Δεν πετυχαίνει ούτε τις γωνίες πια…

849
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ήταν και είναι ανάμεσα στους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, με μια σπουδαία καριέρα ειδικά στην Πρέμιερ Λιγκ, με τίτλους και διακρίσεις. Κάτω από την εστία της Τσέλσι πραγματοποίησε φοβερές εμφανίσεις και τη βοήθησε να πετύχει τους στόχους της.

Ο Πετρ Τσεχ, εκτός από εξαιρετικός γκολκίπερ, ήταν και σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις πέναλτι, με 16 αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Ειδικά η απόδοσή του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, έχει γραφτεί στην ιστορία. Στη φυσική έδρα της αντιπάλου του, το “Αλιάντς Αρένα”, ο Τσέχος κίπερ κατέβασε ρολά και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της Τσέλσι.

480-1

Πρώτα είπε “όχι” στην πιο κλασική ευκαιρία της Μπάγερν στο παιχνίδι, σε προσπάθεια του Άριεν Ρόμπεν, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντρογκμπά να ισοφαρίσει στο τέλος και να στείλει το ματς στην παράταση και μετά στα πέναλτι. Εκεί όπου έδωσε ρεσιτάλ συμπεριφοράς στην εσχάτη των ποινών, αποκρούοντας δύο χτυπήματα, των Όλιτς και Σβαϊνστάιγκερ, και δίνοντας την κούπα στους “μπλε”. Μάλιστα το φοβερό είναι ότι και στα υπόλοιπα πέναλτι μάντεψε σωστά τη γωνία ΣΕ ΟΛΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=oAke3wzhmxk

Βέβαια όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, μια και πλέον ο 32χρονος τερματοφύλακας δεν θυμίζει τον παλιό εαυτό του. Παραμένει εξαιρετικός, όμως από τη μέρα που πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ έχει χάσει αυτή την ικανότητα στα πέναλτι. Συγκεκριμένα, από τις 14 Φεβρουαρίου του 2016, έχει έρθει αντιμέτωπος με τα… έντεκα βήματα 7 φορές, χάνοντας τη μάχη και τις 7…

480

Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά σε καμία από τις 7 φορές δεν κατάφερε να μαντέψει τη σωστή γωνία που διάλεξε ο εκτελεστής! Φαίνεται ότι ο Πετρ Τσεχ δεν είναι σε φόρμα όταν αντιμετωπίζει αντιπάλους της Άρσεναλ, ενώ σίγουρα πρέπει να διορθώσει και την τεχνική του, αφού οπωσδήποτε είναι αποτυχία για έναν τερματοφύλακα της κλάσης του να αποτυγχάνει σε 7 περιπτώσεις να πιάσει πέναλτι, ακόμα και να πέφτει στη σωστή πλευρά…

https://www.youtube.com/watch?v=svwbt8VQWLc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή