Μάρκο Ασένσιο: Ο… Φαν Μπάστεν που ήταν οπαδός της Μπάρτσα

2252
Μάρκο Ασένσιο: Ο... Φαν Μπάστεν που ήταν οπαδός της Μπάρτσα

Ο Μάρκο Ασένσιο είναι η ελπίδα, το παρόν και το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τη στογμή που έκανε το ντεμπούτο του με τη λευκή φανέλα και καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα, έχει κλέψει τις εντυπώσεις και τα βλέμματα ακόμα και από τον πολύ Κριστιάνο Ρονάλντο. Γεννημένος στις 21 Ιανουαρίου 1996 στη Μαγιόρκα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ισπανία και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτόν, όπως ότι ήταν οπαδός της Μπάρτσα και αποκαλούνταν από τη μητέρα του ως… νέος Φαν Μπάστεν.

Οπαδός της Μπαρτσελόνα

Αυτό σίγουρα είναι κάτι που δεν θα αρέσει στους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά είναι αλήθεια. Ο Ασένσιο μικρός ήταν “φαν” της Μπαρτσελόνα. Όταν ήταν νέος υποστήριζε την Μπάρτσα και μάλιστα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα “φλέρταρε” με τους “μπλαουγκράνα” όταν ήταν στη Μαγιόρκα.

Ο… Φαν Μπάστεν της μητέρας τουvanbasten_ajax_712

Η μητέρα του Ασένσιο ήταν από την Ολλανδία και παρότι, έβλεπε ποδόσφαιρο και παρακολουθούσε. Ήταν οπαδός του Φαν Μπάστεν και του Άγιαξ και μάλιστα αποκαλούσε τον γιο της “νέο Φαν Μπάστεν”. Πίστευε, από τη στιγμή που ήταν στην Ισπανία, ότι μπορεί να παίξει στη Ρεάλ και τελικά δικαιώθηκε. Όμως, το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η Μαρία Βίλεμσεν πέθανε από καρκίνο όταν ο Μάρκο ήταν 15 και έτσι δεν μπόρεσε να τον καμαρώσει να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο…

Άνοδος

Κατάφερε τη σεζόν 2016-17 να βρίσκεται στην “ελίτ” της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τελείωσε με παραπάνω από 10 ασίστ και το όνομά του “έπαιζε” παντού για όλες τις ομάδες. Από τότε, όμως, λύθηκε και όσον αφορά το σκοράρισμα, πετυχαίνοντας πολλά και κρίσιμα γκολ, όπως κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον ήθελαν οι Ολλανδοί, πήγε Ισπανία

Η μητέρα του, όπως είπαμε και πριν, ήταν από την Ολλανδία. Έτσι ο Ασένσιο θα μπορούσε να παίξει και με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας. Οι οπαδοί τον ήθελαν και μάλιστα είχαν φτιάξει διάφορα γκρουπ στα social media, που τον καλούσαν στους “οράνιε”. Αλλά ποτέ οι υπεύθυνοι τον Ολλανδών δεν τον πλησίασαν και έτσι από το 2016 παίζει με την εθνική Ισπανίας.

Τίτλο με τους μικρούς

Ήταν βασικό μέλος στην ομάδα Κ19 της Ισπανίας που είχε πάρει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Έπαιξε το πρώτο παιχνίδι τον Μάιο με τη μεγάλη ομάδα και αγωνίστηκε κόντρα στην Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή