“Tο εγχειρισμένο μου πόδι, το νιώθω σαν να μην είναι… αθλητή”

235

Δεν είναι εύκολο να το βγάλεις από το μυαλό του. Να το αφαιρέσεις εντελώς. Οι άνθρωποι άλλωστε του χώρου και ιδίως οι αθλητές που έχουν περάσει σοβαρούς τραυματισμούς και οδηγήθηκαν μάλιστα στο χειρουργείο, οι ίδιοι, τονίζουν πως το δύσκολο κομμάτι, δεν είναι αυτό της θεραπείας και της επανένταξης αλλά το… ψυχολογικό.

Ο Πάτρικ Γιανγκ- όπως ενδεχομένως ήδη να έχετε καταλάβει- το «κουβαλάει» μέσα του. Τον φόβο τον έχει. Δεν έχει περάσει και λίγα από πέρσι τον Νοέμβριο, σε εκείνο το ματς της Κωνσταντινούπολης με την Εφές. Παρεμπιπτόντως, την ίδια ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη με τον Ολυμπιακό, για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ένα ψυχολογικό υπόβαθρο λοιπόν αυτού σκεπάζει το μυαλό του, ωστόσο όπως έδειξε, απέναντι στον Παναθηναϊκό ίσως και πραγματοποίησε ένα καλό βήμα προόδου.

Δεν έπαιξε πολύ. Μόλις 4:30 λεπτά αλλά όπως εξηγήσει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είναι ακόμα σε θέση για 10 λεπτά. Χρειάζεται σταδιακή επανένταξη. Να βρει τον ρυθμό του, τα πατήματά του, τον εαυτό του και σταδιακά να ανεβαίνει ο χρόνος του, μέχρι να ανακτήσει τον πραγματικό του εαυτό. Η απόδοσή του βέβαια απέναντι στους «πράσινους», έστω και αυτή η ολιγόλεπτη, του ανέβασε κάπως την ψυχολογία. Τα πήγε καλά απέναντι στον Γιάννη Μπουρούση με ένα κάρφωμα, μία καλή άμυνα και 2/2 βολές και έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του.

katagrafi2

Το «iperiodico.gr» τον συνάντησε αμέσως μετά το παιχνίδι του ΣΕΦ και του ζήτησε εν πρώτοις το σχόλιο του για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλα σε Ελλάδα αλλά και – μην ξεχνιέστε- Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού λοιπόν ανέφερε αρχικά πως ήταν ένα… «Ολοκληρωμένο παιχνίδι. Αυτή είναι η λέξη που μου έρχεται και περιγράφει το παιχνίδι μας. Ήταν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι για μας για ένα γεμάτο 40άλεπτο. Είχαμε ένα καλό προβάδισμα και το κρατήσαμε, δεν χαλαρώσαμε και μείναμε όλοι μαζί ενωμένοι μέχρι τέλους. Ειδικά όταν επιστρέψαμε για το δεύτερο μέρος- γιατί την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ) δεν ήμασταν καλοί σε αυτό το σημείο, ενώ τώρα κάναμε πολύ καλή δουλειά».

«ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΩΪΣΜΟΣ»

katagrafi3Ερωτηθείς για το «κλειδί» του αγώνα, ο Πάτρικ Γιανγκ ανέφερε πως «το κλειδί, όπως μας είχε πει κι ο κόουτς, θεωρώ ότι ήταν η πίστη μας και ο εγωισμός μας. Παίζαμε στο γήπεδό μας που όλοι έρχονται με σκοπό να μας κάνουν ζημιά και ειδικά όταν παίζουμε με τον Παναθηναϊκό πρέπει να είμαστε πολύ πιο αφοσιωμένοι. Πραγματικά όμως κυριαρχήσαμε απέναντί τους, ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και αυτή πιστεύω ότι ήταν η εικόνα του ματς».

Όσον αφορά το πώς βίωσε ξανά ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την εντός έδρας ατμόσφαιρα, ο Αμερικανός θέλησε να απευθυνθεί στον κόσμο: «Παιδιά συνεχίστε έτσι, θα είναι μεγάλη η σεζόν και χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Ήταν ωραίο που τους είδαμε και πάλι και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε μπροστά».

Όπου «μπροστά»; Εφές και δεύτερη αγωνιστική της πολύ απαιτητικής Ευρωλίγκας, με τον Γιανγκ να επισημαίνει… «Με την Εφές, πρέπει να μπούμε στο παρκέ και να παίξουμε καλύτερα από ότι κάναμε στο παιχνίδι (φιλικό) πριν τη επίσημη σεζόν. Πρέπει να είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι και να μην χαλαρώσουμε ώστε να κάνουμε τη δουλειά που ξέρουμε καλά».

Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μην ρωτήσουμε τον Πάτρικ Γιανγκ για την κατάστασή του και το πώς νιώθει που επανέρχεται σιγά-σιγά σε πλήρη αγωνιστική δράση, με τον ίδιο να απαντά…

Το πόδι του Πάτρικ Γιανγκ μετά την εγχείριση που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το πόδι του Πάτρικ Γιανγκ μετά την εγχείριση που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο. Η διαφορά ήταν εμφανή.

«Δεν είμαι ακόμα στο 100%. Ξέρεις, είναι δύσκολο με αυτόν τον τραυματισμό. Στην Αμερική υπάρχουν περίπου 2.000 εγχειρίσεις από τέτοιους τραυματισμούς τον χρόνο. Το μόνο που ακούς από έναν, δύο, τρεις, τέσσερις ανθρώπους που είναι αρμόδιοι γι αυτό, είναι πως για να γυρίσεις στο 100% θέλει έναν χρόνο.

katagrafi

Ο κόσμος το βλέπει τώρα αυτό και λέει, “γιατί αυτός το κάνει τώρα αυτό;”, “γιατί είναι εκεί;”. Αυτό είναι το ερώτημα. Εγώ κάνω ότι μπορώ για να είμαι αυτός που είμαι σήμερα. Συνεχίζω τη δουλειά και παίζω μπάσκετ, γιατί ξέρεις, χρειάζεται πολύ χρόνος για να χτίσεις το σώμα σου από… καθόλου μυς στο να αποκτήσεις ξανά μυς. Να σου περιγράψω αυτό που νιώθω τώρα, για να καταλάβεις καλύτερα;

Το καλό μου πόδι, το μη εγχειρισμένο, είναι ένα κανονικό δυνατό πόδι αθλητή και το αριστερό μου, το εγχειρισμένο το νιώθω, σαν να μην είναι… αθλητή. Οπότε πρέπει και τα δύο να έρθουν στο επίπεδο που πρέπει και να είναι το ίδιο».

https://www.youtube.com/watch?v=u9vn9YQ8eDQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή