Ραφίκ Τζιμπούρ: Οι κουτουλιές και οι σφαλιάρες ενός “τρομοκράτη”

1063

Σας θυμίζουμε όλα τα… κατορθώματα του Τζιμπούρ. Τις κουτουλιές στον Σκόκο, τις σφαλιάρες στον Ατρόμητο και τις κλωτσιές στις πινακίδες μέσα στη Λεωφόρο


Μπορεί ο Ράφικ Τζιμπούρ να είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά πρόκειται και για έναν από τους πιο ιδιόρρυθμους χαρακτήρες που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Σας θυμίζουμε κάποιες από τις στιγμές έντασης που έχει δημιουργήσει ο Αλγερινός φορ στο παρελθόν, από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί…

Παράπονα από τη διοίκηση της Λα Λουβιέρ

Ξεκίνησε από την Οσέρ, αλλά η γαλλική ομάδα τον είχε δώσει το 2004 στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στη Λα Λουβιέρ. Εκεί, όμως, δεν κατάφερε να στεριώσει και συνεχώς εξέφραζε παράπονα στη διοίκηση της ομάδας. Ο αδερφός του τότε ήταν σε κώμα και η ομάδα έλεγε ότι δεν του έδειχνε τον απαιτούμενο σεβασμό. Έτσι έναν χρόνο μετά ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ομάδα του Εθνικού Αστέρα.

Τσακωνόταν και τους… κυνηγούσε

Ο Καλίντ Καμαρά από την Τυνησία ήταν ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα τότε. Ο Αλγερινός φορ είχε κάτσει στην ομάδα για έξι μήνες και είχε βγει πρώτος σκόρερ με 12 γκολ. Ωστόσο, η ομάδα τότε δεν είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία. Έτσι, ο Τζιμπούρ έψαχνε να βρει νέα ομάδα. Πάντως, εκείνη την εποχή τα δημοσιεύματα έδιναν και… έπαιρναν, για τσακωμούς με τον προπονητή του και κυνηγητά στο γήπεδο κατά την ώρα της προπόνησης. Κάποιοι τότε έλεγαν ότι πρόκειται για φήμες, αλλά μετά από χρόνια πείστηκαν, αφού κατάλαβαν ακριβώς τον χαρακτήρα του.

Σφαλιάρα και «πέσιμο»

Το 2006 ο Ατρόμητος απέκτησε τον Τζιμπούρ, ελεύθερο! Νόμιζαν όλοι ότι έκαναν την… τύχη τους και απ’ ό,τι φάνηκε την… έκαναν! Τα πράγματα δεν είχαν ξεκινήσει καλά για τον Αλγερινό, αφού στην πρώτη του χρονιά υπέστη σοβαρό τραυματισμό και έμεινε αρκετό καιρό εκτός. Ο Τζιμπούρ τότε είχε θεωρήσει υπεύθυνο τον βοηθό του Γιώργου Παράσχου. Έτσι έλεγαν τα δημοσιεύματα τότε, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα. Κάποια στιγμή ο Ατρόμητος έπαιζε με τη Σεβίλλη για την Ευρώπη και πριν από το ματς αυτό ο οξύθυμος φορ την… έπεσε στον βοηθό του Παράσχου, γιατί δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό το ματς. Το θέμα πήρε έκταση και βγήκε στη… φόρα και μία σφαλιάρα που είχε δώσει ο Τζιμπούρ στον Χάλαρη και έτσι ο παίκτης απομακρύνθηκε από την ομάδα και συνέχισε στον Πανιώνιο.

  • Όταν ο Τζιμπούρ πιάστηκε στα χέρια με τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα την περασμένη σεζόν!

Κλωτσούσε πινακίδες

Πάντως στον Πανιώνιο ο Τζιμπούρ ηρέμησε απόλυτα στις προπονήσεις. Ούτε κυνηγούσε κανέναν ούτε σφαλιάριζε κάποιον. Και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Λίνεν που είχε βρει το… κουμπί του. Ωστόσο, ο Αλγερινός φορ ξεσπούσε στους αγώνες και είχε αποβληθεί 2 φορές την πρώτη χρονιά. Μία μάλιστα, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όταν κλωτσούσε με μίσος τις πινακίδες του γηπέδου και έβριζε ασταμάτητα.

Οι κουτουλιές στον Σκόκο

Το 2008 ο Τζιμπούρ πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ με 3 εκατ. ευρώ. Τότε η Ένωση είχε κάνει το «μπαμ» στην Ελλάδα, αλλά ίσως έπρεπε να ρωτήσει κάτι παραπάνω για τον παίκτη. Κορυφαία στιγμή ήταν χωρίς αμφιβολία η κουτουλιά που είχε ρίξει στον Νάτσο Σκόκο σε μία προπόνηση και τον είχε ξαπλώσει κάτω. Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ κακό και σε αυτό την ευθύνη είχε ο Τζιμπούρ. Στη συνέχεια πήρε αναγκαστική άδεια από την ομάδα, αλλά ο Μπάγεβιτς του έδωσε δεύτερη ευκαιρία. Μετά από λίγους μήνες και επί θητείας Χιμένεθ, ο Τζιμπούρ δημόσια είχε πει ότι ο Χιμένεθ δεν τον σέβεται και έτσι μπήκε ξανά στο περιθώριο.

Σαν να ηρέμησε, σαν να χάθηκε

Από το 2011 ως το 2014 ο Τζιμπούρ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και εκεί δεν δημιούργησε ιδιαίτερο θέμα. Αντίθετα, είχε καλή απόδοση και έδειξε το ταλέντο του, το οποίο φυσικά είχε δείξει και στην ΑΕΚ. Μετά πήγε στη Σίβασπορ, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον ΑΠΟΕΛ. Η αλήθεια είναι ότι για μία 5ετία δεν είχε ακουστεί κάτι για τον χαρακτήρα του.

«Πείτε του Μελισσανίδη να πάρει παίκτες»

Και όλα αυτά μέχρι να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Σε μία ομάδα, όπου όλοι είχαν πιστέψει σε αυτόν και περισσότερο ο πρόεδρος, Δημήτρης Μελισσανίδης. Ωστόσο, ο Τζιμπούρ απογοήτευσε τους πάντες και η απόδοσή του ήταν κακή. Μάλιστα, δημιούργησε και θέμα στην ομάδα, όταν στις 17 Απριλίου του 2016 η ομάδα της ΑΕΚ επέστρεψε στην Αθήνα έπειτα από μία ήττα-ντροπή στη Λιβαδειά και ο Τζιμπούρ ήρθε αντιμέτωπος με τους οπαδούς της ομάδας που ζητούσαν εξηγήσεις. Τότε, ο Αλγερινός είχε γυρίσει και είχε πει: «Πείτε του Μελισσανίδη  να πάρει παίκτες. Πείτε του Μελισσανίδη και του Μπάγεβιτς», ενώ είχε πει επίσης: «Αυτοί οι παίκτες είναι για Β’ εθνική και δεν…»!

  • Από τον αγώνα με τον Πανιώνιο όταν έσπρωξε τον διαιτητή Στυλιαρά στις 12/12/2015.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή