Το τεράστιο Fair Play

1175
Γιάννης Ζέρβας
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στα social media. Στείλτε μας το δικό σας κείμενο με email ή ό,τι άλλο θέλετε.

Μπορεί γενικά να υπάρχει κόντρα μεταξύ τους, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη περίπτωση που Μίλαν και Γιουβέντους έπραξαν σαν να είναι… φίλες! Πάμε λίγο πίσω στο παρελθόν, το καλοκαίρι του 2005, όταν η Γιουβέντους συμμετείχε για ακόμη μια φορά στο ετήσιο φιλικό που διοργανώνουν οι “ροσονέρι” προς τιμήν του Λουίτζι Μπερλουσκόνι, πατέρα του πρώην προέδρου και ιδιοκτήτη της ομάδας, Σίλβιο.

Στις 14 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς, η Μίλαν νικούσε τη Γιουβέντους με 2-1 για το Luigi Berlusconi Trofeo, όμως οι “μπιανκονέρι” έχασαν πολλά περισσότερα από ένα φιλικό παιχνίδι. Σε μια φάση του αγώνα, ο γκολκίπερ της “γηραιάς κυρίας”, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, σε μια σύγκρουση με τον Κακά, έβγαλε τον ώμο του… Ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός και θα έμενε έξω για τρεις μήνες, χάνοντας πολλές σημαντικές υποχρεώσεις της ομάδας του, όπως τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

gianluigi-buffon

Ο δεύτερος τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Αντόνιο Κιμέντι, δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη για να επωμιστεί το βαρύ φορτίο της αντικατάστασης του “Τζίτζι”, οπότε η Μίλαν προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση αλληλεγγύης προς την αντίπαλό της. Εμφανίστηκε διατεθειμένη να της δανείσει τον Κριστιάν Αμπιάτι για έναν χρόνο, για να καλύψει το κενό του Μπουφόν!

Όπως δήλωσε τότε και ο αντιπρόεδρος των Μιλανέζων, Αντριάνο Γκαλιάνι: “Είμαστε λυπημένοι για τον τραυματισμό του Μπουφόν και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να τους δίναμε τον Αμπιάτι ως δανεικό”. Φυσικά οι ιθύνοντες της Γιουβέντους δέχτηκαν, με τον Αμπιάτι να δηλώνει: “Αυτή η μεταγραφή είναι υπέροχη. Άλλαξε το καλοκαίρι μου εντελώς! Δεν παίζω τώρα στη Μίλαν και θα ήταν εξαιρετικό να κάτσω κάτω από τα γκολπόστ εντός από τους πιο μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο!”.

cristian-abbiati

Οπωσδήποτε ρόλο στην απόφαση αυτή της Μίλαν έπαιξε και το γεγονός ότι διέθετε πλειάδα ικανών τερματοφυλάκων, αφού στο ρόστερ υπήρχαν οι Ντίντα, Κάλατς και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος!

Από τότε η εκτίμηση του Μπουφόν στο πρόσωπο του Αμπιάτι μεγάλωσε. Μάλιστα, όταν την άνοιξη του 2016 ο δεύτερος αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του, ο γκολκίπερ της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας Τζανλουίτζι Μπουφόν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ομόλογό του της Μίλαν: “Είναι ένας πρωταθλητής που έχει κατακτήσει πάρα πολλά. Στην Ευρώπη έχει κερδίσει περισσότερα και από μένα και ως πρωταγωνιστής. Εκείνη τη σεζόν που μας νίκησαν στον τελικό εκείνος είχε παίξει στον ημιτελικό με την Ίντερ και είχε δύο τρομερές αποκρούσεις. Είναι πάντα ένας άνδρας και ένας ποδοσφαιριστής που απολαμβάνει σεβασμό στα αποδυτήρια. Έχει ηθικές αξίες, τον εκτιμούν όλοι και λέει πάντα σωστά και έξυπνα πράγματα”.

1466587_w2

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες που κοντράρονται κάθε χρόνο για τους εγχώριους τίτλους, η αντιπαλότητα μένει μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και κρατάει για 90 λεπτά. Το παν είναι η συναδελφικότητα και η αλληλεγγύη, αφού είναι συχνό φαινόμενο ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ ανταγωνιστριών ομάδων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή