Ο πιο τίμιος και μάγκας αρχηγός

1489
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Όταν ακούμε για εμβληματικούς αρχηγούς στο ποδόσφαιρο, πολλά ονόματα μας έρχονται στο μυαλό: Τότι, Μαλντίνι, Ζανέτι, Μπουφόν, Λαμ… Όλοι τους απολαμβάνουν τον σεβασμό και την εκτίμηση κάθε ποδοσφαιρόφιλου για τις ικανότητες και την ηγετική τους παρουσία στις ομάδες όπου λατρεύτηκαν. Ωστόσο, ένας είναι αυτός που ξεχώρισε για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Κι αυτός λέγεται Κάρλες Πουγιόλ.

Ο αιώνιος αρχηγός της Μπαρτσελόνα έχει αφήσει εποχή με το πόσο καλά μπορούσε να αμυνθεί. Φόρεσε σε όλη την καριέρα του την “μπλαουγκράνα” φανέλα, την οποία τίμησε όσο λίγοι. Πολλές επεμβάσεις του έχουν αναδειχθεί παροιμοιώδεις, αφού έβαζε το κορμί, τα πόδια και το κεφάλι του στη φωτιά προκειμένου να αποσοβήσει ένα γκολ. Οι δε εμφανίσεις του κόντρα στην αιώνια αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης θα μείνουν αξέχαστες, αφού κατάφερνε πάντα να είναι από τους καλύτερους του γηπέδου, σβήνοντας μεγάλα αστέρια των Μαδριλένων, όπως ο Ρονάλντο, ο Ραούλ και ο Ρομπίνιο.

jehad16_carles12

Εκτός όλων αυτών, ο Πουγιόλ έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε ποδοσφαιρόφιλου χάρη και στο ήθος του. Ο Καταλανός αμυντικός ήταν αρχηγός με τα όλα του: ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του, τους έφτιαχνε ψυχολογικά και έπαιρνε πάντα το 100%. Παράλληλα προστάτευε την ομάδα του από προβοκάτσιες, εμπόδιζε ακόμα και τους συμπαίκτες του να επιτεθούν σε αντίπαλο ή να κερδίσουν χρόνο με αθέμιτα μέσα. Ήταν υπέρμαχος της τιμιότητας και της ειλικρίνειας, της ντομπροσύνης και της ευθιξίας.

Δεν ξεχνούσε ούτε αυτούς που πέρασαν δύσκολα, όπως τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, κινδυνεύοντας ακόμα και η ζωή του. Έτσι, τον αντάμειψε σηκώνοντας μαζί του τις κούπες, ξεχνώντας το δικαίωμα που είχε ως αρχηγός να την παραλάβει μόνος του.

Ο Κάρλες Πουγιόλ ήταν και είναι ένα κόσμημα για το ποδόσφαιρο, μια τεράστια προσωπικότητα που κέρδισε επάξια τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη κάθε φίλαθλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή