Σε πέντε και… μισή σεζόν έχει σκοράρει πάνω από 150 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και χρειάζεται ένα μόλις ακόμα γκολ για να φτάσει τα 50 στις διοργανώσεις της UEFA. Το iPeriodico.gr χαιρετίζει έναν από τους επιθετικούς-φόβητρα της Ευρώπης!

Σέρχιο Αγκουέρο κυρίες και κύριοι…

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ

0013864265

  • «Όταν έφτασε στην Ιντεπετιέντε μου είχαν πει ότι ήταν ένα φαινόμενο της ακαδημίας. Μία μέρα τον κάλεσα στην προπόνηση με την πρώτη ομάδα και… σκότωσε τον οποιονδήποτε βγήκε μπροστά του. Με έπεισε αμέσως»!

Oscar Ruggeri, πρώην προπονητής Independiente

  • «Το να παίζω μαζί με τον Αγκουέρο ήταν ένας λόγος για να διαλέξω την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον είχε παρακολουθήσει στην τηλεόραση στην Αργεντινή, όταν είχε κάνει το ντεμπούτο του με την πρώην ομάδα μου, την Ιντεπετιέντε. Ένα αγόρι όρθωσε ανάστημα σε άντρες. Σκόραρε ένα γκολ σε ντέρμπι και πήδηξα από τον καναπέ μου έκπληκτος. Ο Αγκουέρο έχει ένα φυσικό ένστικτο στο να σκοράρει».

Diego Forlán, πρώην συμπαίκτης του στην Atlético Madrid


Διεθνής με την Αργεντινή: 80 συμμετοχές, 34 γκολ
  Στις διοργανώσεις της UEFA: 83 συμμετοχές, 49 γκολ
Με τους συλλόγους του: 389 συμμετοχές, 209 γκολ


Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΟΞΑ
Ατλέτικο Μαδρίτης

sergio-aguero-atletico-madrid-v-real-betis-20_1629622

  • Ο Αγκουέρο είχε ένα υπέροχο ρεκόρ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έχοντας σκοράρει δύο φορές στη νίκη με 4-2 τον Μάρτιο του 2008 και ακόμα δύο στο θρίλερ του 4-3, ακριβώς 12 μήνες μετά.
  • Κέρδισε το 2009-10 το Europa League σημειώνοντας δύο κομβικά γκολ, στη Λισαβόνα, τα οποία έστειλαν την Ατλέτικο στα προημιτελικά, αποκλείοντας την Σπόρτινγκ και πέφτοντας με τη Βαλένθια.
  • Ο Αγκουέρο σε πέντε σεζόν στην Ισπανία με την Ατλέτικο είχε πετύχει 75 γκολ, έχοντας στο πρωτάθλημα 20 τη σεζόν 2007-08 και 20 το 2010-11.

Μάντσεστερ Σίτι

sergio_aguero-wide

  • «Αγκουέροοοο! Ορκίζομαι ότι δεν έχετε δει κάτι τέτοιο ποτέ ξανά»! Αυτό είχε σχολιάσει φωνάζοντας ο Μάρτιν Τάιλερ, όταν το ρολόι έδειχνε 93:20 και το Νο.10 της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε τον Μάιο του 2012 απέναντι στην Queens Park Rangers (QPR), για το πρώτο πρωτάθλημα ύστερα από το 1968.
  • Και τα δύο χατ-τρικ του Αγκουέρο στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν σημειωθεί με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Ανέτρεψε το 2-1 στην Αγγλία από τη Μπάγερν Μονάχου για το 3-2 τον Νοέμβριο του 2014, με τον Αργεντινό να σκοράρει δις στα τελευταία πέντε λεπτά, ενώ το δεύτερο το είχε σημειώσει απέναντι στη Ρόμα στο τελευταίο (6ο) ματς για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
  • Ο Αγκουέρο πήρε το «χρυσό παπούτσι» στην Premier League με 26 γκολ, τη σεζόν 2014-15.
  • Ο Σέρχιο Αγκουέρο ποτέ δεν θα ξεχάσει την 3η Οκτωβρίου 2015. Λεηλάτησε την άμυνα της Νιούκαστλ με τους «πολίτες» με πέντε γκολ σε 21 λεπτά διαμορφώνοντας το 0-1 σε 6-1.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

sergio-aguero-wallpapers-sergio-ramos-wallpapers-2041-aqu

  • Ο Σέρχιο Αγκουέρο έχει πάρει το ψευδώνυμο «Κουν», το οποίο αναγράφεται πίσω στη φανέλα του της Μάντσεστερ Σίτι, απ’ όταν ήταν ακόμα παιδί. Του το προσέδωσαν οι παππούδες του, λόγο της ομοιότητάς του με τον ήρωα του γιαπωνέζικου καρτούν «Kum Kum» το οποίο ήταν η αγαπημένη του σειρά.
  • Ο Αγκουέρο έγινε ο νεότερος Αργεντινός που ντεμπούταρε στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής όταν μπήκε στις 5 Ιουλίου το 2003, σε αγώνα απέναντι στη Σαν Λορέντζο, έναν μήνα μετά τα 15α γενέθλιά του.
  • Ο Αγκουέρο κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 το 2005 και το 2007. Είχα βραβευτεί με τη «χρυσή μπάλα» και το «χρυσό παπούτσι», στο τελευταίο τουρνουά στον Καναδά, καθώς σε 7 συμμετοχές είχε σκοράρει 6 γκολ.
  • Ο Αγκουέρο δεν είναι «φίλαθλος» του ζεστού καιρού και του αρέσει ο βροχερός καιρός του Μάντσεστερ καθώς η βροχή τον βοηθάει να κοιμηθεί.
  • Ο Λιονέλ Μέσι έχει γράψει τον πρόλογο στο «Sergio Kun Aguero: Born to Rise: My Story». Την αυτοβιογραφία του Αγκουέρο. Οι δυο τους είναι καλοί φίλοι και συγκάτοικοι στο δωμάτιο με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής.
  • Η Λίβερπουλ ήταν η επιλογή του Σέρχιο Αγκουέρο στα βίντεο παιχνίδια, όταν ο Αργεντινός ήταν μικρός.
  • Ο Αγκουέρο είχε παντρευτεί την κόρη του Ντιέγκο Μαραντόνα, Τζιανίνα, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Μπέντζαμιν.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

sergio-aguero-3

«Το ψευδώνυμο μου είναι διαφορετικό σε σύγκριση με αυτά των περισσότερων αθλητών και όσο μεγαλώνω τόσο το εκτιμώ επειδή είναι μοναδικό. Δεν συμβαίνει κάθε ημέρα, ένας αθλητής να παίρνει το ψευδώνυμό του από έναν χαρακτήρα καρτούν».

«Μου αρέσει να σκοράρω, μου αρέσει να κάνω κόλπα. Να ντριμπλάρω και να αφήνω τον αντίπαλο πίσω μου. Γι αυτό είναι η ζωή για μένα. Όταν πετύχω όλα αυτά που θέλω, τότε θα έχω σημειώσει μία ξεχωριστή εποχή στο ποδόσφαιρο. Είμαι ο Τσε Γκεβάρα του μοντέρνου ποδοσφαίρου».

«(Την τελευταία ημέρα της σεζόν 2011-12) Ήταν μία τρελή κατάσταση επειδή γνωρίζαμε το σενάριο για να κερδίσουμε τον τίτλο, αλλά ένιωσαν ότι θα πεθαίναμε αν δεν κερδίζαμε ή ότι θα σκότωνα τον εαυτό μου αν χάναμε την ευκαιρία για τον τίτλο. Οκ. Ίσως όλο αυτό να είναι λίγο δραματικό, αλλά ένιωσα ότι δεν υπήρχε τίποτα μπροστά να κοιτάξουμε αν χάναμε τον τίτλο».