχνε» μία ομάδα που να παίζει και στην Ευρώπη, πήρε μεταγραφή στην Παρτιζάν στην Σερβία. Μαζί της έπαιξε στο Europa League. Εκεί έκατσε για 2 έτη και κατάφερε να πάρει και 2 πρωταθλήματα. Τα οποία ήταν και τα πρώτα στην καριέρα του! Γενικά στην σερβική ομάδα είχε καλή παρουσία και κατάφερε σε ματς πρωταθλήματος να έχει 59 συμμετοχές και 8 γκολ. Αλλά μία από τις μεγάλες του στιγμές με την Παρτιζάν ήταν το γκολ που είχε πετύχει στις 30 Αυγούστου, όταν είχε δώσει την πρόκριση στο Europa League κόντρα στην Τρόμσο!

  • Το γκολ που είχε βάλει κόντρα στην Τρόμσο.

ΟΝΕΙΡΟ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ

Μετά από 2 καλές χρονιές στην Παρτιζάν, ο Ιβάνοφ πήρε μεταγραφή στη Βασιλεία. Εκεί τα πράγματα ξεκίνησαν τέλεια για τον ίδιο. Ήταν βασικός και έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το όνειρο του κάθε παίκτη δηλαδή! Αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Συγκεκριμένα τον Γενάρη της ίδιας χρονιάς είχε σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Έτσι έχασε όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Και επίσης δεν μπόρεσε να κάνει την προετοιμασία για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όπως είναι κατανοητό αυτό δυσκόλεψε την κατάσταση. Γενικά ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον τραυματισμό και τον Δεκέμβρη του 2015 η Βασιλεία σταμάτησε τη συνεργασία του μαζί του. Στον ενάμιση χρόνο ο Ιβάνοφ έπαιξε με την Βασιλεία 11 αγώνες στο πρωτάθλημα. Και αυτά το πρώτο εξάμηνο.

Ιβανιφπαναθηναικος

ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Στη συνέχεια ο Ιβάνοφ πήγε και δοκιμάστηκε στην Νιου Υόρκ Σίτι, αλλά τα προβλήματα της φυσικής του κατάστασης έπειτα από τα 2 χρόνια τραυματισμού, εμπόδισαν την μεταγραφή του. Και έτσι πήγε ξανά στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (σ.σ. στα μισά της περασμένης σεζόν).

Και πλέον θέλει να αναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, βλέποντας τους «πράσινους» ως την μεγάλη του ευκαιρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή