Οι οπαδοί με την πιο αγνή αγάπη

366

Αν ρωτήσεις κάποιον τι ξέρει για το ποδόσφαιρο του Μαρόκου η πιο πιθανή απάντηση που θα λάβεις είναι: “του οπαδούς της Καζαμπλάνκα”. Δύσκολα θα σου πει κάτι διαφορετικό. Και μέχρι και αυτό, λάθος θα είναι. Γιατί ομάδα “Καζαμπλάνκα” δεν υπάρχει. Απλά υπάρχει η Ουϊντάντ που βρίσκεται στην Καζαμπλάνκα. Ωστόσο, είναι πολύ λογικό κάποιο να μπερδευτεί και να μην γνωρίζει και να μην υπάρχει και λόγος να γνωρίζει στην τελική. Εμείς θα μιλήσουμε γι’ αυτούς τους οπαδούς, της Ουϊντάντ, οι οποίοι είναι από τους πιο θερμούς φιλάθλους όλου του κόσμου. Είναι σκληροί και “χούλιγκανς”, αφού πολλές φορές έχουν μπλεχτεί σε επεισόδια, αλλά έχουν και κάτι “μαγικό”. Όταν φωνάζουν για τον σύλλογο τους, σου βγάζουν την πιο αγνή αγάπη.

Η Ουϊντάντ Καζαμπλάνκα παίζει στην πρώτη κατηγορία του Μαρόκου και είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα. Έχει 18 στο σύνολο και 13 στην διοργάνωση Botola που είναι το πρωτάθλημά τους από το 1956. Δεύτερη στην σειρά είναι η Ραμπάτ και τρίτη η Ράχα Καζαμπλάνκα. Οι οπαδοί αυτή την στιγμή είναι… εγγόνια των παππούδων τους και όπως αναφέρουν κανείς από την οικογένεια δεν… ξεφεύγει και δεν υποστηρίζει άλλη ομάδα.

wydad-khouribga-8

Αυτοί οι παππούδες λοιπόν, είχαν πολεμήσει την δεκαετία του ’40 και του ’50 για την ανεξαρτησία του Μαρόκου από τους Γάλλους. Και τα κατάφεραν. Οι περισσότεροι υποστήριξαν την ομάδα της Ουϊντάντ και η παράδοση δεν έχει σταματήσει ποτέ. Οι οργανωμένοι οπαδοί ονομάζονται Winners, αφού όλοι μέσα τους έχουν την νοοτροπία του νικητή και όπως λένε από τα παλιά χρόνια, όταν πολεμούσαν για την πατρίδα. Μάλιστα, έχουν κάνει και κορέο τον Λεωνίδα με την ασπίδα του, αφού ο Σπαρτιάτης πολεμιστής έχει πολλά κοινά με τους πρόγονους των οπαδών της Ουϊντάντ Καζαμπλάνκα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή