Κάιτ: Ο πιο φιλότιμος παππούς που έζησε το όνειρο του

485

Ξεκινάς να παίζεις ποδόσφαιρο από την Ουτρέχτη και έχεις σαν στόχο να κάνεις όνομα στο παγκόσμιο χάρτη και να γίνεσαι ευρέως γνωστός. Παίρνεις μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα της Ολλανδίας, την Φέγενορντ, η οποία, όμως, το 2003, όταν πηγαίνεις, δεν είναι στα καλύτερα της. Είχε πάρει 14 πρωταθλήματα, τότε, και τελευταίο ήταν το 1999. Στόχος σου λοιπόν, είναι το 2003 που παίρνεις μεταγραφή εκεί, να επαναφέρεις την ομάδα σου στην κορυφή.

Αυτή είναι η ιστορία του Ντερκ Κούιτ ή Κάιτ ή Κουτ… Όπως θέλετε πείτε τον…kuyt

Ο Ολλανδός, που πλέον (2017) είναι… παππούς (για εμάς τους Έλληνες) και κοντεύει 37 ετών, έτσι ξεκίνησε. Δεν κατάφερε να επαναφέρει την Φέγενορντ στην κορυφή τα 3 έτη που έκατσε και συγκεκριμένα από το 2003 ως το 2006, παρόλο που ο ίδιος πέτυχε τον στόχο του. Έγινε γνωστός, έγινε ποθητός και έκανε καριέρα λόγω της ομάδας που τον ανέδειξε. Με την Φέγενορντ, μόνο στο πρωτάθλημα, έκανε ό,τι ήθελε. Πέτυχε 71 γκολ σε 101 παιχνίδια. Και μην βάλουμε τα άλλα γκολ. Σε Κύπελλα και Ευρώπη. Αλλά το θέμα είναι αυτό που σας είπα: Δεν έκανε την ομάδα του, πάλι πρώτη. Έτσι, την άφησε στα 14 πρωταθλήματα, παρόλο που της το είχε υποσχεθεί.

Πήγε στη συνέχεια στην Λίβερπουλ, όπου έμεινε για 6 και κάτι χρόνια, από το 2006 ως το 2012. Και εκεί τα πήγε περίφημα. 208 συμμετοχές και 51 γκολ. “Αμέτρητες” ασίστ και πολύ καλό παιχνίδι από τον “καλτ” παίκτη από την Ολλανδία. Ο ίδιος, δεν είχε καταφέρει να πάρει ποτέ του πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι έπαιζε σε μεγάλες ομάδες και ο ίδιος ήταν ένα μεγάλο όνομα. Έτσι, μετακόμισε στην Φενέρ και γεύτηκε τον τίτλο του πρωταθλητή με τους Τούρκους.

Όμως, ο ίδιος είχε αφήσει κάτι στη… μέση. Είπαμε, ότι είχε υποσχεθεί στην Φέγενορντ και στους φίλους της ομάδας να την κάνει την ομάδα πρώτη. Όσο έλειπε, από το 2006 δηλαδή ως το 2015, ο σύλλογος δεν είχε καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα. Γύρισε και τα έδωσε όλα. Την πρώτη του χρονιά, ξανά η υπόσχεσή του έμεινε “ανεκπλήρωτη”. Όμως, την δεύτερη, τα κατάφερε.

Και το θέμα είναι ότι δεν ολοκλήρωσε την υπόσχεση του μόνο. Εκπλήρωσε και το δικό του όνειρο… Να πάρει πρωτάθλημα, με την ομάδα της καρδιάς του. Με την ομάδα που τον έκανε γνωστό και του έδωσε τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Με την ομάδα που τον ανέδειξε ουσιαστικά.

Ο Κάιτ, Κούιτ το 2016/17 πήρε το πρωτάθλημα με την Φέγενορντ. Την έκανε ξανά πρώτη μετά από 18 χρόνια περίπου και την έφτασε στα 15 πρωταθλήματα! Ο ίδιος, στα 36 του προς τα 37 του, έκανε φοβερή χρονιά. Πέτυχε 12 γκολ, τα 7 από αυτά ήταν τα πρώτα της ομάδας του, άρα βοήθησε ουσιαστικά και επίσης, δημιούργησε. Αλλά το βασικό: Έκανε όλους τους συμπαίκτες του, να το πιστέψουν, αφού αδιαμφησβήτητα, ξεχείλιζε από εμπειρία. Και τα κατάφερε, έχοντας πλέον μία καριέρα με λίγους τίτλους, αλλά ΓΕΜΑΤΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή