Οι 9 διαφορετικοί σκόρερ σε 50 λεπτά

618

Ήταν ένας αγώνας για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αγγλίας της Πρέμιερ Λιγκ. Ένας αγώνας που είχε τον τίτλο του ντέρμπι όπως πάντα άλλωστε μεταξύ της Άρσεναλ και της Τότεναμ. Οι “πετεινοί” τότε δεν θύμιζαν την ομάδα των τελευταίων ετών. Τερμάτιζαν στις πιο χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και εκείνη την ημέρα ήταν στην δέκατη τέταρτη θέση και υποδεχόντουσαν τους “κανονιέρηδες” που ήταν δεύτεροι. Μεγάλη πρόκληση. Το παιχνίδι ξεκινάει ιδανικά για την Τότεναμ και ο Ναϊμπέτ στο 37’ ανοίγει το σκορ. 1-0 και στο White Hart Lane… χαμός. Ο Ανρί, όμως, με την λήξη του πρώτου μέρους βάζει τα πράγματα στη θέση τους και το 1-1 γίνεται με τον Γάλλο φορ ο οποίος σημείωνε τότε το ενδέκατο γκολ για εκείνη την σεζόν.

Το δεύτερο μέρος ήταν απλά απολαυστικό. 7 γκολ σε 45 λεπτά από 7 διαφορετικούς σκόρερ. Και συνολικά 9 γκολ από 9 διαφορετικούς σκόρερ. Κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε αγώνες ποδόσφαιρου. Δεν βλέπουμε πρώτον τόσα πολλά γκολ και δεύτερον τόσους διαφορετικούς σκόρερ. Ο Λαουρέν με πέναλτι κάνει το 1-2 και σκόραρε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ το 2004/05 ενώ ο Βιεϊρά κάνει το 1-3 πέντε λεπτά αργότερα (στο 60’). Τα πράγματα για την Τότεναμ ήταν δύσκολα. Κανείς δεν πίστεψε ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή. Ο Ντεφόε σκοράρει στο 62’ και τα γκολ έπεφταν… βροχή, με όσους παρακολουθούν τον αγώνα από οπουδήποτε να αισθάνονται δικαίωση που βλέπουν ένα τέτοιο ματς και να μην αισθάνονται σε καμία περίπτωση ότι έχασαν τον χρόνο τους. Ο Λιούνμπεργκ, ο… τρελός με τα βαμμένα μαλλιά, 7 λεπτά αργότερα σκοράρει ξανά και κάνει το 2-4 και το μέτρημα αρχίζει να χάνεται. Ο Κινγκ 5 λεπτά μετά κάνει το 3-4 για την Τότεναμ και 6 λεπτά αργότερα ο Πιρές κάνει το 3-5. Διαβάζοντας κανείς που δεν είχε δει αυτό το ματς αυτό το κείμενο, θα νομίζει ότι πρόκειται για πλάκα, αλλά πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν γίνει στην Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Και κάπου εκεί όλα τελείωσαν μέχρι να “χτυπήσει” ο Κανουτέ στο 87’ και να κάνει το 4-5.

Όλοι πίστευαν ότι θα ακολουθήσει κι άλλο γκολ. Και όχι άδικα, αλλά το ματς τελικά έληξε με αυτό το σκορ με την Άρσεναλ να παίρνει μία νίκη που έμεινε στην ιστορία. Με 9 γκολ μέσα 50 λεπτά από 9 διαφορετικούς σκόρερ. Για την ιστορία η Άρσεναλ εκείνη την σεζόν είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση με 83 βαθμούς πίσω από την Τσέλσι που είχε 95, ενώ η Τότεναμ στην ένατη θέση με 52 πόντους.

https://www.youtube.com/watch?v=jUmcuOJkHDw

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή